Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μελανσόν: Άλλο ένα καλό και εύκολο παιδί

Τώρα αυτό με τον Μελανσόν -τον υποψήφιο της Αριστεράς στη Γαλλία- πως να το εξηγήσεις...
 Καλά που χωρίς πολύ κόπο αποφάσισε οτι ο Ολάντ των "σοσιαλιστών" είναι η ελπίδα μας(τους), έπρεπε να τρέξει πριν αλλέκτωρ να δηλώσει αξημέρωτα οτι θα τον υποστηρίξει;
Ουτε η Λεπέν δεν πήρε θέση που θάταν, γενικά μιλώντας, πιο λογικό να υποστηρίξει Σαρκοζύ στα γρήγορα.
Παρ' όλα αυτα παίζει το παιχνίδι της και δήλωσε οτι θα αποφασίσει την επομενη Τρίτη.
Ανάλογη σταση τηρεί και ο Μπαιρού που σκέφτεται αν θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιοι όροι για συζήτηση.
Αντιθετα ο "Αριστερός" -με συμμετοχή του ΚΚΓ- Μελανσόν δεν το σκέφτηκε καθόλου και δεν ζητά απολύτως τίποτα. Ψηφίζει Ολάντ για να σωθεί η χωρα από τον Σαρκοζύ και το δηλώνει σχεδόν με φανατισμό...Την βρήκε την κατάρα της Γαλλίας ο Μελανσόν και είναι ο Σαρκοζύ. Μετα θα πρεπει να την σώσει από τον Ολάντ...Οι Γάλλοι ζάμπλουτοι που ανησυχούσαν με την "Γερμανική" πολιτική Σαρκοζύ θα παίρνουν μια βαθιά ανάσα. Αλλωστε κι ο Ολαντ συνάδελφος είναι, αφού καθόλου φτωχαδάκι δεν τυγχάνει. Τέτοιοι αριστεροί είναι τα κατοικίδια των καπιταλιστών.
Θα είχε τρομερή πλάκα το πως θα ένοιωθαν οι Γάλλοι κομμουνιστές αν την Τρίτη η Λεπέν και ο συντηρητικός Μπαιρού δήλωναν κι αυτοί στήριξη στον Ολάντ, πράγμα όχι απίθανο αφου ήδη το έχει κάνει ο Σιράκ δίνοντας ένα σημαδι για το πως  αισθάνεται η Γαλλική αστική τάξη.
Θαταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, ένας υπέροχος αταξικός πατριωτικός αχταρμάς.


Να δούμε πότε θα σταματήσουν οι λαοί να επιλέγουν και να ψηφίζουν με τόση ευκολία το μικρότερο κακό. Πότε θα αρχίσουν να νοιώθουν μια στάλα εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις, να σκέφτονται ότι ίσως θα μπορούσαν να δώσουν μια σπρωξιά σε ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς τρεκλίζει και να γλυτώσουν μια και καλή.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Μελανσόν ήταν υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ζοσπέν που το '99,  όπως και ο Ιταλός "κομμουνιστής" πρόεδρος Νταλέμα, αποφάσισε μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ το βομβαρδισμό του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Υστερα λέμε πως φτάσαμε εδώ. Η αναρωτιούνται μερικοί γιατί παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό η ακροδεξιά της Λεπέν και πως κατάντησε το ΚΚΓ του 25% να πάρει στις προηγούμενες εκλογές του 2007 1,9%!.

11 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Μιλάμε για κατάντια! μετά φταίει η Παπαρρήγα που τους φτύνει. Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να τους φτύνει.. Όχι που μου θέλουν και… αριστερό Μέτωπο!!! Ξευτίλες.

Άντε τώρα, καλό βομβαρδισμό της Συρίας και του Ιράν παρεΐτσα με τους Γάλλους ιμπεριαλιστές... όπως Γιουγκοσλαβία ή Λιβύη για τον βομβαρδισμό της οποίας δεν άκουσα τίποτα.

Εποχή Β΄ Διεθνούς με τους προδότες σοσιάλ που είπαν ότι η πατρίδα (του κεφαλαίου φυσικά) είναι πάνω από τις τάξεις!

Καμιά φορά μου έλεγες οτι είναι ωμός Γιώργο αλλά εγώ έλεγα ήμουν πάνω σε αρχές. Εκπτώσεις δεν τους κάνω όπως δεν κάνω και στον Χριστόφια και δεν πανηγυρίζω καθόλου για την εξουσία που ασκεί υπέρ του κεφαλαίου και των μεγάλων ιμπεριαλιστών με τις ΑΟΖ...

Παρόμοιες κατάντιες κομμουνιστών αριστερών και άλλων παρόμοιων δεν έχω σκοπό να τους ανεχθώ.

Μενέλαος είπε...

Δικαιώνεται το ΚΚΕ και η Παπαρήγα.
Κοίτα να δεις που σε εκτιμήσεις είναι καλοί εκεί στον Περισσό.Πολλά μπορούμε να τους χρεώσουμε αλλά οι τύποι από το 1992 και μετά διαβάζουν βουλωμένο γράμμα.Θα έχουν την ψήφο μου αυτή τη φορά αντί για λευκό.Καλή επιτυχία στο ΚΚΕ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μενέλαε οι υπερβολές δεν βοηθάνε.
Μακάρι να διάβαζαν βουλωμένο γράμμα. Απλά είναι το καλύτερο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι. Και που αν συσπειρωθούν στα συνδικάτα και ξυπνήσει πραγματικά το συνδικαλιστικό κίνημα θα γίνει πολύ καλύτερο.
Το ζήτημα είναι να βρεθεί τρόπος να γίνει αυτό δηλαδή να ξεπεράσει ο κόσμος τις επιφυλάξεις που έχει και για τα σωματεία και για το ΚΚΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ θέμα της οργάνωσης που είναι το Α κ το Ω.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Στέργιε δεν έχεις βαρεθει να σου λέω οτι είχες δίκιο; Το κακό είναι οτι ο κόσμος πάντα διαλέγει την ευκολη επιλογή. Τη δύσκολη την επιλέγει οταν δεν έχει καμια άλλη.

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100068_25/04/2012_480037

[..Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη στην αριστερών αποχρώσεων εφημερίδα Liberation, επιχειρεί διαφορετική ερμηνεία για την εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών της Μαρίν Λεπέν. Η μαζική ψήφος στο Εθνικό Μέτωπο εκφράζει την οργή του λαού, τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι μέρος του εκλογικού σώματος που στράφηκε προς την Ακροδεξιά, προέρχεται από την Αριστερά, ότι δεν ασπάζεται υποχρεωτικά τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου και ότι δεν έχει εμμονή με τη μετανάστευση. «Εναπόκειται σε εμένα να πείσω αυτούς τους ψηφοφόρους ότι η Αριστερά τούς υπερασπίζεται», πρόσθεσε. Κατά τον Ολάντ, πολλοί οργισμένοι ψηφοφόροι ταύτισαν τον Σαρκοζί με τα μέτρα λιτότητας που προτείνει η Ε.E., για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, και επέλεξαν να αντιδράσουν ψηφίζοντας τη γαλλική Ακροδεξιά, της οποίας μία από τις πάγιες θέσεις είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην Ε.Ε. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, στον δεύτερο γύρο οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να ψηφίσουν Σαρκοζί, ωστόσο εκτιμάται πως ένα 25% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος ενδέχεται να ψηφίσει Ολάντ, τον οποίον όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις φέρουν νικητή...]

Μετά τους φταίει η Παπαρήγα..


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_3437.html

Ανώνυμος είπε...

Δανείστηκα τα στοιχεία από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και συγκεκριμένα από

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_3437.html

για να δειχθεί ότι όλα αυτά τα κάνει για το θε-αθήναι. Η ουσία της πολιτικής του Τσίπρα είναι εθνικιστική.

Για ΑΜΥΡΑ ΙΦΙΚΡΑΤΗ υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας

Eδω ολα τα στοιχεια για το μπουμπουκι που εδιωξε για ακροδεξιο ο καζακης και μαζεψε ο συριζα! Από σάιτ φιλικά προσκείμενο στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

http://enosy.blogspot.com/2012/04/blog-post_21.html

Ο Τσίπρας μιλά για Μέγα Αλέξανδρο για την ασφάλεια του πολίτη και κατα μεταναστευτικών οργανώσεων. Η συνέντευξη δίνεται σε ακροδεξιά (αυτοί τα λένε"πατριωτικά") blog, Αυτό και αν είναι "υπέρβαση"..

http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/

Τελικά η Αριστερά στην Ελλάδα έχει βγάλει τον ηγέτη που αναζητούσε από το 1974 στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα; Αναρωτιέται το περιοδικό defence.net που ασχολειται με εξοπλισμούς και στρατιωτική άμυνα..

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33610&Itemid=139

[...Έχοντας μάθει να φλερτάρει με τα πατριωτικά ανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης, κάνει εύστοχες δηλώσεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας ("δεν μπορεί αυτός ο ορυκτός πλούτος να αποτελεί εμπράγματη εγγύηση για τα δάνεια της χώρας") και μιλάει πειστικά για εθνική κυριαρχία που κινδυνεύει από τη νέα δανειακή σύμβαση: "Δυστυχώς έχουν συναινέσει άπαντες στα μέτρα για το νέο δάνειο, το οποίο καθώς φαίνεται θα είναι μεγαλύτερο από 130 δισ. ευρώ και με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το λαό και την ελληνική κοινωνία και για τα θέματα κυριαρχίας".

Κτυπώντας στην καρδιά τους δήθεν «πατριώτες» κομματάρχες της ΝΔ ζητεί επειγόντως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό, τονίζοντας ότι "το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση» δεν είναι μόνο ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο". Αυτό δηλαδή που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών.

Μιλά για την ανάγκη μιας νέας "πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, πολύ περισσότερο τώρα που η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε έναν στρατηγικό, οικονομικό, κοινωνικό αναπροσανατολισμό, σε ανακατατάξεις με ιδιαίτερη σημασία" και νομίζεις ότι ακούς έναν, εθνικών αντιλήψεων, αναλυτή, βαθύ γνώστη των γεωστρατηγικών ισορροπιών της Α.Μεσογείου...]

[...Η "κουκουλοφορολατρεία" του που τόσο του στοίχησε το 2008, δείχνει να ανήκει στο παρελθόν.

Μιλάει συχνά με παράγοντες της δεξιάς, όπως ο Γ.Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου κια πρόεδρος του ΙΣΑ.

Και επισκέπτεται το Πατριαρχείο μιλώντας στον Πατριάρχη με τα πιο θερμά λόγια. Ποιος είπε ότι Αριστερά και Εκκλησία και μάλιστα επιπέδου Πατριαρχείου, δεν συνάδουν;

Ο Α.Τσίπρας αν γεννιόταν στα βόρεια προάστια και πήγαινε στο Κολέγιο, σίγουρα τώρα στις δημόσιες εμφανίσεις του, θα φόραγε γραβάτα. Αλλά ίσως να ήταν ο πρώτος σοβαρός και με μέλλον, ηγέτης της δεξιάς μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…..]

Εκλογές 2012 ANT1 22/04/2012.
O εκπρόσωπός του ΣΥΝ Μπαλάφας τόνισε ότι είναι υπέρ του Ευρώ και της ΕΕ!

Στο 15:00 του VIDEO από το site του ΑΝΤΕΝΑ WEB TV

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=ih7_tr_j_sz_j_z_m%3d

-Δημοσιογράφος: Εντός ή εκτός Ευρώ;

-Δημοσιογράφος: Με παραμονή στο Ευρώ ή εκτός Ευρώ;

-Μπαλάφας:Οι λύσεις είναι σαφείς. Οι λύσεις είναι Ευρωπαϊκές εντός Ευρωζώνης!..Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονοδρόμου δεν αξιοποίησαν το αρνητικό υπερόπλο που λέγεται Ευρώ..

-Παρεμβαίνει η Κουντουρά και λέει πως ο Καμμένος θέλει διακαώς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ


Μετά τους φταίει η άκαμπτη αριστερά που κάνει όλο αρνήσεις και απεργίες και η Παπαρήγα..

akrat είπε...

όπως είπε χτες ο Ζουράρης...


"νατοική γιαλατζή αριστερά.."

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη ρε φιλε δηλ. στην συγκεκριμενη περιπτωση τι να κανει ο Μελανσον ?

Η μαχη θα διεξαχθει μεταξυ 2 πως θελεις εσυ να γινει το πραγμα ? Πως δικαιωνεται τΟ ΚΚΕ το οποιο το εκτιμω να εισαι σιγουρος.

Μηπως ηθελες να κανει συμαχια με τον Δεξιο και να πολεμησει τον σοσιαλιστη ας πουμε ΡΟΛΑΝΤ?

Γιατι ειχαμε και τετοια εδω κατα το παρελθον αν θυμασαι .

Συνεργασια ΔΕΞΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Αυτη δεν ειναι μπηχτη απλα ειναι το εξης . οτι δεν μπορει κατω απο τον δικο σου φακο να τα βαζεις τα πραγματα παντα οποτε ασε το Αριστερο Γαλλικο μετωπο .

Ανώνυμος είπε...

Καζάκης – Τσίπρας – Καμμένος έχουν περισσότερα κοινά. Ο Τσίπρας πρώτα από όλα δεν είναι καν αριστερός.

Ποιος αριστερός θα συμφωνούσε στην μη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην παραμονή στο Ευρώ και φυσικά στην παραμονή στην ΕΕ;

Να τι κάνουν οι "αριστεροί πατριώτες" της ΕΕ, του Ευρώ, του ΝΑΤΟ, του Σέγκεν, του Μάαστριχ, των βομβαρδισμών στην τότε Γιουγκοσλαβία, της εισβολής στο Ιρακ, των αγορών, της συνθήκης Μπολκεστάιν.

Προς πατριωτικό μέτωπο Δεξιάς & Αριστεράς κατά του Μνημονίου

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40239&Itemid=131



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_26/04/2012_480148

[..Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, ο Ολάντ είπε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί, δεν προτίθεται να κάνει παραχωρήσεις στην Ακροδεξιά, τόνισε ωστόσο ότι αντιλαμβάνεται τον φόβο και την οργή των ψηφοφόρων για σειρά ζητημάτων όπως, επί παραδείγματι, το κλείσιμο γαλλικών εργοστασίων. Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος επεσήμανε ότι ακούει την οργή, ότι βλέπει τους εργαζομένους που αναρωτιούνται αν θα χάσουν τη δουλειά τους, που δεν αποδέχονται τα σχέδια περικοπών των επιχειρήσεων και που ψήφισαν Μαρίν Λεπέν ωθούμενοι από την οργή που αισθάνονται..]

Ωραίο "Αριστερο Γαλλικό μέτωπο" με την σοσιαλιστική "δικαιολογία" της ΆκραΔεξιάς.


Τελικά ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ φαίνεται να ήταν πολύ μπροστά. Φαίνεται να δικαίωσε τους "αγανακτισμένους ελληναράδες" που χαιρετάνε ναζιστικά μαζί με τον εθνικό ύμνο και που πανυγήριζαν πως «δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά μόνο κόκαλα ελλήνων τα ιερά» την εποχή της πλατείας Συντάγματος..

http://www.youtube.com/watch?v=TPVB4FmCjC4

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν ειναι ευκολο να το κατανοήσει κανεις αλλά δεν είναι δυνατόν ο λαός διαρκως να ειναι υποχρεωμένος να απανταει στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του με τον τρόπο που βαζει τα ερωτήματα το σύστημα. Το σύστημα έχει ανακαλύψει τρόπους για να εγκλωβίζει σε ψευτοδιλήμματα το λαό και να αποφευγει διαρκώς και με ευκολία το κυριως θέμα που είναι πτο ποιος έχει διαρκώς και αδιαλείπτως που λένε τα κλειδιά της εξουσιας. Με λίγα λόγια τον τρόπο να χάνουμε πάντα εμεις -ακόμα κι αν νομίζουμε πως κερδίσαμε- και να χαμογελάνε πονηρά αυτοί. Δεν ξερω σε τι θα ωφεληθουν πραγματικα οι λαοί αν κερδίσει ο Ολαντ. Μάλλον σε τίποτα. Απλα θα περάσουν άλλα 5 χρόνια και θα ξαναγυρισει ο Σαρκοζύ ως σωτήρας που δε φευγει ως αποτυχημένος όπως π.χ. ο Παπανδρεου.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και ταυτόχρονα θα καλλιεργείται μεσα σε όλους η άποψη πως αυτός ο άδικος ντουνιάς δεν αλλάζει με τίποτα. Αμ δε..

ShareThis