Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πανηγυρισμοί και κόμβοι



Εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου «TAP» είχαμε χθες, λίγο πριν η "αριστερή" μας κυβέρνηση ολοκληρώσει άλλο ένα έγκλημα σε βάρος αυτού του λαού με το πολυνομοσχέδιο με φόρους και "κόφτες" που έρχεται για ψήφιση την Κυριακή.

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα μπορούσες να πεις εύκολα ότι ήταν άλλη μια από τα ίδια που είχαμε και την προηγούμενη φορά όταν πανηγυρίζων ήταν ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς.

Ειπώθηκαν ακριβώς τα ίδια.
Για  την Ελλάδα που άλλη μια φορά "μπαίνει σε μια νέα εποχή", για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, που αν εγκαινιαζόταν κόμβος σουβλατζίδικων θα ήταν σε βάθος χρόνου περισσότερες, για την Ελλάδα  Ενεργειακό κόμβο, για την αξιοπιστία της χώρας, για τα νέα διαπραγματευτικά ατού που θα έχουμε, για την αναβάθμιση της Ελλάδας κλπ. κλπ. κλπ.
Με λιγα λόγια ακριβώς ό,τι έλεγε και ο Α.Σαμαράς λίγο πιο πριν ως πρωθυπουργός όταν αποφασίστηκε το έργο.

Αλλωστε αυτό ήταν μάλλον που έκανε περιττή την πρόσκληση Σαμαρά. Ο κ.Τσίπρας ήταν ένας Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά.

Αυτά που πρέπει να αναρωτηθεί κανείς όμως είναι τα πιο κάτω απλά.

-Μετά την "ενεργειακή αναβάθμιση της χωρας", ο λαός θα πληρώνει πιο φθηνά την ενέργεια; Φυσικά όχι...
 Άλλωστε με τους νεους φόρους που ψηφίζονται το πετρέλαιο και η βενζίνη ακριβαίνουν. Το αέριο θα ακολουθήσει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. (Εχει προσέξει κανείς πόσο κάνει ένα μικρό γκαζάκι για τον καφέ;)
- Οι άλλοι λαοί παραγωγοί φυσικού αερίου, σε Ρωσία, Ατζερμπαιτζάν και αλλού περνάνε καλά ή πάνε απ' το κακό στο χειρότερο την ώρα που τα τεράστια μονοπώλια Ενέργειας πλουτίζουν όλο και περισσότερο;

Και για να μην πολυλογούμε:

Η Συρία ενεργειακός κόμβος δεν είναι, και μάλιστα πολύ κρίσιμος; 
Ηταν καλό αυτό ή πραγματική κατάρα;

Και τελικά μήπως ο πραγματικός κόμπος που όσο δεν λύνεται δεν αφήνει τα πραγματα να κυλήσουν προς το αύριο και την ευτυχία των ανθρώπων σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, μήπως  η πραγματική κατάρα και αληθινός δρόμος για την κόλαση λέγεται απλά καπιταλισμός ή αλλιώς "κέρδη μονοπωλίων";

Μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis