Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αυτό που έχουμε ανάγκη

Ας το σκεφτούμε καλά.

Τι μήνυμα θέλουμε να στείλουμε με την ψήφο μας;

Θέλουμε ή όχι να τιμωρήσουμε αυτούς που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι;
Θέλουμε ή όχι να απορρίψουμε με τρόπο τρανταχτό όλη αυτή την πολιτική λεηλασίας της ζωής μας;
Θέλουμε ή όχι να προειδοποιήσουμε οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατηφόρα;

Η ψήφος στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ευθέως ή πλαγίως στήριξαν και στηρίζουν τη λογική "φταίξαμε κι εμείς άρα καλά μας κάνουν", "η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις"(π.χ. το Ποτάμι κ.α. αντιλαικά, δεξιά συντηρητικά κόμματα) είναι μια τέτοια ψήφος αποδοχής και όχι άρνησης όλων όσων ζούμε.
Είναι μια ψήφος δειλίας και φόβου, μια ψήφος που  στέλνει μήνυμα έγκρισης στο να συνεχιστεί η καταστροφή της ζωής μας "για το καλό της οικονομίας"!

Η ψήφος σε "ενδιάμεσα" κόμματα δεκανίκια δε χρειάζεται να σχολιαστεί. Ήδη έχουν κριθεί από το λαό. Είναι εντελώς περιττοί αφού έπαιξαν και παίζουν κακό ρόλο μπερδεύοντας και κοροϊδεύοντας το λαό.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή, είναι μια ψήφος καθαρού και λάθος συμβιβασμού  που δηλώνει:
"Ξέρω ότι λεηλατήθηκα άδικα. Διαφωνώ με το να συνεχιστεί όλο αυτό αλλά δεν πιστεύω στη δύναμή μας. Φοβάμαι  να σταθώ απέναντί τους και να παλέψω να πάρω πίσω όσα μου άρπαξαν.
Δέχομαι την αδικία που έγινε σε βάρος του λαού, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει πραγματικά αυτή η κατάσταση. Ψηφίζω για το μικρότερο κακό... Είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε ακόμη και ψίχουλα, να ζήσουμε χειρότερα.  Όσα χάθηκαν χάθηκαν. Ισως κάποια μέρα να κερδηθούν αν και δεν ξέρω πως."

Ο πόλεμος όμως εκεί έξω μαίνεται. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε;

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι μια ψήφος αναποφασιστικότητας, συμβιβασμού και δισταγμού και όχι μια ψήφος αγώνα και  αντίστασης όπως χρειαζόμαστε.
Μια ψήφος που κάνει  πως δε βλέπει τις φανερές αιτίες που μας έφεραν εδώ. Που λέει ψέματα πως είναι Αριστερή ψήφος ενώ δέχεται την παραμονή στην ΕΕ και  το ΝΑΤΟ των επεμβάσεων εναντίον άλλων λαών, ενώ θεωρεί την "Ευρώπη" και τους εταίρους σαν σχέση σωτήρια που δεν πρέπει να διαταραχθεί.
 Είναι μια ψήφος που εκτός των άλλων, στέλνει κι αυτή λάθος μήνυμα. 
Που λέει στους "εταίρους" (υπαλλήλους των μονοπωλίων) πως είμαστε αδύναμοι και φοβισμένοι, πως δεν μπορούμε να παλέψουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, πως αρκούμαστε σε μια ψήφο αλλαγής φρουράς παρά το ότι αμφιβάλουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει πραγματικά.
Πως περιμένουμε τη σωτηρία περίπου "εξ'ουρανού" κι ας ξέρουμε πως όλα κερδίζονται με αγώνα.


Αυτό έχει ανάγκη όμως τώρα ο  λαός;
 Ή μήπως μια ψήφος ριζοσπαστική, μια ψήφος που να δηλώνει διάθεση για αγώνα και ρήξη όποιοι κι αν είναι οι συσχετισμοί δύναμης, όσο κι αν ξέρουμε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα;


Αυτό που υπάρχει ανάγκη να δηλωθεί σ'αυτές τις εκλογές είναι η αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε. 
Αν δεν παλέψει με όσες δυνάμεις έχει ο λαός τίποτα δεν πρόκειται να ανατραπεί.
Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί όπως ποτέ άλλοτε δεν χαρίστηκε χωρίς να το κερδίσουμε με αγώνα.

Πρέπει λοιπόν οι εχθροί του λαού, η ΕΕ το ΝΑΤΟ, οι μηχανισμοί που παλεύουν να κλέψουν τη ζωή μας κομμάτι-κομμάτι και να την κάνουν κέρδη για τις επιχειρήσεις, να λάβουν άλλο μήνυμα.

Μήνυμα ότι είμαστε εδώ και θα αντισταθούμε.
Ότι θα συγκρουστούμε  για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας
Ότι δεν κλείνουμε τα μάτια, ότι καταλαβαίνουμε τα ψέματα και την κοροιδία.
Οτι πιστεύουμε στη δύναμή μας.
Οτι έχουμε το θάρρος να  σηκωθούμε και να τους αντιμετωπίσουμε.
Ότι δεν πρέπει να θεωρούν καθόλου σίγουρη την επικράτηση τους. Στη μάχη που θα ακολουθήσει δεν θα είμαστε εμείς  ο λαός που θα τα χάσει όλα. Θα είναι αυτοί!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Μια τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!
Αυτή ειναι η ψήφος που έχουμε πραγματικά ανάγκη,
Καμιά άλλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis