Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ήταν το μεγαλύτερο φετινό απεργιακό συλλαλητήριο!




Ήταν το μεγαλύτερο φετινό απεργιακό συλλαλητήριο κι ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων!
Φαίνεται ότι το μεγάλο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα ξύπνησε κάτι.
Άφησε στους εργαζόμενους ένα αέρα αισιοδοξίας και πίστης στης δυνάμεις τους.
Ο δρόμος φυσικά είναι πολύ μακρύς αλλά μόνο όταν τον περπατάς μπορείς να τον περάσεις.

Πάρα πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, γέμισε την πλατεία αλλά και μέρος της Αθηνάς και της Πειραίως όπως και την αρχή της Σταδίου μέχρι τα Χαυτεία. Η τεράστια πορεία που ξεκίνησε από εκεί, πέρασε από την Παν/μίου μπροστά από τη Βουλή και ολοκληρώθηκε στους στύλους Ολυμπίου Διός ενώ η ουρά μόλις έφευγε από την Ομόνοια.

Μεγάλη 'ηταν και η πορεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. στη Σταδίου Φιλελλήνων Αμαλίας που πέρασε από τη Βουλή και διαλύθηκε Πανεπιστημίου. Η Σταδίου βέβαια είναι πολύ μικρότερη σε πλάτος από την Παν/μίου αλλά και η πυκνότητα των δυο πορειών ήταν φανερά διαφορετική. Παρ' όλα αυτά ήταν μια πολύ μεγάλη πορεία, μεγαλύτερη από όλες της τελευταίες αυτού του χώρου και καλύτερη από αυτό που αναμενόταν.

Το ΠΑΜΕ χαιρέτισε όλους τους εργαζόμενους που ξεσηκώθηκαν χθές συμμετέχοντας στην Απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα:


«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους όσοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στο αγωνιστικό κλίμα του τελευταίου διμήνου και του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τη σημερινή συμμετοχή τους στην απεργία έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ένταση της αντεργατικής πολιτικής και απόρριψης των μέτρων που γενικεύουν τη φτώχεια και παγιώνουν την εξαθλίωση.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι να μην αισθάνονται ήσυχοι.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις. Να δώσουν με την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωσή τους στα σωματεία άμεση και μαχητική απάντηση στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν. Να τσακίσουμε το κλίμα της αδράνειας και της ηττοπάθειας που σπέρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για να συζητήσει τα συμπεράσματα της δράσης του τελευταίου διαστήματος και να προτείνει στην εργατική τάξη και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis