Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πήρε φωτιά το Χαιδάρι στην υποδοχή της μεγάλης πορείας!- Κ.Πελετίδης:«Δεν μπορούν τα εκατομμύρια του χρήματος να νικήσουν τα εκατομμύρια των αγωνιστών της ζωής».

Ολοι το βράδυ στις 6μμ στο Σύνταγμα!




Τρομερές στιγμές ζήσαμε πριν λίγο στο Χαιδάρι μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.
Χιλιάδες λαού που περίμεναν εκεί μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, υποδέχτηκαν όπως άρμοζε τους οδοιπόρους της μεγάλης πορείας ενάντια στην ανεργία που έφτασε από την Πάτρα μετά από 8 μέρες!

Η στιγμή της υποδοχής είναι δύσκολο να περιγραφεί.
Άνθρωποι στα πεζοδρόμια, στην άσφαλτο, σκαρφαλωμένοι στα πεζούλια, στα παγκάκια, στα '΄δεντρα και όπου αλλού μπορούσε ο καθένας, αποθέωναν με φωνές, συνθήματα, ζητωκραυγές και μπράβο, τους οδοιπόρους που με σηκωμένες τις γροθιές πίσω από τα πανό και τις σημαίες τους, έμπαιναν περήφανοι, συγκινημένοι και χαμογελαστοί στην πλατεία Δημαρχείου.

Ηταν εκεί και τους περίμεναν ο Δήμαρχος του Χαιδαριού, ο Δήμαρχος Καισαριανής, ο δήμαρχος της Πετρούπολης, αλλά και ο δήμαρχος Ικαρίας!
Ηταν ακόμη εκεί σωματεία με τα πανό τους, απλοί άνθρωποι από την περιοχή και τις γύρω γειτονιές που χειροκρότησαν με την ψυχή τους τους οδοιπόρους της Ελπίδας!

Ηταν βέβαια εκεί και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τον ΓΓ Δ. Κουτσούμπα που υποδέχτηκε κι αγκάλιασε από τους πρώτους το δήμαρχο της Πάτρας.

Πολύ καλή η ομιλία του δήμαρχου Χαιδαριού Μ.Σελέκου ενώ συγκλόνισε ο δήμαρχος της Πάτρας με τον χωρίς κείμενο απλό, δυναμικό και γεμάτο ουσία χαιρετισμό του.
«Δεν μπορούν τα εκατομμύρια του χρήματος να νικήσουν τα εκατομμύρια των αγωνιστών της ζωής», είπε. "Εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη. Θα τους προσπεράσουμε γιατί είναι βαρίδια που εμποδίζουν την κοινωνική εξέλιξη"!

Είχε προηγηθεί συναυλία που οργάνωσε ο ΠΜΣ όπου τραγούδησαν ο Θ.Καρέλας, ο Κ.Σταυρόπουλος και η  Ερση Φτούλη.

Οι λαικές επιτροπές και οι γυναίκες της περιοχής είχαν ετοιμάσει φαγητό για όλους, ενώ γλέντι στήθηκε αμέσως μετά τις ομιλίες.



Ειδαμε τον Κ.Πελετίδη να χορεύει μετά από 220 χλμ πορεία!
Μαζί στα ποντιακά χόρεψε και η Ελένη Γερασιμίδου!


Η πορεία ξαναξεκίνησε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού στις 3μμ για το Σύνταγμα.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε 2 ώρες τους ηρωικούς οδοιπόρους της ελπίδας με μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία όπου με μεγάλη χαρά θα συμμετέχω.
Παίρνω την κιθάρα μου λοιπόν και ξεκιναω για κέντρο!

Ολοι το βράδυ στις 6μμ στο Σύνταγμα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο εκλαϊκευμένος, κατανοητός λόγος του Δημάρχου Πατρέων Πελετίδη στην πορεία κατά της ανεργίας

http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/04/blog-post_11.html

ShareThis