Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανόητα, αυτονόητα κι αυτοκτονόητα..


Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας -που ...την εταιρεία τους μεσα - θεωρούν όλοι λεει αυτονόητο οτι πρεπει να τηρήσουμε τις "δεσμεύσεις" ΜΑΣ και τις υπογραφές ΜΑΣ..Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι!

Πρώτα από όλα λοιπόν δεν υπάρχει καμιά δεσμευση ΜΑΣ και καμια υπογραφή ΜΑΣ.
Οταν οι Βενιζέλοι, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράδες και σία έβαζαν τις υπογραφές ΤΟΥΣ,  ο λαός ήταν στα κάγκελα κυριολεκτικά και γκρέμιζε το πολιτικο τους σύστημα στους δρόμους και τις απεργίες. Οπότε ας τ'  αφήσουν οι πονηροί εταίροι τα περι δεσμεύσεων.
Επίσης να αφήσουν και τα περί βοήθειας γιατί τα δανεικά δεν τα έδωσαν τζάμπα αλλά για να κερδίσουν. Ειναι σα να σου λεει ο τοκογλύφος οτι σε "βοηθάει" κι οτι εκτός από το οτι πρεπει να του επιστρέψεις τα τοκογλυφικά πρέπει να μετατραπείς και σε σκλάβο του για 3-4 δεκαετίες και μετά βλέπουμε. Τρελα πράγματα δηλαδή.
Αυτό που φαίνεται βεβαια πεντακάθαρα με την πρώτη ματια, είναι το τι σκουλήκια είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες που τολμλανε να ονομάζονται ακόμα Αριστερά και που καποιοι σοβαροί Αριστεροί τους είδαν και για ελπίδα κι "αλλαγή σελίδας"! Ουτε ο Σαρκοζύ δεν ήταν τόσο καθαρός και κάθετος απέναντί μας σε έμμεσες απειλές και εκβιασμούς όσο ο σύντροφος Ολάντ! Οσο για τον κ.Σούλτζ και τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες τι να πεις...αν εχεις τέτοια αδέλφια (άδελφά κόμματα δεν τους είπε ο Βενιζέλος;) καλύτερα μοναχοπαίδι κι ανάδελφος και να στηρίζεσαι στα δικα σου χέρια, αντί να κοιτάς συνέχεια πίσω μην έρθει καμια αδελφική μαχαιριά.

Τα αυτονόητα που λένε βεβαια τα ξέρουμε και είναι τόσο ανόητα όσο δε λέγεται.
  • Μιλάνε για το αυτονόητο της φτώχειας και της εξαθλίωσης για το λαό μας στέλνοντας μυστικά μυνήματα και στους δικούς τους λαούς.
  • Για το αυτονόητο ότι ενω η ανεγία είναι στο 25% εμείς να συνεχιζουμε το ίδιο βιολί λιτότητας ώστε να φτασουμε τρ'εχοντας το 30%!
  • Για το αυτονόητο ενω είσαι άνεργος μηνες και δεν έχεις μία να τρεχεις να πληρώσεις τα χαράτσια για να τηρησεις τις δεσμεύσεις ΤΟΥΣ  σαν πραγματικός κύριος.
  • Για το αυτονόητο ενω τα 400 ευρώ δε φτάνουνε ούτε για ζήτω, εσύ να συμφωνείς και να υπογράφεις συμβασεις για ακόμη πιο λίγα για να ισοσκελήσεις το "πρωτογεν.."...όπως κι αν λέγεται.
  • Για το αυτονόητο να δουλεύεις όσες ωρες σου λένε, 10,12,15 όποτε σου λένε και να ΄δεχεσαι να (μη) σε πληρώνουνε άμα θέλουνε κι όποτε έχουν.
  • Για το αυτονόητο να συμφωνείς να σου καταργούν τη Δημόσια υγεία, παιδεία κλπ. κι εσυ να χειροκροτάς τη μείωση της "σπατάλης" του κράτους ενώ αυτοί εχουν από 50 ακριβοπληρωμένους συμβούλους ο καθένας για να τους δίνουν ακριβείς οδηγίες για το πως θα σε εξοντώσουν και σε συνεργασία με τους φίλους τους κεφαλαιοκράτες σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει για το καλό της πατρίδας,δηλαδή της τσέπης τους που είναι και η μόνη τους πατρίδα.

Η λίστα με τα ...αυτοκτονόητα δεν έχει τέλος και δεν έχει νόημα να την συνεχισουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό.
Γιατί θεωρούν όλα τα παραπάνω αυτονόητα και δεν θεωρουν αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σάλιο στις τσέπες του κόσμου αλλά ούτε και διάθεση για περισσότερο σκοτάδι και θανατο;
Γιατί δεν θεωρούν απολύτως αυτονόητο οτι πρεπει όχι μονο να κόψουν αυτο το βιολί αλλά και να δώσουν πίσω όσα μας πήραν, όχι απλά γιατί είναι δίκιο, αλλά και γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η οικονομία; Πως γινεται ρε παιδί μου αυτοί που κατήγγειλαν το λάθος της μονόπλευρης λιτότητας -ακόμη κι ο αθεόφοβος ο Σαμαράς- να ζητάνε κι αλλη μονόπλευρη λιτότητα;

Εννοείται οτι πρεπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όποια κυβερνηση κι αν προκύψει, είτε της Δεξιας-κεντροδεξιάς έιτε του κέντρου-"κεντροαριστεράς", θα πρεπει να καταργήσουν όλη αυτή τη λαίλαπα γιατι δεν παει άλλο. Κι αυτό δεν θα το χειροκροτήσω καν. Τα αυτονόητα δεν τα χειροκροτάς. Δεν πανηγυρίζεις ούτε κάνεις δέκα μετάνοιες ευχαριστώντας σαν ανατολίτης σκλάβος, όταν ας πουμε σου πληρώνουν τον κόπο σου ή δεχονται το βιβλιάριο υγείας σου ή σου πληρώνουν το επίδομα άδείας και σ'αφήνουν να ξεκουραστεις 2 βδομάδες. Μην τρελαθούμε εντελώς.
Αν λοιπόν δεν τα κάνουν αυτά, αυτονόητα θα αυτοκτονήσουν. Οσο για μας τι είχαμε τι χασαμε. Τον ξέρουμε το δρόμο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός δεν τα βλέπει αυτά?Τι περιμένει να τον εξαθλιώσουν περισσότερο?Το μέλλον προβλέπετε δυσοίωνο,ο λαός δεν ταρακουνιέται σκύβει το κεφάλι και δεν κοιτάει μπροστά. "ΦΙΝΤΕΛΙΤΑ"

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο λαός κινείται μεν αλλά πολύ αργά κι όταν κινείται γρήγορα κινείται προς απροσδιόριστη κατεύθνση και χανεται εύκολα. Τα ΜΜΕ όσο κι αν έχουν χασει μερος της δυναμής τους εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο. Μεχρινα τον πάρει η ανάγκη και να ανοίξουν τα αυτιά εκεί που πρέπει

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Εγώ αν ήμουν ένα ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα σου έλεγα ευθαρσώς: «Ναι ρε φίλε, η Ευρώπη (ΕΕ) αλλάζει κάθε μέρα και μάλιστα ευθέως ανάλογα με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Αν δεν το βλέπετε, απλά είστε κολλημένοι το παρελθόν όταν Ευρώπη δεν κινούνταν γιατί ήταν εγκλωβισμένη στα δύο στρατόπεδα του ψυχρού πολέμου. Σήμερα που αλλάζει «και επιστρέφει σε αυτό που ήταν από την αρχή ο σκοπός της που είναι η ευημερία των λαών» απλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Αφουγκραστείτε το ΣΥΡΙΖΑ για να αφουγκραστείτε τις αλλαγές της»!!!

Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ λέω, «ΑΝ»!

ShareThis