Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Υπόθεση Λοβέρδου.Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Τι σημαίνει λοιπόν η έκρηξη Λοβέρδου;
Διαμαρτύρεται άραγε για τις αλληλοσυγκρουόμενες δήθεν απόψεις στελεχών μέσα στο ΠΑΣΟΚ;
Ζητάει πιο σκληρή ή όπως ονομάζεται πλέον πιο ξεκάθαρη γραμμή;
Εκβιάζει την ΝΔ και πως;
Θετει εαυτόν "εκτός" ή ακόμη πιο "εντός" κυβέρνησης ζητώντας κάτι παραπάνω από το Υγείας;
Παίζει το ρόλο της έκφρασης μιας ξεκάθαρης φιλομνημονιακής γραμμής που απαιτούν σήμερα οι δανειστές αφεντικά μας  για να βγεί πέρα η ισοπέδωση της Ελλάδας;
Κάτι από όλα μάλλον.
Ο Λοβέρδος βαρεθηκε να "μπαίνει μπροστά' προσπαθώντας να καθαρίσει δύσκολες και βρώμικες υποθέσεις όπως αυτές των εργασιακών και των προβλημάτων της Υγείας.Βαρέθηκε να εκτίθεται συγκρουόμενος με τους πάντες και να χάνει πόντους σε δημοφιλία και την ίδια στιγμή να βλέπει άλλους νυν και τ.υπουργούς να παίζουν το ρόλο του καλού εκφράζοντας "επιφυλάξεις" για τα διαφορα σκληρά μετρα όταν και όποτε εμφανίζονται στον ορίζοντα.
Επίσης ως συνταγματολογος πιέζεται από τον κύκλο των συνεπιστημόνων του για το θέμα της νομιμοποίησης του μνημονίου, αφού ξέρει καλά πως το 50% +1 είναι παράνομο και αντισυνταγματικό εφ' όσον το μνημονιο είναι μια διεθνής δανειακή σύμβαση για την οποια απαιτείται πλειοψηφία 3/5 ήτοι 180 βουλευτων. Θα μου πείτε τώρα το θυμήθηκε; Τόσο καιρό δεν το ήξερε; Σωστή η απορία, οπότε για ποιόν κτυπάει η καμπάνα;
Μα για την ΝΔ που το παίζει αντιμνημονιακή ενώ οι σπόνσορές της που πλήρωσαν τα έξοδα των εκλογών προφανώς άλλα έχουν στο μυαλό τους.(Να σημειωθεί οτι η τρόικα ζήτησε συναντηση με Σαμαρά.Ευνόητο το γιατί.)
Λεει λοιπόν ο Λοβέρδος πως η όποια έγκριση νέου μνημονίου θα πρέπει να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών πράγμα που θα αναγκάσει την ΝΔ να πει την αλήθεια για το αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, και επομένως θα την αναγκάσει να πετάξει τη μασκα με τη βοήθεια της οποίας συγκρατεί ακόμη ψηφοφόρους.

Ειναι μάλλον καθαρό οτι βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο.Ειμαστε στο σημείο εκείνο όπου η σωτηρία των τραπεζών και του συστήματος απαιτεί σκληρά μέτρα τετοια που θα μας κανουν να ανατριχιάσουμε. Και τότε τα μέτωπα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Η υπέρ ή κατά του νέου μνημονίου χωρίς τρίπλες, επιφυλάξεις και ενδοιασμούς.
 Κι εκεί βέβαια η τρόικα θέλει να ξέρει  τι θεση έχουν τουλάχιστον τα 2 συντηρητικά κόμματα από τα οποία απαιτεί συναίνεση και σύμπλευση με το μνημόνιο.
Επίσης ξέρουν καλά οτι υπάρχει μεγα ζήτημα νομιμότητας και νομιμοποίησης του μνημονίου που πρεπει να λυθεί με κάθε τρόπο άμεσα. Ειτε με εκλογές είτε μέσα από τη Βουλή με πλειοψηφία 3/5.
Αυτό ακριβώς λοιπόν λέει ή "έκρηξη  Λοβέρδου" με σαφήνεια.

Το τι θα γίνει και πως θα μεθοδευτεί η συνέχεια θα το δούμε σύντομότατα, αν και η γνώμη μου είναι οτι θα έχουμε εξελίξεις μεσα στους κόλπους των 2 μεγάλων κομμάτων όπου είναι λογικό να δημιουργηθούν εντάσεις και εκρήξεις.

Το τι πρέπει να κάνει ο λαός όμως είναι ακόμη πιο καθαρό.


Να ξεκαθαρίσει πως έχει φθάσει η ώρα της σύγκρουσης και να δηλώσει έτοιμος και παρών.
Την Τετάρτη η Γενική Απεργία και τα συλλαλητηρια είναι μια καλή αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis