Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Διακαναλικός "πολιτισμός" και "δημοκρατία"


Περίεργη και σίγουρα υπερβολική η αντίδραση σύσσωμου του πολιτισμένου τηλεοπτικού κόσμου μετά την ενέργεια του ΠΑΜΕ ενάντια στο διάλογο για το ασφαλιστικό.Το οτι το ΠΑΜΕ έχει δίκιο είναι ολοφάνερο.Αν ήθελαν να πάρουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων, δεν θα χρειαζόταν κανένας διάλογος.Ας έκαναν τις θετικές ανακοινώσεις και θα τους χειροκροτούσαν όλοι.Η "δημοκρατία" όμως και ο "διάλογος" επιστρατεύονται όταν πρόκειται να σου πάρουν κι όχι όταν πρόκειται να σού δώσουν.Οπότε προς τι το παραμύθι;Για τη συναίνεση των εργαζομένων, μέσω της Πασοκικής ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ;Για τη στάχτη στα μάτια και την κοινωνική ειρήνη;Η απλά για να βρισκόμαστε σε κουβέντα οτι κάτι κάνουμε;Οταν άδειασαν τα ταμεία όλοι αυτοί οι Σούπερμαν της οικονομίας έγινε κανένας διάλογος;
Παιδιά ο κόσμος που υποφέρει δεν έχει ανάγκη απο διαλόγους ,διαβουλεύσεις και δημοκρατικά ψηστήρια.Απο λεφτά έχει ανάγκη.Απ'αυτά που άρπαξαν απο τα ταμεία οι διάφοροι γραβατωμένοι ειδήμονες της απάτης και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.Οσο για την ενορχηστρωμένη επίθεση "πολιτισμού" των καναλιών,αφήστε δεν χρειάζεται. Τον βλέπουμε τον πολιτισμό τους κάθε μέρα.Δεν μας πείθουν.
Η κινητοποίηση βέβαια δεν ακύρωσε το διάλογο,οπότε δεν καταστραφήκαμε από το ΠΑΜΕ.Σιγά κολλητοί είναι,θα βρούνε ενα δωμάτιο να τα πούνε με την ησυχία τους.Δεν θα τους βομβαρδίσουν κιόλας.Μην τρελαθούμε.Συμβολική κίνηση για την αποκάλυψη μιας απάτης ήταν.Φάνηκε όμως καθαρά οτι ακόμη κι αυτη η συγκέντρωση 100 ατόμων ενοχλεί,αφου η γραμμή ειναι απλή."Καθήστε σπίτι σας και αφήστε μας να λύσουμε τα προβλήματα εμείς που ξέρουμε".Και επειδή η συνέχεια προβλέπεται απίστευτα οδυνηρή αν δεν ξεκουνήσουμε λιγακι απο τους καναπέδες, ας μην μασάμε με τις πολές παραινέσεις για πολιτισμους,δημοκρατίες και άλλα τέτοια γλαφυρά.Κι ας μην ξεχνάμε πως "ο σιωπών δοκεί συναινείν"

6 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

" 'Οταν άδειασαν τα ταμεία όλοι αυτοί οι Σούπερμαν της οικονομίας έγινε κανένας διάλογος ; "

. Πού ήταν οι επαναστάτες τού ΠΑΜΕ επί πέντε χρόνια ; Πόσες φορές κλείσανε εισόδους υπουργείων τής πιό διεφθαρμένης Κυβέρνησης από την Μεταπολίτευση τουλάχιστον ;

. Πόσες φορές μόλις την 8η ημέρα μετά τις εκλογές πήγαν να μπουκάρουν σε Υπουργείο και να απαγορεύσουν την έξοδο στον Υπουργό " μέχρι να τούς απαντήσει ο Υπουργός " ( ! ! ! ) πού μόλις πρίν τους είχε δεχθεί και ακούσει την άποψή τους ; Ένας νέος υπουργός που δεν είχε ακόμη ενημερωθεί καλά καλά, που δεν είχε τηλέφωνα, υπολογιστές, και ντοσιέ στο γραφείο του επειδή οι πρηγούμενοι δεν είχαν αφήσει πίσω τους τίποτε όπως οι ακρίδες ;

. Δυστυχώς όμως στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν απομείνει μόνο τέτοιες "συμβολικές" κινήσεις που απευθύνονται μόνο στά μέλη τους, στην προσπάθεια μιάς αναποτελεσματικής για την κοινωνία αλλά και για το ΚΚΕ "επαναστατικής γυμναστικής", που έρχεται μετά από πέντε χρόνια ανεξήγητου ( ; ) λήθαργου.

Μαριανα είπε...

Ήρθε ο Γκιώνης και λάλησε. Θα συμφωνήσω με πικρία μαζί του...

Ανώνυμος είπε...

Λήθαργος? Και επί Πετραλιά και επί Παναγιωτόπουλου είχαν γίνει ακριβώς οι ίδιες κινήσεις. Απλώς τότε δεν πήγε η ΠΑΣΚΕ στο διάλογο... Αντιδημοκρατική?Μην καταπίνουμε αμάσητα ότι μας δίνουν! Ας διαβάσει όποιος θέλει το Ριζοσπάστη που έχει με φωτογραφίες το λήθαργο επί 5 χρόνια!

. είπε...

Παντως η εικονα στα διαφορα πανελ εκπρόσωποι των εργοδοτων και δημοσιογραφοι να εγκαλούν εκπροσώπους των εργαζομένων για "αντιδημοκρατικη συμπεριφορα και κοινωνικη ανευθυνότητα" ήταν τουλαχιστον γελοία. Η ταξη των εργοδοτών που χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ κι έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο να εμφανίζεται ως ο "αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος" εναντι των εργαζόμένων που ετσι κι αλλιώς εργάζονται και ασφαλίζονται παντα κατα το νόμο.Μιλαμε για δικτατορία του παραλόγου!
Παρεπιμπτοντως στο www.piitikiperiodos.blogspot.com διήγημα αφιερωμένο στα γεγονότα δεκεμβρίου 2008.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Γκιώνη,νομίζω οτι εκτίθεσαι.Πρώτα απ'όλα δεν βλέπω να σχολιάζεται η ενέργεια του ΠΑΜΕ αλλά το τί έκανε το ΠΑΜΕ στο παρελθόν,το ΚΚΕ κλπ.Επειδή ζούμε στην ίδια χώρα δεν πιστεύω ότι ηταν άφαντο στη Β.Ελλάδα ενω εδώ όσες φορές κατέβηκα σε πορεία στα προπυλαια(σαν ανένταχτος αριστερός) το ΠΑΜΕ ηταν πάντα εκεί.Απλά έκανε χωριστές πορείες απο την Ομόνοια πραγμα που μέ χάλαγε,αλλά πάντως ήταν εκεί.Τώρα το να υπονοείς οτι τα έκανε πλακάκια με τη ΝΔ ειναι απλά βρώμικο, και εν πάσει περιπτώσει δεν έχει καμμιά σχέση με την αλήθεια.Το 89 πέρασε, ξεκόλα.Αυτό που έχει σημασία όμως ειναι να καταλάβουμε πως χωρίς ζωντανό κίνημα με ενεργούς πολίτες θα φάμε τα μούτρα μας ειτε είμαστε ΠΑΣΟΚ ειτε ΚΚΕ ειτε οτιδήποτε άλλο.Εμείς ,εγώ,εσυ...Οι πιέσεις που θα ασκηθούν απ'την πλευρά των "μεγάλων' και της ΕΕ θα είναι αφόρητες για να πληρώσει την κρίση ο κόσμος και όχι αυτοί που την δημιούργησαν.Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πίσω του ένα κίνημα δυνατό που να πιέζει εξ ίσου θα υποχωρήσει γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς Απλό ειναι,δες το.Τώρα αν οι παρατάξεις που συμμετέχουν και κινητοποιούν λέγονται ΠΑΜΕ η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ η δεν ξέρω πως αλλιώς δεν με απασχολεί για την ώρα.Μακάρι να λέγεται και ΠΑΣΚΕ.Αλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στα blogs θα βρείς πολλές Πασοκικές φωνές που κάνουν αντιπολίτευση και μπράβο τους.Ας ξεχάσουμε για λίγο την οπαδική μας αντίληψη κι ας σκεφτούμε πολιτικά.Ο κόσμος δεν είναι χωρισμένος σε ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ η ΣΥΡΙΖΑ κλπ. αλλά σε πλούσιους και φτωχούς.Δεν μπορώ λοιπον σε καμμιά περίπτωση να δω κάποιον με τα ίδια προβλήματα με μένα σαν αντίπαλο.Ειναι απλά χαζό.Σκέψου το.
Καλοσωρίζω όλους σαν φίλους στο blog,και θα προσπαθήσω να μπορούμε να συζητάμε ουσιαστικά ακόμα και διαφωνόντας.Αυτό ειναι δημοκρατία άλλωστε

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θέλω να πω κάτι ακόμα.Προτιμώ 100 φορές αυτούς που αντιδρούν,αγωνίζονται και δεν το βάζουν κάτω,όπου κι αν ανήκουν, ακόμα κι αν κάνουν λάθη, απο όλους όσους καθισμένοι στη μακαριότητα του σαλονιού τους, ασκούν νηφάλια κριτική,αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε εκείνους που τόσα χρόνια κλέβουν τη ζωή μας,χρησιμοποιώντας ωραία λόγια και πειστικά επιχειρήματα.

ShareThis