Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

"Πρώτα απ'όλα είμαστε Ελληνες"



Λένε κάποιοι: Τι ταξικούς διαχωρισμούς μας λέτε και ταξική συνείδηση; "Πρώτα απ'όλα είμαστε Ελληνες".

Ξεχνανε ότι αυτό βολεύει μια χαρά και κάποιους άλλους που κι αυτοί είναι έλληνες, που έχουν μεγάλα ονόματα και ακόμα πιο μεγάλες επιχειρήσεις και τσέπες και που είναι αυτοί που τσακίζουν τη ζωή μας και κλέβουν το μέλλον μας συμμαχώντας όταν χρειαστεί με οποιονδήποτε "εχθρό".

Ξεχνάνε ακόμη ότι το ίδιο ακριβώς παραμύθι πουλάνε και στους άλλους φτωχούς και καταπιεσμένους των άλλων λαών στην περιοχή οι δικοί τους μεγάλοι και πονηροί.
Κι αυτοί λένε:"πρωτα απ'όλα είμαστε Τούρκοι", "πρωτα απ'όλα είμαστε Αλβανοι" κλπ

Έλα όμως που πρώτα απ'όλα είμαστε αυτό που είμαστε, πρώτα απ'όλα είμαστε φτωχοί, και τελικά πρώτα απ'όλα είμαστε κορόιδα που μας έκατσαν στο σβέρκο και μας άφησαν για πααρηγοριά  το παραμύθι της πατρίδας.

Ας το σκεφτούμε.
Αν ο εθνικισμός είχε μπει στη γωνία που του αναλογεί, οι φτωχοί κ εξαθλιωμένοι μουσουλμάνοι της Θρακης που πήγαν στη φιεστα Γιλντιριμ,
θα καταλάβαιναν ότι ο ζάμπλουτος πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιριμ(που του βρηκαν 130εκ ευρω στους λογαριασμούς του !!!), καμιά σχέση δεν έχει βέβαια  με τα δικά τους συμφέροντα. Θα έβλεπαν ότι ειναι ταξικός εχθρός τους που απλά μιλάει την ίδια γλωσσα μ αυτούς.


Αν όλοι οι λαοί της περιοχής καταλάβαιναν ότι πρώτα από όλα είναι φτωχοί που η φτώχεια και η καταπίεση είναι αυτό που τους ενώνει με τους άλλους λαούς που υποφέρουν το ίδιο μ'αυτούς, θα υπήρχε απειλή πολέμου στην περιοχή;

Τότε μάλλον θα υπήρχε "απειλή" επανάστασης και αδελφοσύνης όλων των λαών.
Αυτά σκέφτονται οι εξουσιαστές και φωναζουν ακόμη πιο δυνατά κυκλοφορώντας ανάμεσα μας σαν να μη μας χωρίζει τίποτα:
 "Πρώτα απ'όλα είμαστε Ελληνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis