Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

"Τι να σε φάει ο γάιδαρος τι να σε φάει η αρκούδα..."

Αν είναι να μας δολοφονήσουν αυτοί αργά και βασανιστικά μπορούμε να το κάνουμε και μονοι μας μια χαρά και μαλιστα γλεντώντας το στους δρόμους.
Επίσης αν είναι να καταστραφεί η οικονομια εντελώς και ανεπίστρεπτα όπως το πάνε τα ξεφτέρια τα δικά μας και της Τρόικα με μαθηματική ακρίβεια, τουλάχιστον ας μας μείνει στα χέρια μας η χωρα, ο ήλιος, η ενεργεια, οι εταιρείες, τα νησιά, η θάλασσα,  ο αέρας, τα σπίτια μας-δεν κάνω πλάκα- τα σπίτια μας λοιπόν και η ζωή μας η ίδια.
Ετσι την επόμενη μέρα της Δευτέρας παρουσίας θα το ξεκινήσουμε από την αρχή έχοντας κάτι-σπουδαίο- στα χέρια μας. Τον εαυτό μας, τις δυνατότητές μας, την περιουσία και τον πλούτο της πλούσιας χώρας μας και αν σοβαρευτούμε και παλέψουμε και μια ανεξάρτητη Ελλάδα που θα δουλεύει για τον εαυτό της.
Κατα τα άλλα το είπε μια χαρά ο καθηγητής Δ.Τσομόκος σε πρωινή εκπομπή:
"Το δίλημμα όπως μπαίνει είναι το εξής: Τι να σε φάει ο γάιδαρος τι να σε φάει η αρκούδα..."

Δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε. Μόνο φρίκη θα γλυτώσουμε.
Αλλο να κόβεσαι κι άλλο να σε σφάζουνε

*φωτο mikko lagerstedt

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα γι' αυτά που λες γίνεται ο πόλεμος!! αυτά προσπαθούν να πάρουν τα κοράκια! αν κρατήσουμε αυτά, νικήσαμε!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Mόνο που αυτό δε γίνεται με προσευχές ή κατα τύχη. Γινεται με αποφασίστικότητα και μόνο αν ματώσουμε. Κι αν ακόμη δειλά πάμε σε κάποιο δήθεν ΟΧΙ σαν αυτό που "ακούστηκε" το βράδυ οι δανειστες και οι πίσω τους δεν θα πουν "ας αφήσουμε την Ελλάδα στην τυχη της" αλλα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την φερουν στο σημείο εξαθλίωσης που χρειάζεται για να υποκύψει. Εκεί είναι το δύσκολο κι όχι στο default ή στο "δραχμή ή ευρώ".Αυτα έχουν τη σημασία τους αλλά είναι σπουδαίες μεν, λεπτομέρεις δε.

ShareThis