Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων των 2 μεγάλων κομμάτων(και όχι όλων)

"...οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., δήλωσαν απερίφραστα ότι οι υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων τους δεν είναι διαχειρίσιμες!"

Ακούσαμε πάλι το πρωί στο πρωινό του ΑΝΤ1 την απίστευτη ιστορία με τα τεράστια δάνεια των 2 μεγάλων κομμάτων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και θα φορτωθούν κι αυτά στο δικό μας σβέρκο! Μιλάμε για ένα ποσό που φτάνει τα 242.000.000 και που ισοδυναμεί κι εγώ δεν ξερω με τι πακέτο περικοπών μισθών και συντάξεων ή κατάργησης επιδομάτων σε ανθρώπους ανήμπορους!

Περιέργως βέβαια από κάτω ο τίτλος έγραφε:"Τα δάνεια των κομμάτων... θα πληρώσει ο προυπολογισμός" εννοώντας όλα τα κόμματα!

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. όμως είναι τα 2 κόμματα που έχουν υποθηκεύσει στις τράπεζες μέχρι το 2016 τις μελλοντικές τους χρηματοδοτήσεις! Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι κάποιοι προεξόφλησαν τα εκλογικά αποτελέσματα επόμενων χρόνων υπέρ των 2 κομμάτων και τους χάρισαν χρήματα!

Με λίγα λόγια έχουν συμφωνήσει με τις τράπεζες κι έχουν πάρει τεράστια δάνεια που έχουν ξεκοκκαλίσει για τις ανάγκες τους, με υποθήκη τις χρηματοδοτήσεις των επόμενων 5 (ή και παραπάνω;) χρόνων.
Ομως οι χρηματοδοτήσεις δίνονται με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή. 
Πως διάολο τους έδωσαν δανεια οι τράπεζες (ξέρουμε βεβαια πως) προεξοφλώντας ότι τα κόμματα αυτα θα παίρνουν 75-80% εφ' όρου ζωής; Να που εδώ και τώρα το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί να πιάσει ακόμη και το 10% και ίσως αύριο να μην υπάρχει καν, ενώ έχει πάρει μπροστά μέσω τραπεζικών δανείων χρηματοδότηση χρόνων για ποσοστό 40+%(!). Η ΝΔ δε, που πάει για 25%, έχει χρηματοδοτηθεί για χρόνια για ποσοστά γυρω στο 35+%!!
Και ποιός πληρώνει τη ζημιά; Ποιός άλλος; Οι γνωστοί μαλάκες...

Για να μην τα λέω εγώ διαβάστε τα αποσπασματα του άρθρου της Ημερησίας ή και όλο το άρθρο εδώ που κι αυτό όμως γράφει για "τα δάνεια των κομμάτων" γενικά ενω μιλάει για τα 2 κόμματα όπως θα δείτε, ενώ στο τέλος αναφέρει καθαρά:
"ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι φάνηκαν να συμφωνούν στη θέση για περιορισμό της επιχορήγησης στα δημοσιονομικά όρια της συγκυρίας" ενω βεβαια τα ποσά που έχουν πάρει δεν εχουν καμια σχεση με τα ποσα που έχουν προεξοφληθεί για τα 2 τέως μεγάλα κόμματα. (Ακόμα κι αν ειχαν -κακώς-υποθηκευσει μελοντικες χορηγίες τα μικρά κόμματα θα ήταν για ποσοστά που θα διπλασιαστούν ή και τριπλασιαστούν,τετραπλασιαστούν ισως στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κι επομένως δεν θα ζημίωναν το κράτος)
Να λοιπόν τι λέει η Ημερησία:

"Όμως την ίδια στιγμή προκάλεσε αρνητικούς συνειρμούς η αφοπλιστική παραδοχή των δύο από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για την έξοδο της χώρας απο την κρίση, όταν οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., δήλωσαν απερίφραστα ότι οι υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων τους δεν είναι διαχειρίσιμες!"
 Λέει ακόμη οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "παραδέχθηκαν την αδυναμία των κομμάτων τους να συμφωνήσουν στην εκλογίκευση των όρων του πολιτικού ανταγωνισμού και να εκσυγχρονίσουν το πολιτικό σύστημα, αφού, όπως δικαιολογήθηκαν, οι γιγαντιαίες προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες δαπανούσαν υπερβολικά ποσά για μετακινήσεις ετεροδημοτών, μεταξύ άλλων, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, «καθιστούσαν εκ των πραγμάτων δυσχερή την ύπαρξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών".
Υπέροχα λοιπόν! Παίρνεις πακτωλούς χρημάτων από τις φίλες τράπεζες, καρφώνεις την εικόνα και την προπαγάνδα σου με εκατομύρια που ξοδεύονται σε τηλεοπτικά σποτ, αφίσσες κλπ. στο μυαλό των ψηφοφόρων και υπερισχύεις σε έναν έξω από κάθε όριο εκμηδενιστικό ανταγωνισμό έναντι των αντιπάλων σου και μετά λές "Συγνώμη δεν έχω να σας τα επιστρέψω. Ας πληρώσει ο φουκαρας ο λαός, το υποζύγιό μου!"
Τι θα γίνει λοιπόν με τα ποσά που δεν μπορούν φυσικά να επιστρέψουν οι 2 τέως μεγάλοι; Θα διαγραφούν εις βαρος των τραπεζών ; Οχι βεβαια γιατι έτσι κι αλλιώς ακόμη και σε αυτη την περίπτωση θα διασωθούν και πάλι και οι τρύπες θα κλείσουν με την περιβόητη "ανακεφαλαίωση" της συμφωνίας PSI-Νέα δανειακή, ή με κρατικές-δηλαδή από τη δική μας τσέπη- χρηματοδοτήσεις άλλου τύπου, αφού οι οικονομικοί κύκλοι του καπιταλισμού είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος πάντα πρέπει να σώζονται οι Τράπεζες. Καταλαβαίνουμε βέβαια με τι τσαμπουκά "διαπραγματεύτηκαν" με τις Ελληνικές τράπεζες οι ΥΠΟΙΚ κάτω από αυτά τα δεδομένα και τις υποχρεώσεις που είχαν.

Να λοιπόν που στο παιχνίδι των σκανδάλων και στο άρπαγμα κρατικού χρήματος δεν παίζουν μόνο Κοσκωτάδες και άλλοι γνωστοί απατεώνες (βλέπε σκάνδαλο PROTON όπου το κράτος έβαλε 1 δις και κάτι για να καλύψει την τρύπα), αλλά πεντακάθαρα πλέον και ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αντι λοιπόν κάποιοι να πανε φυλακή για παράνομη και πέρα από κάθε λογική δανειοδότηση(άκου προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος σε βάθος 5ετίας!) αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ποζάρουν τωρα ως σωτήρες και αυριο θα ζητήσουν και την ψήφο μας!!! Και δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν θα τους την δώσει.

Μηπως όμως εκτός των άλλων όλο αυτό εξηγεί και την προσπαθεια που κάνει ειδικά το ΠΑΣΟΚ για να μη γινουν εκλογές "και κερδίσουν οι λαικιστες" Αριστεροί, εκθέτοντας πανηγυρικά την απίστευτη αυτή συμφωνία που έκανε με τις τράπεζες; Μήπως  επίσης εξηγεί με κάποιο τρόπο την υπερπροσπάθεια Βενιζέρδων και σία να αποφευχθεί η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ σε μικρά κομμάτια και να μην ξέρει μετά ποιός να κυνηγήσει ποιόν;
Περιττό βέβαια να πούμε ότι ο κ.Σπυρόπουλος που ΄προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις στην εκπομπή και τον Γ.Παπαδάκη δεν ήξερε τι να πεί κι έδειχνε καθαρά οτι περνούσε μαρτύριο.

Αυτό είναι λοιπόν το βρώμικο αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας που μέσα στην κρίση εκτίθεται διαρκώς και ξεφτιλίζεται μπροστά μας.

Το βλέπουμε όμως ή κλείνουμε και πάλι τα μάτια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis