Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αριστερή κυβέρνηση-Πετάει ο γάιδαρος;

Ε αφου το είπε κι ο Λάκης  ...
Ακουσα πως είπε ο Λάκης Λαζόπουλος οτι η Αριστερά για πρώτη φορά φευγει από τη θεση των κομμάτων διαμαρτυρίας και διεκδικεί την εξουσία! (Το μεταφερω έτσι γενικά γιατί δεν το άκουσα ο ίδιος). Κατόπιν έκανε μια κριτική στο ΚΚΕ που ακούμε συνεχεια τελευταία.
Δεν υποτιμάω καθόλου το πολιτικό κριτήριο κανενός, ούτε φυσικά του Λάκη του οποίου το ταλέντο σέβομαι απεριόριστα. Η οικονομική θέση του καθενός όμως παίζει πάντα το ρόλο της. Οχι στην ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, αλλά στο πόσο επίμονα αναγκάζεται από τις συνθήκες να σκύψει πάνω  από την πραγματικότητα, να προσπαθήσει, να διακρίνει και να αποφασίσει  με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται  κάθε πολιτική θέση που θα πάρει. Κάποιοι δεν έχουν την πολυτέλεια του λάθους όσο άλλοι.

Λέει ο Λάκης οτι η Αριστερά-και μαζί της υπονοείται και ο λαός- διεκδικεί εξουσία. Μακάρι να την διεκδικούσε, ποιος δεν θα τόθελε; Τη διάκριση πραγματικης εξουσίας από το σύστημα διαχείρισης της το συζητήσαμε στο προηγούμενο  ποστ. Όποιο κόμμα και να κερδίζει τις εκλογές, όπως και να λέγεται το σύστημα διακυβέρνησης, κοινοβουλευτισμός, βασιλευόμενη δημοκρατία ή χούντα η εξουσία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια της μεγάλης αστικής ταξης, η οποία κανενός είδους μεγαλοψυχία δεν έχει να παραδώσει αυτό που κέρδισε κυριολεκτικά με  αίμα (δικό μας φυσικά). Αυτό είναι που πρεπει να αλλάξει αν δεν θέλουμε διαρκώς να ξαναγυρνάμε στα ίδια. Ο λαός πρεπει να κατανοήσει τη διαφορά και να παλέψει γι αυτό που δικαιούται, δηλαδή τη δική του εξουσία. Αυτή είναι η προσφορά της πολιτικής θεσης του ΚΚΕ που ανοίγει τόσο καθαρά αυτό το ζήτημα σε αυτές τις εκλογές γνωρίζοντας το ρισκο που παίρνει. Αν ο λαός συνειδητοποιήσει αυτη την κρίσιμη διαφορά και πιστέψει στη δύναμή του, τότε, όπως έλεγε και κάποιος φίλος αυτά που χρειάζονται δεκαετίες για να αλλάξουν μπορεί να χρειάζονται μέρες μόνο.
Πέρα από αυτό όμως είναι τεράστιο ψέμμα το ότι "η Αριστερά διεκδικεί την κυβέρνηση". Τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και άρα θα πάρει το +50 και περίπου 110-120 βουλευτές και θα λείπουν περίπου 30 για να κανει κυβέρνηση. Αρα από  που βγαίνει το συμπέρασμα το ότι κάποιος  "Αριστερός σχηματισμός" μπορεί να προκύψει ως κυβερνηση; Με τινος την ψηφο; Των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Αυτό που θα έχουμε λοιπόν θα είναι μια αδύναμη δεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ. και ο καλύτερος τρόπος να πιεστεί και να εκτεθεί αυτή η κυβέρνηση είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ που βρίσκεται ακριβως στον αντίποδα των θεσεων αυτής της κυβέρνησης και με την αντι-ΕΕ και αντι-ευρώ θεση του αλλά και με τις ισχυρές οργανώσεις του και τους δεσμούς του με το λαό.  
Η άποψη λοιπόν που λεει οτι απέναντι στην "αδύναμη" θεση "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται η ¨"ισχυρή" θεση "ψηφιζουμε για να πάρει η Αριστερά την εξουσία(!)" είναι απολύτως κάλπικη. Το σωστό και το ειλικρινές είναι ότι απέναντι στο "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται το "ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ". Πόσο γοητευτική και ισχυρή είναι όμως αυτή η θέση; Ελάχιστα ή και καθόλου.
Ολο αυτό είναι μια πονηρή πίεση, ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, που δε βασίζεται πουθενά εκτός από τα λόγια αυτών που το ισχυρίζονται,  προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για να εκβιαστούν και να πετάξουν τα "όπλα", τις πολιτικές τους θέσεις δηλαδή, και να τρέξουν να ριξουν την ψήφο τους όχι εκεί που πιστεύουν συνειδητά πολιτικά, αλλά κάπου αλλού, σε κάποιο απροσδιόριστο ακόμα Αριστερό σχήμα, για να "νικήσει το αντιμνημονιακό μέτωπο" και να "ανασάνει ο λαός".  Το άρωμα του '81 που τότε λεγόταν "να φύγει η Δεξιά" σπάει πραγματικά τη μύτη, αν και η διαφορά με το τότε έιναι ότι το '81 πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ειχε τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές ενω τώρα...

Ειναι πραγματικά ενοχλητικό και κρίμα να δοκιμάζονται για άλλη μια φορά τέτοιοι απαράδεκτοι τρόποι που χρησιμοποιούν ψέματα και ταχυδακτυλουργίες για να κλέψουν την ψήφο προς το ΚΚΕ, που βεβαια δεν ταιριάζουν με τις επιθέσεις φιλίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για να κερδίσει συναισθηματικά τους ψηφοφόρους του με ωραία λόγια του τύπου "το ΚΚΕ ειναι το κόμμα των θυσιών κλπ..." και να τους φέρει κοντά στο "ενωτικό" του πνεύμα.
Ειλικρινά πίστευα οτι οι βομβαρδισμοί εκβιασμών  θα ερχόντουσαν από τα δεξιά κι όχι από τα Αριστερά προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκανα λάθος.
Το λάθος που κάνουν αυτοί όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και αργά η γρήγορα ο λαός θα το εκτιμήσει ανάλογα.

20 σχόλια:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/video-24-video.html


φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους..ο καπεταν μαρκος τουλαχιστον θα την ειχε πεταξει κλωτσιδον εαν ειχε διαπιστωσει τετοια ητοπαθεια στις γραμμες του δημοκρατικου στρατου.

καληνυχτα..
Τα λεμε αυριο παλι.

Υ.Γ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

τελικα για να καταλαβω,ποιο ειναι το ποσοστο για την λαικη εξουσια?το 30,το 40 το 50%?απο την μια το κκε ζηταει να ψηφιστει και απο την αλλη μιλαει συνεχεια για την κυβερνηση των δυο...δεν βλεπει οτι μπορει να ειναι το πρωτο η το δευτερο...αρα πως θα γινει εφικτη η λαικη εξουσια?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τα γέλια μερικες φορές γελοιοποιουν τους γελώντες. Στη θεση τους(Ραδιο Αρβυλα) δε θα μου άρεσε να βλέπω πως δινω τροφη κ προπαγάνδα αντιΚΚΕ ΣΕ ΔΕΞΙΑ Κ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΕΚΙΑ. Αλλα οταν εισαι μια χαρα τακτοποιημενος δεν υπάρχει λογος να ανησυχεις για τετοια. Σιγα, ενα αστειο κανανε τα παιδια. Παντα υπαρχει η πολυτελεια ακομη κ του πιο χοντρου λαθους για καποιους.
Κατα τ αλλα εμπρος όλοι μαζι δεξιοι,αριστεροι,αριστεριτζηδες, φασιστες, ανεργοι, πλουσιοι ,φτωχοι κ κροισοι να διωξουμε το κακο ΠΑΣΟΚ. Αυτό μου λες;

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Ο Λάκης το έκανε πάλι το ''θαύμα'' του.
Μπροστά σε ένα κοινό που είναι ''διψασμένο'' για έναν ''ηγέτη'' έτσι όπως αυτό το φαντάζεται ,χειροκροτούσε πράγματα και λόγια του ...διασκεδαστή Λάκη,που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.
Το κάνει συχνά αλλά και πονηρά ο Λάκης να σαρκάζει τους πάντες και τα πάντα ,αλλά στο δια ταύτα μάλλον γέρνει στην συστημική λογική .
Προ πολλού έπαψα να τον θεωρώ,αν και πολύ έξυπνος, ότι μπορεί να φέρει τη φρεσκάδα που κάποτε έδινε στα κείμενά του .
Όμως στην συγκεκριμένη εκπομπή προβόκαρε το ΚΚΕ με ύπουλο τρόπο δείχνοντας πρώτα τον Τσίπρα να απευθύνει ''προσκλητήριο ενότητας'' και πάλι στην αριστερά και μετά την Αλέκα η οποία έλεγε την ατάκα ''δεν ήμαστε σαν τα μούτρα τους''.
Αμέσως πάλι ο διασκεδαστής Λάκης θύμισε πρός το ΚΚΕ ότι το '89 δεν είχε πρόβλημα το ΚΚΕ με τα μούτρα του Μητσοτάκη.
Σε μια εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση χρειάζονται οι ισορροπίες πλουραλισμού,ειδικά σε προεκλογική περίοδο .Ο κόσμος που λειτουργεί με τη λογική της μάζας σε ένα ετερόκλητο ακροατήριο εύκολα μπορεί να πιαστεί απο τη σανίδα του κάθε Λαζόπουλου που προσφέρεται σαν προτροπή σε ψήφο είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε αν εχεις καποια σοβαρη ερωτηση να ξοδεψω χρόνο.Αλλιως παιξε σε άλλο μλπογκ.
Ριξε πρωτα μια ματια στο τι ειναι η λαικη εξουσια.Αξιζει τον κοπο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κωστα αυτο το παραμυθι με την αριστερη κυβερνηση που πρεπει να εισαι τρελος για να το φας ειναι κόλπο που δεν τοχω ξαναδει! Στοιχειωδης αριθμητικη ειναι. Οταν οι άλλοι εχουυν 160-180 βουλευτες στη χειρότερη (όλο το δεξιο σινάφι) πως βγαινει αριστερη κυβερνηση;Εκτος αν δεν ειναι κ πολυ αριστερη αλλα και λιγακι δεξιά. Οσο για το επιχείρημα-ερώτηση "ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΙΣΧΥΡΌ ΚΚΕ;" Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΉ."ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ:" και εκει τελειώνει και η κουβεντα. Οποιος νομιζει οτι ειναι προτιμότερο το ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ Ή ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΑΡ Η ΑΝΕΞ.ΕΛΛ ή οτι δηποτε άλλο ας το ψηφισει..Ας ριξουν μια ματια μονο στις χθεσινες συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιας να δουνε ποιος μπορεσε κι εκανε μεγάλες συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις κι ας σκεφτουν ποιον πρεπει να εμπιστευτούν. Απ το σπίτι κανουν όλοι αντιστΑση κ πολιτική.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

ωρέ κερδίζεται η λαϊκη (ταξική) εξουσία με εκλογές; πάει δεν ξέρουμε τι είναι αυτή η εξουσία. όχι λαϊκή αλλά γενικώς ταξική εξουσία. την εξουσία πρώτα την παίρνεις και μετά κάνεις εκλογές για να βγάλεις την κυβερνητική εξουσία. Τον διαχειριστή της ταξικής εξουσίας σου δηλαδή...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Περί προγράμματος του ΚΚΕ παραθέτω κάποια σχόλιά μου, γραμμένα με άλλες αιτίες

Φυσικά το πρόγραμμα του ΚΚΕ εξελίσσεται, δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι εκείνοι που επιθυμούν να έμενε στο επίπεδο αναλύσεων της 6ης Ολομέλειας του ’34, ή του 10ου συνεδρίου ή του 15ου κλπ. Όποιος δεν έχει αντιληφτεί την εξέλιξη του ελληνικού καπιταλισμού και την ενσωμάτωσή του στο παγκοσμιοποιημένο μονοπωλιακό κεφάλαιο είτε σαν μιρκοσυνέταιρος είτε σαν υπεργολάβος, με χαρακτηριστικά μικρού ιμπεριαλιστή, δεν κατάλαβε γιατί αλλάζει και το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Τέλος πάντων μπορεί να ανατρέξει στις αναλύσεις των συνεδρίων για να καταλάβει τις αλλαγές στους αντικειμενικούς όρους που επιφέρουν αλλαγές στο πρόγραμμα και μπορεί να διαφωνήσει ή να κάνει καλύτερες αναλύσεις. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι οι αυθαίρετες κρίσεις, τόσο για να μην αλλάξει το πρόγραμμα όσο και για να αλλάξει αυθαίρετα χωρίς ανάλυση των αντικειμενικών όρων


Μήπως υπάρχει από κάποιους άλλους καλύτερη μαρξιστική ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού και αντίστοιχο με αυτόν πρόγραμμα ανατροπής του και δεν το ξέρουμε;

Φυσικά δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος με τις πρακτικές συμμαχιών του ΚΚΕ. Ωστόσο μη ψάχνει τώρα να βρει το μεγάλο πρόβλημα στο πρόγραμμα.

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το πρόγραμμα δεν περιέχει το σύνολο των αιτημάτων που στα προηγούμενα πρωτογράμματα δεν επιλύθηκαν. Πχ στην 6η Ολομέλεια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Απελευθέρωση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, απαλλοτρίωση των τραπεζών, εθνικοποίηση ξένων και ντόπιων μονοπωλίων, ακύρωση ξένων χρεών κλπ, κλπ. Είναι κάτι που δεν περιέχεται σήμερα στο πρόγραμμα των άμεσων μέτρων του ΚΚΕ, χώρια τα προχωρημένα;

Γιατί όμως παράγεται τώρα θόρυβος για τις πολιτικές συμμαχιών; Είναι άγνωστο ότι στο πρόγραμμά του δέχεται απόλυτα ότι «Στις γραμμές του Μετώπου εντάσσονται δυνάμεις ανομοιογενείς από άποψη κοινωνικής θέσης και ιδεολογικοπολιτικής στάσης. Αντανακλώνται διαφορετικές τάσεις, σε ό,τι αφορά την προοπτική και το σκοπό της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης»; Συνεπώς δεν τίθεται σε αμφιβολία αν θα υπάρχουν συμμαχίες με άλλες δυνάμεις ούτε αμφιβάλει το ΚΚΕ ότι στην αρχή της διαδικασίας αυτής θα έχουμε μια μεταβατική (δυαδική) εξουσία του «ποιος – ποιόν» και όχι εξουσία της εργατικής τάξης όπως και σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα.

Αν πάλι κάποιος νομίζει ότι εξ ορισμού το ΚΚΕ απορρίπτει τις κυβερνητικές συμμαχίες αν δει καλά το πρόγραμμα θα δει ότι καθόλου δεν τις απορρίπτει. Τα αντίθετο τις προγραμματίζει αλλά θέτει όρους να ανοίγει με αυτές ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και όχι για την διάσωση του καπιταλισμού. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ή ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ; Την απάντηση αναζητήστε την στον κ. Τσίπρα.

Όσο για τις « αριστερές κυβερνήσεις συνεργασίας», αν κάποιοι αρκούνται να σώσουν τον καπιταλισμό με αντάλλαγμα κάποια κυβερνητικά ψιχία όπως έγινε στη Γαλλία και Ιταλία και πληρώθηκαν πανάκριβα (προσεχώς και στην Κύπρο) δεν έχουν παρά να κάνουν την κίνησή τους. Γιατί να την κάνει και το ΚΚΕ που ξέρει το αποτέλεσμα;

Αλήθεια αυτή η «αριστερή κυβέρνηση» εκτός από τον πόλεμο που θα ανοίξει με την τρόικα, θα πάει στην ΕΕ και θα καταγγείλει τα μνημόνια ως αντιευρωπαϊκη πολιτική; Μετά αν η ΕΕ αρχίσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία ή το Ιράν, θα ανοίξει τους ουρανούς, είναι ήδη ανοικτοί, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Το λέω γιατί θυμάμαι καλά όλους εκείνους τους αριστερούς και πρώην κομμουνιστές (όπως πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ) που με τα τέσσερα υπέγραψαν τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας…

«Αριστερές κυβερνήσεις» μου λένε οι άλλοι μετά και χωρίς ντροπή μας φέρνουν παραδείγματα από Ιταλία και Γαλλία, καλή ώρα συνεργασία τύπου Ολάν -Μελανσόν!

Τελικά Γιώργο, δεν πετάει ο γάιδαρος ό,τι και να κάνουν οι μάγοι και οι προφήτες!

ΓΙΑNNΗΣ είπε...

Στην παρούσα φάση δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο στήριγμα για τη συνέχιση της σφαγής του λαού. Τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ή υποκριτές ή ηλίθιοι. Σε κάθε περίπτωση ακατάλληλοι. Βέβαια δεν ανησυχώ γιατί σε 50 χρόνια από σήμερα θα κάνουν την αυτοκριτική τους και θα πουν κάναμε λάθος αλλά έπρεπε να υπακούσουμε στη γραμμή του κόμματος (κάτι μου θυμίζει κάτι μου θυμίζει).

Ας βγει κάποιος να εξηγήσει γιατί η ηγεσία απορρίπτει ακόμα και την ψήφο ανοχής σε μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση την οποία θα μπορεί να ελέγχει και να ανατρέψει όταν οι συνθήκες επιτρέψουν αυτό που οι ίδιοι ορίζουν ως λαική εξουσία? Το ίδιο έκαναν και οι μπολσεβίκοι με την κυβέρνηση Κερένσκι (η οποία δεν ήταν καν αριστερή) πριν την επανάσταση. Μέχρι τη λαική εξουσία γιατί να έχουμε φιλομνημονιακή κυβέρνηση?

Επίσης απορρίπτει τη διερευνητική εντολή σε κάθε περίπτωση. Ας κάνω μια ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Έστω το ΚΚΕ δεύτερο κόμμα με δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Με τους δύο τελευταίους μάλιστα να δηλώνουν ότι αποδέχονται άνευ όρων ΠΛΗΡΩΣ και ολόκληρο το πρόγραμμα του ΚΚΕ ώστε να μη σχηματιστεί φιλομνημονιακή κυβέρνηση (έξοδο από ΕΕ,νατο,λαική εξουσία,διαγραφή χρέους κτλ). Τι θα κάνει εκεί το φωτισμένο αυτό κόμμα? Πάλι όχι θα πει για το καλό του λαού? Παρότι ο λαός θα θέλει τη συνεργασία.

Συμπέρασμα ή υποκριτές ή ηλίθιοι.
α)Η εκδοχή του να είναι ηλίθιοι λέει ότι.
Για να επικρατήσει η "λαική εξουσία" πρέπει ή το ΚΚΕ να είναι αυτοδύναμο στις εκλογές ή να εξαθλιωθεί τόσο πολύ ο λαός που να καταλάβει τα μέσα παραγωγής βίαια. Βέβαια σε μια χώρα με υπέρογκο τριτογενή τομέα και αναιμικό πρωτογενή ποια ακριβώς είναι αυτά τα μέσα παραγωγής? Ποιος είναι αυτός ο αμύθητος πλούτος που λένε ότι έχουμε αλλά μας τον κλέβει η αστική τάξη? Ο τουρισμός?Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζούνε μήπως σε αυτό του 19ου αιώνα?

β) Η εκδοχή του να είναι υποκριτές λέει ότι.
Αναμασώντας ιδεολογήματα και αοριστολογίες περί λαικής εξουσίας (δε μπορούν να αποσαφηνίσουν ούτε καν ποιος είναι εργατική τάξη σήμερα πέρα από τους εργατες στις ελάχιστες φάμπρικες που έχουν απομείνει), επιθυμούν την περιχαράκωση λίγων αλλά κρίσιμων δυνάμεων ώστε να συνεχίζουν απτόητοι τις κομματικές μπίζνες στις οποίες περιέργως δε χωράνε τα σοσιαλιστικά ιδεώδη (κάτι σαν την Εκκλησία δηλαδή) λαμβάνοντας την κρατική επιχορήγηση για να συντηρούν μια μουσειακή και ακίνδυνη Αριστερά. Αλήθεια γιατί να θέλουν να κυβερνήσουν η Παπαρήγα και οι λοιποί? Οι ίδιοι και το Κόμμα που (λίγο μεν αλλά) αυξάνει τη δύναμη του τι έχει να κερδίσει? Μήπως θα πεινάσουν οι ίδιοι ή μήπως δε θα είναι ισόβιοι στην εξουσία του κόμματος? Γιατί να ρισκάρουν να χάσουν τα προνόμια που έχουν?

ΕΥΧΗ: Ας τους στείλει ο λαός εκεί που ανήκουν: στο μουσείο της ιστορίας.
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩNΕΣ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥN ΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥN.

ΥΓ. Αναφέρομαι πάντα στην ηγεσία και όχι στους απλούς αγωνιστές που εγκλωβίζονται στις αποφάσεις της.

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο,


Γράφεις σε κάποιο σημείο:

Όλο αυτό είναι [...] ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, [...].

Η φράση χτύπημα κάτω από τη μέση υποδηλώνει ανεντιμότητα, unfair play, μπαμπεσιά, κ.λπ., κ.λπ. Όμως, στο κείμενό σου μιλάς για τακτική πίεσης που αποσκοπεί στο να "στριμώξει" το ΚΚΕ. Αυτό για μας φτάνει μέχρι την πονηριά. Από πότε η πονηριά στην πολιτική ισούται με ανεντιμότητα; Μη λες τέτοια και αρχίσει να γυρνάει από πλευρό σε πλευρό ο Βλαδίμηρος! ;-)


Τα λέμε

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΓΙΑΝΝΗΣ
η ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΊΑ με μαρξιστικό αριστερό επικάλυμα ειναι το στοιχείο αυτών των εκλογών. Αν δεν ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι ειναι κυβερνηση κ τι εξουσία δε μπορούμε να συζητήσουμε. Οι κομμουνιστες δεν κυβερνανε στον καπιταλισμό χωρίς να τον ανατρεψουν. Αμα δεν σ ενδιαφερει αυτή η πραγματικότητα δικαίωμα σου. Ο καθενας εχει το κόλλημα του.Αν κάποιος ειναι γενικά κ χαλαρά αριστερός μπορεί κ να τα καταπιεί αμάσητα όλα αυτα τα ωραία που πουλάνε στα καφενεία οι οπαδοί της δηθεν Αριστερής κυβερνησης (που δεν προκύπτει βασει καμιας λογικής).Αν ειναι κομμουνιστης γελάει με όλα αυτά. Ολο αυτό ειναι ενα κλασικό, ναι μπαμπεσικο, κόλπο για να ψησει ανυπόμονους ή φοβισμένους που δεν εχουν το κουράγιο να παλεψουν το σκληρό αγωνα που χρειαζεται ή 'αριστερούς" που νομιζουν οτι τα προβλήματα θα λυθούν με τις εκλογες.Παλια δοκιμασμενη αποτυχημενη συνταγή σε διαφορες ευρωπαικές χώρες σε συνθηκες μάλιστα που ο καπιταλισμός μπορούσε να κανει παραχωρήσεις. Οι εξουσίες δεν παραχωρούνται με εκλογες φίλε μου κι αν το λαικό κίνημα ειναι αδύναμο οι καπιταλιστές απλα΄στελνουν την αστυνομία κ σε συλλαμβανει κι ας εχεις κερδίσει όποιες εκλογες θέλεις. Σιγα να μη μπουν οι κομμουνιστές σε παιχνίδια διακυβερνησης του καπιταλισμού κ μαλιστα σε συνθηκες σκληρής κρισης που πιθανότατα δεν μπορεί να αντιστραφεί και με μαθηματικη ακριβεια οδηγει σε μετωπικη συγκρουση.Τοτε είσαι ή μαζι με το λαό ή εναντίον του και παντως όχι σε κυβερνηση διαχειρισης της καπιταλιστικης εξουσίας. Μονο οποιος εχει λαθος ανάλυση ή απλα κοροιδευει τον κοσμο μπορεί να λεει τετοια πράγματα. Ο λαός δεν πρεπει να περιμενει ουτε μια μερα, αμεσως μετα τις εκλογες ο λαός θα πρεπει να πολεμήσει το συστημα όπως μπορεί κι όχι να περιμενει τις "διαπραγματευσεις" του οποιουδήποτε με την Τρόικα.

Αφηστε το παραμυθι αν ειστε ελαχιστα ειλικρινεις. Αριστερη κυβερνηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΙΠΑΜΕ 120 ΝΔ και τα υπόλοιπα πασοκ,ΛΑΟΣ κλπ. Ποια αριστερη κυβερνηση στην οποια λεει ΟΧΙ το ΚΚΕ. Εκτός αν εννοείτε οτι για να βγουν τα κουκιά θα μπουν κι άλλοι δεξιοί μεσα που θα ζητήσουν το κατιτίς τους βεβαια και θα βγεί μια ωραία αντιλαικη σούπα που θα απογοητευσει συντόμως το λαό κ θα τον στείλει αδιάβαστο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

συνεχίζω ΓΙΑΝΝΗΣ

Αν εχετε κοτσια ζητηστε απο το λαό να σας ψηφίσει για την πολιτική σας και τους αγωνες σας και μην τον βαζετε σε διλλήματα που δεν υπάρχουν για να αρπαξετε ψηφους από το ΚΚΕ. Πεστε δωστε την ψηφο σας για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ απλα κι ωραία όπως κανει το ΚΚΕ. Εκτός αν φοβόσαστε οτι δεν θα ψηθούν πολλοί απ αυτό κ καταφευγετε σε εκβιατικα διλήμματα σαν κι αυτα που τοσα χρόνια έτρωγαν στη μαπα Αριστεροί και κομμουνιστές.. Οσο για τις αθλιότητες οτι το ΚΚΕ απουσιάζει ΑΠΌ ΤΟΥς ΑΓΏΝΕς ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΏ ΤΟΥΣ αγωνισταράδες που δεν μπορούν να κανουν ουτε μια πρωτομαγιάτικη συγκεντρωση, ενω για απεργία ας μη συζητάμε.. Μερικοι νομιζουν οτι αγωνας ειναι να τρεχεις γυρω γυρω στο Συνταγμα και να παιζεις κυνηγητό με τα ΜΑΤ, ενω ταυτόχρονα να μη δίνεις οση προσοχή χρειαζεται ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ στην οργανωση του κοσμου και στα συνδικατα και στις πολιτικες οργανώσεις.Η το να πηγαίνεις το πρωί στη δουλια σαν απεργοσπαστης κ το μεσημεράκι να σκας μυτη αγωνιστικά με τη μασκα σου για να μη νοιώθεις ενοχές κ μετά να κατηγορείς τους απεργούς του ΠΑΜΕ. Τι να κανουμε.Ο καθενας μπορει να πιστευει ότι θέλει, ακόμη κ οτι μπορεί να κερδηθεί ενας πόλεμος με μια τυχαία κίνηση στη σκακιερα, μια μέρα Ή ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΎΒΡΕΧΕ όποτε ναναι κ μαλιστα να βγαζει τους άλλους ηλίθιους. Τόχω ζησει όσο λίγοι και ξερω τι σημαίνει και τι αποτέλεσμα έχει όλο αυτό. Εγω κατέληξα να πιστευω στο ΚΚΕ όταν πια είδα κι αποείδα παρακολουθώντας την άλλη εναλλακτικη Αριστερά ΤΟΥ ΑΠΈΡΝΑΤΟΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΗς ΕΛΑΧΙΣΤΗς ΔΟΥΛΕΙΆς και το μόνο που εισέπραξα ήταν απελπισία και απογοήτευση(οχι δική μου αλλά δική τους) επειδη δεν ηταν ικανοί να οργανώσουν το παραμικρό.

ΕΠΊΣΗς ριξε μια ματια σε κεινη την ιστορία Φλεβαρης-Οκτώβρης ΄17 και θα δεις οτι ο Βλαδίμηρος επίσης δεν συνεργάστηκε ουτε σε μια στιγμή με κανέναν Αριστερό για κανενα σκοπό, ακΌμη κι όταν οι άλλοι μπολσεβικοι νόμιζαν πολλες φορες οτι έπρεπε να το κανει και τελικα βγηκε κερδισμενος κι αυτός και ο Ρωσικος λαός.
Και μονο που λες οτι "για να γινει η λαικη εξουσία πρεπει να παρει το ΚΚΕ αυτοδυναμία" καταλαβαίνουν όλοι ποσο λίγο εχεις καταλάβει τι θα πει εξουσία και λαική εξουσία. Διαβασε το προηγούμενο ποστ "σΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ" Ισως καταλάβεις τι θελω να πω. Το παραμυθι επίσης οτι "τιμας τους αγωνιστες που εχουν εγκλωβιστεί" δεν πειθει.Δεν ειναι ολοφανερο οτι τους βριζεις προβατα και αβουλους; Τοσο ηλίθιοι ειναι που δεν καταλαβαν τοσα χρόνια όλα αυτα που καταλαβες εσύ;
τΟ ΑΣΤΕΊΟ ΣΤΗΝ ΌΛΗ ΥΠΌΘΕΣΗ ΕΊΝΑΙ η αγωνία αυτης της πολιτικής άποψης για συνεργασία με το ΚΚΕ ενω είναι ολοφάνερο οτι το απεχθανονται και κανουν ό,τι μπορούν για να το στριμώξουν ακομη κι αν ξερουν οτι αυτό δεν ωφελεί κανέναν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΉΣΕΙ πάντως σε αυτη την ιστορία τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ειναι όχι το ΚΚΕ καθεαυτό, αλλά το ότι δεν τους ακολουθεί στη λογικη του συμβιβασμού, οτι δεν καλύπτει τα νωτα τους. Οποιος θελει να κανει λάθος όμως κ μαλιστα τόσο χοντρό, ας το κανει μόνος του κι ας αφησει το ΚΚΕ να κανει τη δικη του δουλεια. Θα δουμε στο τέλος ποιος θα δικαιωθεί.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Γιώργο μη χάνεις τα λόγια σου με τον Γιάννη. Έχει ένα κείμενο - κασσέτα άγνωστο απο ποιόν γραμμένο και το περιφέρει. Έχει πλάκα ο καημένος!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φιλε LeftG700 εγω πιστευω οτι ειναι εντελώς unfair. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ψεματα για μια αριστερη κυβερνηση που δεν μπορεί να γίνει κ ζητάει να βγει 3ο κόμμα για να παρει εντολή για να τι; Βαζει ΕΡΩΤΗΜΑ "Αριστερη κυβερνηση" ή "ισχυρό ΚΚΕ" ενω το "Αριστερή κυβερνηση" δεν υπάρχει. Αν δεν ειχε κάνει αυτη την ταχυδακτυλουργία θα έφτανε με το ζόρι σε ενα 7-8%.Ποιος ψηφοφόρος του ΚΚΕ θα ψηφιζε για έναν "ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ"; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΎΜΕ. ΤΩρα αν υποκλέψει ψηφους από το ΚΚΕ και 3 ο κομμα θα βγεί και στο ΚΚΕ ελπιζει να δημιουργήσει προβλημα.Ας ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΊς.δΕΝ ΠΗΓΑ 50 χρονων για να αρχισω τωρα να κρυβομαι πισω από το δαχτυλό μου. Προσωπικά αυτο που έγινε με απομακρύνει οριστικά απο τη θετικη αισθηση που ειχα για το ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δειχνει οτι δεν προκειται ποτέ να βαλει ζητημα πραγματικης εξουσίας του λαού Κ ΑΝΑΤΡΟΠΉς, επιβεβαιώνοντας οτι δεν εχει παρα χαλαρη σχεση με το μαρξισμό λενινισμό.
Αν μπορεις να μου δωσεις ενα δειγμα τετοιου ειδους (εκλογικίστικης, συμβιβαστικης) πονηριάς του Βλαδίμηρου θα με κανεις σοφότερο.Δεν το λεω ειρωνικά, ειλικρινά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανακεφαλαιώνοντας για να μηνχανόμαστε λεω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βαζει σαν προοπτικη στο λαό την μελλοντικη -και όχι άμεση όπως λέει συμμετοχή σε μια κυβερνηση πιθανόν Αριστεράς(που τωρα δεν ξερω πως μπορεί να προκυψει) αλλα μπορεί και όχι.

Το ΚΚΕ του βαζει σαν προοπτικη (άμεση και όχι στη 2α παρουσία όπως λέει "πονηρά" ο ΣΥΡΙΖΑ ) ΤΗΝ ΠΆΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΧΩΡΊς ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΌΠΩς ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ οτι μπορεί να υπάρχει λύση σε λίγες μερες.
ΕΓΩ ΔΙΑΛΈΓΩ ΜΕ 1000 ΤΟ δευτερο και δεν εννοω μονο στις εκλογες.

jorje7 είπε...

Αριστερη κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στα μονοπωλια, τις εξαρτησεις απο την ΕΕ-ΝΑΤΟ στην θεση τους, την μη ρηξη με τους τοκογλυφους και εν συντομια το υπαρχον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ συστημα ειναι ΨΕΜΜΑ και ΑΠΑΤΗ
Επισης οι προτασεις Τσιπρα περι...αναστολης πληρωμων αλλα οχι διαγραφης χρεους, επιθετικης(??)επαναδιαπραγματευσης με δανειστες-ΕΕ-μνημονιων και δανειων και δημιουργιας καταλληλου περιβαλλοντος για ...επεδνυσεις απο ξενα μονοπωλια συνιστουν προσβολη για την μαρξιστικη και σοσιαλιστικη αριστερα

Εαν τετοια ειναι η αριστερα του σημερα...ΔΕΝ ειμαι αριστερος ουτε και γω προσωπικα

Τον σαπιο δρομο της σοσιαλδημοκρατιας τον ζησαμε

Οσο για τον Λαζοπουλο(παλι ατομικα κρινω -δεν εκφραζω καποιον) αναπαραγει μια εικονα μιας αριστερας που οκ να κυβερνησει μονο και μονο για να μην λεμε οτι βγηκε η δεξια...δεν ειναι ποδοσφαιρο ομως

Για το ραδιο-αρβυλα η βαλιτσα της χυδαιοτητας, της λασπολογιας και του ευπεπτου και μασημενου ευκολου δηθεν χιουμορ στα ορια της υποκουλτουρας ενος ιδιοτυπου αντικομμουνισμου εχει παει πολυ μακρυα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Όσον αφορά τη συνεργασία της αριστεράς, δεν ζητήθηκε από το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του να κατεβάσουν τις δικές τους ιδεολογικές σημαίες ή να εμπιστευθούν τους συναγωνιστές τους έως τον κομμουνισμό. Όμως, ακόμα και αν δεν υπήρχε η λενινιστική αρχή της κοινής δράσης θα έπρεπε να την εφεύρουμε, ιδίως σε συνθήκες ριζικής κρίσης. Ποιον δεν θα ωφελούσε ένα πρόγραμμα λαϊκής και πολιτικής δράσης;

Αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας πως έγινε εφικτή μια νέα ΕΔΑ (πείτε όπως αλλιώς θέλετε μια μεγάλη ένωση κομμουνιστικών, αριστερών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων), τότε κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγόταν κυβέρνηση, δίχως βέβαια να καταλάβει όλη την πολιτική και οικονομική εξουσία. Ωστόσο, μαζί με τα ζητήματα του χρέους και του δανείου, μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα ήταν ένα καλό εργαλείο για την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των πλουσίων και τον εκδημοκρατισμό του στρατού; Ένα τέτοιο εγχείρημα βέβαια δεν θα προχωρούσε αν δεν στηριζόταν από τη δράση του λαού σε στόχους καθαρούς και ριζοσπαστικούς.

Προχωρώντας την παραπάνω σκέψη, αν ένας/μία ψηφοφόρος θα ψήφιζε μια τέτοια συνεργασία, γιατί να μην ψηφίσει τώρα ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι το μόνο κόμμα που προτείνει, προωθεί και προσβλέπει σ' αυτό;

Φιλικά, Χρήστος

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Χρήστο, Μη ρισκάρεις να γίνεσαι εφευρέτης αρχων. Δεν υπάρχει καμια "Λενινιστικη αρχή κοινής δράσης" ειδικα σε επίπεδο κορυφών. Ο Λενιν δε συνεργάστηκε στην κρίσιμη περίοδο με κανένα Αριστερό κόμμα, αφου υποψιαζότανε οτι στο τέλος αυτα θα συνεργαζόντουσαν με τον ταξικό εχθρό.
Οπως επίσης είπα κ στο τελευταίο άρθρο "η ΕΔΑ είχε επιλεγεί από το ΚΚΕ σε μια στιγμή που το κομμουνιστικό κόμμα ήταν παράνομο και δεν υπήρχε άλλος τρόπος πολιτικής δράσης. Αυτό δεν έχει βεβαια σχέση με τη σημερινή κατάσταση όπου οι κομμουνιστές οφείλουν να βρίσκονται φανερά στην πρώτη γραμμή κι όχι κρυμμένοι σε κάποια νεα ΕΔΑ, μπερδεμένοι με σοσιαλδημοκράτες, αριστερούς εθνικιστές, ανανίψαντες Πασόκους, συντηρητικούς κεντρώους και άλλους αγνώστων χαρακτηριστικών που ανεξέλεγκτα εντάσονται στο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της πολυχρωμίας και της πατριωτικής συστράτευσης"

Ο ΣΥΡΙΖΑ(Ο Τσίπρας) χθες το βράδυ είπε στη Θεσ/νίκη οτι από τη Δευτέρα θα εχουμε Λαικη κυριαρχια !!Ειναι πραγματι το μόνο Αριστερό κόμμα που τόλμησε να το πει, όπως κι ο Ανδρεας Παπανδρεου ηταν ο μοναδικός που το 81 τολμουσε κι έλεγε "στις 18 σοσιαλισμό" επειδη αυτό άρεσε και χάιδευε αυτιά. Εγω βαρέθηκα και αηδίασα με αυτα τα κοροιδιλίκια. Η μονη καθαρη προοπτικη ειναι να παλεψει ο λαός για τη δικη του εξουσία. Κι αυτός θα είναι ενας αγώνας που δε θα κρατήσει όσο κρατάει μια προεκλογική περίοδος. Για να γίνει όμως αυτό, ΄πρεπει κάποιος να βαλει αυτό το στόχο κι ας του λένε ό,τι θέλουν οι διάφοροι "άμεσα" τολμηροί που τελικά το μόνο που τολμανε είναι να πουν για άλλη μια φορά χιλιοειπωμένα ψέμματα.

ShareThis