Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γάμοι εξπρές με πέπλα φόβου και συμβιβασμών

Ξαφνικοί γάμοι εξπρες στα πλαίσια της δημιουργίας του νεου δίπολου τύπου Δεξιάς-Κεντρου βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε μια στιγμή που ο λαός πρεπει να ριζοσπαστικοποιηθεί και να τολμήσει, το σύστημα του προσφέρει διαρκώς νέες light εναλλακτικές για να φρενάρει αυτό το επικίνδυνο για το ίδιο ενδεχόμενο συνοδευμένες από ισχυρες δοσεις τρομοκράτησης, φόβων, "ρεαλισμού" και μαζι έρποντος συμβιβασμού. Ο πρωτος από τους γάμους αυτούς ήδη ολοκληρώνεται μεταξύ ΝΔ-Ντόρας Μπακογιάννη.


Η Ντόρα επιστρέφει στη ΝΔ λοιπόν. Η γελοιοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος συνεχίζεται ακάθεκτη, πράγμα που δείχνει τον πανικό του. Η ανάγκη συσπείρωσης για να μπεί φρενο στην απαγκίστρωση του λαού από τις λογικές που τον εγλώβιζαν ως τώρα, έβαλε στην άκρη τις δήθεν διαφορες και έφερε την επιστροφή της 'ασωτης θυγατέρας.
Οσο για τις βαριές κουβέντες και τις κατηγορηματικές και "ξεκαθαρες" εκατέρωθεν απορρίψεις...δε βαριέσαι, νερό κι αλάτι.
Η Ντόρα σα γνησιο τέκνο του συστήματος δε γινόταν να μένει στην απ'έξω ενω η ΝΔ δεν είχε την πολυτέλεια να δεχεται επιθέσεις από δικά της παιδιά και να χάνει ψήφους. Δεν μπορούμε να ξερουμε βεβαια τι θα προσθέσει αλλά και τι θα αφαιρεσει στη ΝΔ η επιστροφή.

Για τους άλλους γαμους εξπρες που αναμένονται τι να πούμε; Και στα δικά τους.

Η πρόταση Συριζα πάντως για πρωθυπουγία Αρσένη σήμερα, δινει ένα σήμα για συνεργασία Λ.Κατσέλη-Συριζα . Θα είναι άλλη μια περίπτωση -αν γίνει-όπου μια τ. μνημονιακή υπουργός και ένα  αντιμνημονιακό κόμμα όπως ο Συριζα θα πιούν της λήθης το κρασί και θα βαδίσουν παρέα προς άγνωστο για μας προορισμό στα εντός εκτός και επι τα αυτά της ΕΕ του ευρώ και του μνημονίου.
Η Λ.Κατσέλη θα θυμίσουμε οτι έχει ψηφίσει το 1ο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο ,τους εφαρμοστικούς νόμους κλπ. Στο τέλος μην αντέχοντας τηνπίεση του λαού, αλλά και ανησυχώντας για το πολιτικό της μέλλον αποχωρησε.
Δεν ξερω ακόμη τι σήμα στέλνει και που, η απίστευτη πραγματικά αποδοχή από μεριάς του Α.Τσίπρα ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λ.Παπαδήμου(!) ειδικά μετά τη σημερινή "πρωτοβουλία" του Πρωθυπουργού-τραπεζίτη να πληρώσει το υπο Αγγλικό δίκαιο ομόλογο των 400 και κάτι εκ.ευρώ, αλλά και μετά την επιστολή εκβιασμών λίγες μερες πριν στον Προεδρο της Δημοκρατίας. Αλλα γι αυτό θα επανέλθουμε. Πραγματικά πυκνός ο πολιτικός χρόνος. Τοσο πυκνός που σε πνίγει.

Υ.Γ.Η πληροφορία περι επιστροφής Μπακογιάννη στη ΝΔ παρουσιαστηκε ως βέβαιη το απόγευμα(ΝΕΤ) ενω ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα 2 κόμματα χωρίς βεβαια να διαψευδεται το οτι οι 2 πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=15253&fb_source=messa

Γιώργος Σαρρής είπε...

Χαχαχα, Εχει πλακα πραγματι το "αρθρο". Από τον τρόπο(στυλ κλικ -δημιουργικης γραφής) μεχρι το περιεχόμενο. Προφανως η αρθρογράφος ελιωσε τα παπούτσια της στης πορειες του ΠΑΜΕ (ή των άλλων) και κουράστηκε.Ο τιτλος και το φιναλε βγαζει ματι οτι προκειται για την άποψη οτι ο δρόμος των αγωνων κ των συλλαλητηριων βγάζει τελικά σε κάποια παραλία και καποιο μπητς παρτυ. Αντε να σου αρεσουν όσα λεει ο Παφιλης κ το ΚΚΕ μετά. Ταλαιπωρία σκετη αυτο το ΚΚΕ.
Αντι να μπει κι αυτο σε μια ό,τι ναναι "Αριστερη" κυβέρνηση να τελειώνουμε.

akrat είπε...

εμ γάμοι είναι δαύτοι..
ας πιούμε μια ρακή...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε σαρρη,
να η διαφορα του ΚΚΕ με τα αλλα κομματα. Να η διαφορα της κοσμοθεωριας μας, με την κυριαρχη...
Η φοβερη αυτη αρθογραφος το ξεκαθαριζει δινει και το στιγμα της απο την αρχη, του τι λαο θελει. Γραφει: "να αναλάμβανες το υπουργείο εργασίας(στον παφιλη απευθυνεται) και να με φρόντιζες εσαεί." ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΣ!!!!!!!! Η κυρια θελει καποιον να την φροντιζει. Δεν θελει επ ουδενι ο λαος να ειναι αυτο που να φροντιζει το εαυτο του, να παρει ο λαος την κατασταση στα χερια του. Τετοιο λαο θελουν. Καποιος να τους κοιμιζει και να τους φροντιζει. Καποιος ναι μεν θα φροντιζει, αλλα ποιος θα ελεγχει? Ποιος θα σχεδιαζει?Ποιος θα εφαρμοζει?
Η κυρια θα ειχε απαντηση και για αυτα.
"Αυτοι μωρε..Θα τα φροντιζαν ολα αυτοι. Θα καθομασταν εμεις να ασχολουμασταν με αυτα τα ακαταλαβιστικα τελοσπαντων?"
Η κυρια η συγκεκριμενη βεβαια τα καταλαβαινει. Ομως πασπαλιζει την πουδρα την συνειδησιακης υπνωσης.. Αυτες οι κοσμοθεωριες συγκρουονται φιλε και συντροφε Γιωργο...

kage

Ανώνυμος είπε...

Μπ.Μπρεχτ:

«Ύστερ' απ' την εξέγερση της 17 του Ιούνη,

ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών

έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις

που λέγανε πως ο λαός

έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,

και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει

παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα' ταν τότε

πιο απλό, η κυβέρνηση

να διαλύσει το λαό

και να εκλέξει έναν άλλον...;»

ΠΡΟΣ ΑΛΕΚΑ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το πρωτο που δεν καταάβαίνω ειναι η ανωνυμία ειδικα εδω που το μπλογκ δεν ειναι ανωνυμο.
Μαλλον το μπρεχτικό στιχακι αναφερεται στα περι διόρθωσης της ψηφου. Πραγματι ήταν σκληρό και άκομψο το σχόλιο της Αλέκας. Αλλα ΣΤΗΝ ουσία το 7% της ΧΑ να το χειροκροτήσουμε; Το 46% συνολικα σε δεξια,ακροδεξια, φασιστικά κόμματα σε σχεση με το 39% του 2009 ήταν βημα μπροστά ή βημα πίσω; Το ότι με μεγάλη ευκολία οι ψηφοφόροι μεταπήδησαν σε λύσεις ΔΗΜΑΡ η ΑΝΕΞΕΛΛ για να μην κανουν το βήμα στα Αριστερά να το αφήσουμε ασχολίαστο γιατί είναι μια αλήθεια που πονάει;
Αν το πιο πάνω σχόλιο προέρχεται από Αριστερο του λεω να το σκεφτει ξανα πριν χαιδεψουμε πάλι τα αυτια του "γίγαντα" λαού. Ο λαός έχει δυνατότητες πραγματι που όμως απελευθερώνονται όταν κάποιος του πει τη σκληρή αλήθεια και τον σπρωξει προς τη ριζοσπαστικοποίηση μιλώντας του για στόχους που δεν είναι οι πιο απλοί, οι πιο έυκολοι, οι πιο εμπορικοί και εφικτοί αλλα΄οι πιο τολμηροί κι εκείνοι που πραγματι θα δώσουν λύσεις και θα χτυπήσουν το σύστημα. Αν προέρχεται από δεξια μερια δεν ασχολουμαι γιατι υπαρχουν ομάδες ακόμη και φασιστών που ποσταρουν τα ίδια σε όλα τα σαιτ, από τα εθνικιστικα ακροδεξιά μεχρι τα αριστερά. Περιέργως βεβαια αυτό καθόλου δεν ενοχλεί τους Αριστερούς "φίλους".Αρκεί να ειναι αντιΚΚΕ κι ας έρχεται από όπου ναναι.ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλοί αριστεροί συμμετέχουν-όχι όλοι βεβαια- σε ένα νεο ρατσισμό που χτίζεται σιγά-σιγα εναντιον του ΚΚΕ αλλα και εναντίον της έννοιας του κομμουνισμού που παει να γινει απαγορευμενη.(Μην ξεχναμε και το σβησμένο σφυροδρεπανο της ΚΟΕ στην Αυγη στις 7/5. Χοντρό όπως και να το κανουμε.)

ShareThis