Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Θανάσιμες αγορές! Bρυχηθμός -14%!


Oι αγορές μίλησαν και πάλι.

Κι αυτοί που λένε στους αφελείς ότι η γνώμη των αγορών δεν είναι δυνατόν να μην εισακούεται, πράγμα αυτονόητο για μια "οικονομία της αγοράς", θα πρέπει να δικαιολογήσουν την άποψή τους ως "δημοκράτες" που ισχυρίζονται πως είναι.
Γιατί φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε ότι δεν είναι δυνατόν να λενε οτι οι αγορές έχουν δικαίωμα να μιλανε (μόνο με  εκβιαστικό τρόπο μπορούν να μιλάνε)και συγχρόνως να είναι οπαδοί έστω κι αυτής της κουτσής αστικής κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας" και να προσποιούνται πως μάχονται για τη δημοκρατία, πόσο μάλλον για το λαό.

Την Τρίτη  λοιπόν το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε τεράστια και πρωτοφανή πτώση της τάξης του 12,8%!!! Οι μισές τραπεζικές μετοχές μάλιστα είχαν πτώση κοντά ή πάνω από 20%!
Την Τετάρτη η πτώση συνεχίστηκε, έφτασε μέχρι το -4,5% και τελικά στάθηκε στο -1,01%.

Με λίγα λόγια η αγορά μίλησε και είπε ότι αδιαφορεί εντελώς για το αν χρειάζεται για οποιονδήποτε λόγο να γίνουν εκλογές. 
Η αγορές δεν θέλουν εκλογές. Δε γουστάρουν εν γένει τις αλλαγές όταν οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι απόλυτα στα μέτρα τους.
Αηδιάζουν με την έννοια δημοκρατία και λαός και φυσικά σιχαίνονται  το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης του λαού.
Δεν τους αρέσει η παραμικρή υποψία αλλαγών.
 Ακόμη και των μικρών και ασήμαντων.
Αν γινόταν να καταργηθούν εντελώς οι εκλογές και να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος για πάντα, σίγουρα  θα πανηγύριζαν έξαλλα με αλλεπάλληλα limit up.

Οι αγορές θέλουν να ρέει άφθονο το αίμα κι ο ιδρώτας των εργαζόμενων και να καταλήγει μετατρεπόμενο σε κέρδος στις τσέπες των εταιρειών. Τίποτε λιγότερο από αυτό δεν τις ικανοποιεί. 
Τα περί δημοκρατίας, κατοχυρωμένων δημοκρατικών θεσμών, δικαιωμάτων έκφρασης της λαικής θέλησης και βούλησης τα ακούνε βερεσέ. Η μάλλον τα θεωρούν όχι απλά άχρηστα αλλά και βλαβερά για τη σταθερότητα της πορείας κερδοφορίας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτές, δηλαδή  τη σταθερότητα και τον εκσυγχρονισμό της εκμετάλλευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του συστήματος.

Όσοι λοιπόν από άγνοια ή αφέλεια τείνουν να δεχτούν τις θεωρίες οτι είναι αναγκαίο να εισακούονται "οι αγορές" ας ξανακούσουν καλά τι παραγγέλνουν οι κραυγές των traders.

Παραγγέλνουν την κεφαλή μας επί πίνακι και μάλιστα δωρεάν.

Οι αγορές λοιπόν μίλησαν.

Μίλησαν και με τον γνωστό απαίσιο εκβιαστικό τρόπο τους απαίτησαν την κατάργηση και της όποιας κουτσουρεμένης δημοκρατίας υπάρχει αλλά και της ζωής μας της ίδιας αν γίνεται.

Απαίτησαν τη συνέχιση και την εντατικοποίηση της σφαγής χωρίς παρενοχλήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες φορές η άνοδος της ανεργίας αξιολογείται ως θετικό νέο από τα Χρηματιστήρια.

Οι αγορές τέλος δεν είναι καθόλου ψυχρές και αδιάφορες όπως λένε.
Οι αγορές έχουν κι αυτές καρδιά και αγαπάνε με πάθος.
Με λατρεία πραγματική...

Λατρεύουν όμως μόνο το χρήμα.
Κάθε τι άλλο που έχει σχέση με τη ζωή το μισούν .
Θανάσιμα!

ΥΓ: Οι τωρινοί αλλά τελευταία και οι μέλλοντες "σωτήρες" του τόπου(που διευρύνουν τις επαφές με funds και παράγοντες), μας διαβεβαιώνουν ότι θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών. Δηλαδή τι ακριβώς μας λένε;
Ας το σκεφτούν όλοι τώρα που έρχονται οι εκλογές.
Η με τις αγορές ή με το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis