Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση συνενοχής: Να την χαίρονται

"Χωρίζουν" με το λαό

Προχωρούν λένε οι πληροφορίες για τον σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και "εξελίσονται θετικά". Οταν χαιρετίζουν όμως την προσπάθεια οι Γαλλογερμανοί ηγέτες καταλαβαίνουμε για ποιόν "εξελίσονται θετικά"..
Φυσικα δεν πρόκειται για κυβερνηση "Εθνικής ενότητας" ή "κοινής συναίνεσης" αφου από τη συζήτηση απουσιάζει ο άμεσα ενδιαφερόμενος που ειναι ο λαός.
Ο λαός δεν δίνει καμία συναίνεση!

Ολες οι αντιδράσεις των τελευταίων μηνων με κορύφωση τη Γενική Απεργία, τα συλλαλητήρια του Οκτωβρίου και το αυθόρμητο ξεσπασμα του λαού στο γιορτασμό της 28ης έχουν δείξει τι πιστεύει και τι θέλει ο λαός.
Οι αντιδράσεις αυτές δεν ηταν εναντίον προσώπων αλλά εναντίον αυτης της πολιτικης εξαθλίωσης της ζωής μας.
Η συμφωνία της ΝΔ στο θέμα της δανειακής σύμβασης και η δήλωση οτι θα συνυπογράψει δείχνουν πια καθαρά οτι και η ΝΔ είναι κόμμα που στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές κοντρα στα λαικά συμφέροντα παρα το παραμύθι που πουλούσε στις αγορές ψηφοφόρων.
Στη διαρκεια αυτής της κρίσης κανενας δεν θα μπορεσει να κρυφτεί πίσω από πονηριές, ψευτικα λόγια  και θεατρινισμούς μπροστά σε κάμερες και φωτα.
Ολοι θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Σημερα με την κυβερνηση συνενοχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Αγορών κάνουν ενα ακόμα βήμα απομάκρυνσης από το λαό και τα συμφεροντά του. Tα κόμματα αυτά σήμερα αποφασίζουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Σημερα όλοι όσοι αποφασίζουν να συμμετέχουν ουσιαστικά "χωρίζουν" με το λαό.

Το χασμα μεγαλώνει και θα δουμε άμεσα τις επόμενες μερες ότι ο λόγος είναι το μοιρασμα του βαρους της ευθύνης για τα σκληρά μετρα που θα εξαγγείλουν που δεν θα είναι μόνο οικονομικά. Θα προσπαθήσουν σίγουρα να περιορίσουν και τη Δημοκρατία αφου οι Δημοκρατίες δεν είναι βολικά καθεστώτα όταν σκοπεύεις να επιτεθείς άγρια στο λαό!
Δεν θα μας κοροιδέψουν λοιπόν όσο κι αν προσπαθουν να μας παρουσιάσουν σαν υπέροχα θετικό και προς το "συμφερον της χωρας" το γεγονός της συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εναντίον του λαού.
Ειναι ακριβώς το αντίθετο.
Ειναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στηριχτεί το καταρρέον σκηνικό του δικοματισμού και των στηριγμάτων του, και βεβαια μια ματαια προσπάθεια να σωσουν σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους ηγετες τον Καπιταλισμό που τρεμει από τα  θεμέλια ως τις κορυφές του, προσθέτοντας κι άλλα βάρη σε πλάτες που δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε αυτά που τους έχουν ήδη φορτώσει.

Η προσπάθεια συγκυβερνησης θα καταρρεύσει σύντομα κατω από το βάρος της λαικής διαμαρτυρίας και της αλήθειας που δεν γίνεται να κρυφτεί. Δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια ΄και η ύφεση, ούτε πρόκειται να βρεί ο λαός χρήματα για να πληρώσει τα βάρβαρα και άδικα χαράτσια επειδή "ο Αντώνης τα βρήκε με το φίλο του το Γιωργο" ακολουθώντας τις εντολές που πήραν από τους ισχυρούς "εταίρους" προτέκτορες που δεν δίνουν δεκάρα για το δικό μας μέλλον, το μέλλον των ανθρώπων αυτού του τόπου.
Να την χαίρονται λοιπόν τη "σύγλιση απόψεων" και τη συμφωνία τους.

Οι δρόμοι δεν μπορούν να σωπάσουν όσο τα προβλήματα βγαζουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια.
Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες.
Ας μην έχουν αυταπάτες ούτε κι αυτοί.
Θα μας βρουν μπροστά τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό πολιτικών εξελίξεων,που οι αποφάσεις πέρνονται με γνώμονα τα συμφέροντα των αφεντικών των αστικών κομμάτων και δανειστών μας,θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε άμεσα να αντιδράσουμε σαν αριστερά....
Γιωργο σωστές οι επισημάνσεις σου στο άρθρο και δεν θα ασχοληθώ με το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα αλλα για αυτό που αγωνιώ,βλέποντας οτι πια δεν μας μένει χρόνος ειναι πως και τι μπορούμε να κάνουμε οι αριστεροί,ώστε να βοηθήσουμε τον λαό σε αυτήν την κρίσμη στιγμή.
Θα πρέπει να ανοίξει όπως ήδη έχει γίνει μεγάλη κουβέντα με πολιτικά επιχειρήματα,για το πως θα πρέπει να αγωνιστεί και να οργανωθεί τον αμέσος επόμενο καιρό το εργατικό-ταξικο κίνημα.
Μην αυταπατόμαστε δεν ειναι όπως πριν 3-5-10χρόνια όπου με μια συγκέντρωση και μια πορεία κινητοποιούμασταν.
Πόλυς χρόνος δεν μας έμεινε το φωνάζω καιρό ας δούμε,ας σκεφτούμε και ας πράξουμε...

Γιοζεφ Κ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οσο πυκνώνουν και εμπλουτίζονται οι εξελίξεις τόσο πιο γόνιμη στο καινούργιο και το μέχρι πριν λίγο αφανες γίνεται η ιστορία.
Αυτή τη στιγμή μες την κοιλιά της μεγαλώνει το έμβρυο του αυριο που όλοι μας σπέρνουμε και που θα ζησουμε. Κι ο σπόρος αυτός είναι καλύτερος από εκείνον του 85, του 90, του 98 ή του 2004 που μας έφεραν εδώ. Κι όλα όσα βλέπουμε ή νιωθουμε προσφερουν τον οβολό τους. Κάθε μερα εξαφανίζονται υποταγμένοι και γενιούνται πολεμιστές.
Υπάρχουν χιλιάδες διεργασίες που όσο κι αν δεν τις ξερουμε η δεν μπορούμε να τις αποτιμήσουμε είναι σημαντικές αφου είναι στραμένες προς την ίδια κατευθυνση.Δεν γινεται να μη δωσουν κάτι όλα αυτα που παλεύουμε είτε συλλογικα ειτε ατομικά.
Οι συνθήκες άλλωστε πάντα ξεπερνιούνται από τις μεγάλες ιστορικές στιγμές οπότε ας μην κρίνουμε μόνο από το τωρα και το χθές,από όσα βλέπουμε κι ακούμε. Το αυριο έχει ρίξει τους γάτζους του και μας τραβάει προς τα εκεί αλλάζοντας και τα μυαλά μας αν χρειαστεί.

ShareThis