Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός νικητής αυτού του γύρου



Οπως λένε οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και γράφονται στα δημοσιογραφικά sites ο Γ.Παπανδρέου δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ...(αν και αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναγκαστεί να το κάνει τις επόμενες μέρες).
Επίσης ο Α.Λοβέρδος τοποθετήθηκε με αρκετή σαφήνεια αρνητικά για το δημοψήφισμα και εντός υπ.συμβουλίου αλλά αυτό το "θελω να ενημερωθώ πριν τοποθετηθώ" έχει στοιχεία κολοτούμπας αν χρειαστεί.
Εν πάσει περιπτώσει για να μην το κανουμε σηριαλ του στυλ λεπτό προς λεπτό στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ.Παπανδρέου παίζει εντός έδρας και επομένως δεν είναι το σημείο από όπου θα συμπεράνουμε το τί θα συμβεί στο ΠΑΣΟΚ ή στην Κ.Ο.
Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι η κυβέρνηση συγκλονίζεται από μια ακόμη σοβαρή κρίση που αφήνει πίσω της ρήγματα που μενει να δούμε πόσο σοβαρά είναι τις επόμενες μέρες. Η λέξη συνοχή από σήμερα στέκει σαν ανέκδοτο μόνο αφου ειναι φανερό οτι κόμμα και κυβερνηση είναι υπό κατάρρευση. Επίσης ο Πρωθυπουργός χάνει στηρίξεις εντός και εκτός, και φαίνεται ότι καθημερινά καθίσταται όλο και πιο αναλώσιμος, ενω μεσα από τις κρίσεις αυτές εκτίθεται σοβαρά στα μάτια και του λαού αλλά και των τελευταίων πιστών που του έχουν απομείνει. Τέλος αναγκάζεται να παίξει σε συνθηκες μεγάλου ρίσκου ευτελίζοντας και απαξιώνοντας στα μάτια του λαού -που είναι έτοιμος να εκραγεί- θεσμούς χρήσιμους για το σύστημα, πράγμα πολύ επικίνδυνο γι αυτόν και για ότι εκπροσωπεί.

Στο θέμα μας τωρα, σήμερα που μιλάμε, και με τα στοιχεία που υπάρχουν η πρόταση για δημοψήφισμα δεν μπορεί να περάσει αριθμητικά. Οπότε τι θα γίνει; Θα κάνει ο ΓΑΠ μια μεγαλειώδη υποχώρηση "κάτω από το βάρος των  συνθηκών"; Οποία ξεφτίλα αν το κάνει...και κατι τέτοιο θα καταρακώσει ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική εικόνα και του ίδιου και της κυβερνησης του.
Οι δε αντιδρώντες με δηλώσεις όλο και πιο  αιχμηρές τι θα κάνουν; Πίσω και πάλι βαζοντας σε κίνδυνο εκτός από το-ήδη κατεστραμένο- πολιτικό τους παρόν και μέλλον και τη σωματική τους ακεραιότητα αφου ξερουν πως έτσι κοροιδεύουν και εξοργίζουν ανθρώπους που υποφέρουν; Ως πότε θα εκβιάζονται και θα "αναγκάζονται" να εκβιαζουν;
Οποιος κι αν κανει πίσω κι όποιος κι αν επιμείνει μεχρι τελος κερδισμένοι δεν υπάρχουν. Χανουν όλοι αφού μόνο σοβαρά "πληγωμένοι" θα βγούν από την όλη διαδικασία. Αυτή ειναι η μόνη αλήθεια.
Για να μην πολυλογούμε περισσότερο το συμπέρασμα είναι οτι το ΠΑΣΟΚ περναει τις τελευταίες ώρες, μερες ή εβδομάδες. Κατω από τετοιες συνθήκες και στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να παριστάνει την κυβέρνηση, δεν θα μπορεσει να περάσει κρίσιμα σκληρά νομοσχέδια.
Αρα είμαστε στο κατώφλι του επόμενου σταδίου που το ποιό θα είναι θα εξαρτηθεί από την παρουσία του λαικού κινήματος και τις πιέσεις-απαιτησεις που θα προβάλει. Ο παίκτης λαός στο ΄γύρο αυτό βγαίνει νικητής και δικαιούται να απαιτήσει περισσότερα.

Εχει σημασία επισης το ότι γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι.
Ο "μονόδρομος" που είπε σήμερα 'ευγενικά"ο Σαρκοζύ ενόχλησε πολύ. Η αλήθεια που βγαίνει από τις δηλώσεις αυτές, είναι οτι μας απαγορεύουν ουσιαστικά να έχουμε άλλο πρωθυπουργό από τον Παπανδρέου ή να τολμήσουμε να επιλέξουμε άλλη πολιτική εκτός αυτής που αποδειγμένα μας έχει  βουλιάξει σε φοβερό τέλμα.
Για ποσο θα τους ανεχτούμε ακόμη λοιπόν;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα, οπως τα γραφεις ετσι ειναι Γιωργο!

Αντωνης χχχ

ShareThis