Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι νέοι "ανώδυνοι"

Μαζεύεται σιγά σιγά η ομάδα των "ανεξάρτητων" αρίστων της επόμενης μέρας.
Ισως μάλιστα οι συνθήκες επιβάλλουν επιτάχυνση των διαδικασιών προβολής και προετοιμασίας του εγχειρήματος αφού η παρούσα κυβέρνηση καταρρέει.
Τα τείχη πέφτουν από πολλές μεριές και οι κερκόπορτες πλέον είναι έτοιμες να παραβιαστούν με ευκολία. Οσο μάλιστα ο εχθρός-λαός δείχνει σημάδια άρνησης στην αποδοχή της κρεμάλας τόσο γίνεται πιο αναγκαία η παρουσίαση μιας νέας εναλλακτικής που να μπερδέψει για λίγο ακόμα τα πράγματα και να δώσει ανάσες στο λαχανιασμένο και ασθμαίνον σύστημα.
Μετα τον Αλ. Παπαδόπουλο λοιπόν ακολούθησε ο τ.υπουργός κ.Φλωρίδης στην εκπομπή Παπαχελά στο ΣΚΑΙ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρουσίασης και τις ίδιες ερωτήσεις κλειδιά στο τέλος.
"Αν σας έκανε πρόταση τώρα ο Πρωθυπουργός για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τι θα κάνατε"; κλπ.
Ιδιες ακριβώς ήταν και οι απαντήσεις που μιλούσαν για μη συμμετοχή σε θολά τοπία και ανάγκη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα(να μας πουν δηλαδή καθαρά την πρόθεσή τους να μας εξοντώσουν και να ξεπουλήσουν τη χώρα κι εμείς να το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα σαν καλοί και λογικοί υπατακτικοί).
Ανάλογες θέσεις όμως ειχαμε ακούσει πριν πολύ λίγες μέρες από Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου, ενω στο ίδιο διάστημα παρουσιάζονται σε άλλα κανάλια και άλλοι εθνοσωτήρες όπως ο Β.Μαρκεζίνης ή λίγο λιγώτερο εφεδρείες όπως ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος κλπ. Οι παλιές καραβάνες μνηστήρων όπως ο Ε.Βενιζέλος απλά συμπληρώνουν το σκηνικό των "παρόντων" στην υπο διαμόρφωση επόμενη μέρα.
Χτίζεται λοιπόν το καινούργιο κελί, οι αυταπάτες και τα παραμύθια εμπλουτίζονται και μεις με αφέλεια νομίζουμε πως κανεις δεν μπορεί να μας εξαπατήσει και πως το αλάθητο λαικό ένστικτο θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Φαίνεται πως είναι μια δύσκολη στιγμή όπου η ζωή πρέπει να κάνει πάνω μας τα πειράματά της προσπαθώντας να μας αποδείξει τι είναι εφαρμόσιμο και τι όχι. Και οι αποφάσεις δεν θα βγούν από τη λογική, θα βγουν απο το ίδιο το σώμα της ζωής, από τον πόνο που θα αντέξει ή θα απορρίψει, από την ίδια την αναγκη.

Οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς  πάντα επιλέγουν την πιο εύκολη ή "ανώδυνη" λύση κι οι κατασκευαστές εναλλακτικών λύσεων το ξέρουν καλά.
Μόνο που οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται (εννοώ τις ριζικές αλλαγές της κοινωνίας που θα ανατρέπουν όλο αυτό το άρρωστο σκηνικό), φαίνεται πως απαιτούν πρώτα το γκρέμισμα στην πράξη κάθε "σωτήριας" αυταπάτης.
Οπότε ο Γολγοθάς και το στεφάνι θα μας πηγαίνουν μια χαρά μέχρι να το νοιώσουμε και να αποφασίσουμε συνειδητά πως δεν πάει άλλο και να τα πετάξουμε οριστικά από πάνω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis