Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ενα ντιμπέιτ που φωνάζει


 Προσωπικα θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν τελικα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα.
Βεβαια όλη η προσοχή έχει στραφεί στη δημιουργία δίπολου Δεξια-Κεντρο για να σβησει όσο γίνεται η ενοχλητικη ψήφος προς την αντι-ΕΕ αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική πολιτική του ΚΚΕ. 
Η μόνη ψήφος που ποναει είναι στο ΚΚΕ για τον απλό λόγο ότι είναι η μόνη φωνή που μιλάει για το κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από την καπιταλιστική ολοκλήρωση και την ΕΕ. Εκεί βρίσκεται η αιτία αυτού που ζούμε κι όχι στα συγκεκριμενα μνημόνια. 
Μνημόνια υπάρχουν κι αν καταργηθούν π.χ. τα υπάρχοντα αυτό που θα γίνει θα είναι : "το μνημόνιο πέθανε, ζήτω το μνημόνιο".
Προκειμένου λοιπόν η πραγματική εξουσία να μπορεί την επόμενη μέρα να πανηγυρίσει για την συντριπτική υπερψήφιση της Ευρώπης και του ευρώ, έτσι ωστε να απειλεί μετά όποιον τολμήσει "να βάλει σε αμφισβήτηση την Ευρωπαική μας πορεία", πρέπει να εξαφανίσει τη μόνη Αριστερή φωνή που είναι αυτή του ΚΚΕ. 
Κι ας βαζει σε κίνδυνο το Σαμαρά που φυσικά θα δεινοπαθησει από τον πολύ επικοινωνιακό Τσίπρα που το γυαλί είναι το στοιχείο του. Προφανώς υπολογίζει ότι ο Α.Τσίπρας δεν θα δελεάσει τους δεξιούς που θα έχουν συσπειρωθεί γύρω από τη ΝΔ, αλλά τους αριστερούς ψηφοφόρους που έχουν συνηθίσει στην ιδέα οτι ο Τσίπρας είναι "δικό μας παιδί".
Αν γινει πάντως κάτι τέτοιο τελικά θα σημαινει οτι το ΄συστημα δεν φοβάται καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλιώς δεν θα του άνοιγε έτσι το δρόμο. 
Μερικές φορές η πραγματικότητα φωνάζει αλλά τα αυτια έχουν τοίχους

 Ας δουμε όμως  τι λέει η Ημερησία:

Σε τηλεοπτική αναμέτρηση Σαμαρά ? Τσίπρα οδηγούμαστε, όπως όλα δείχνουν, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει το γάντι» που πέταξε η Συγγρού. Την ίδια ώρα, πάντως, το ενδεχόμενο διενέργειας ντιμπέιτ και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς παραπέμπεται για μία ακόμη φορά στη διακομματική επιτροπή. Αλλαγή
Όλα ξεκίνησαν μετά τη δήλωση-πρόσκληση του εκπροσώπου της ΝΔ για ντιμπέιτ των δύο αρχηγών. Στη Ν.Δ. εκτιμώντας πως η τακτική της αποφυγής των ντιμπέιτ που ακολουθήθηκε κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν ωφέλησε το κόμμα, αποφάσισαν αλλαγή «πλεύσης». Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Μιχελάκης, δήλωσε πως «εμείς θα προτείναμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου να υπάρξει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα». Θετικός καταρχήν στην πρόκληση εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος μιλώντας χθες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αναρωτήθηκε: «Με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ο κ. Σαμαράς στις εκλογές, πάλι με το Μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά;» για να δώσει ο ίδιος την απάντηση: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά, ενδεχομένως και στον τηλεοπτικό διάλογο που θα έχουμε με τον κ. Σαμαρά και τον οποίο με χαρά θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε». Ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αντ. Σαμαρά. «Η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της Ν.Δ. δείχνει πολλά πράγματα. Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως... ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά» δήλωσε η Φ. Γεννηματά.
.    .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .  .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   . .    .   .   .   .   .   .   .   .   . Για να πω την αλήθεια έχω αυτη την απορία. Ειλικρινα πιστευει το ΠΑΣΟΚ οτι η ΝΔ απέφυγε το ντιμπέιτ με τον Βενιζέλο επειδή τον φοβήθιηκε; Δε βλέπει ότι όποτε μιλάει ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ χάνει μερικές χιλιάδες φίλους. Αυτό που επέβαλε το να μη γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των 2 ήταν φυσικά το οτι το συστημα το ίδιο αποφασισε να μην αφήσει τα 2 βασικά του χαρτιά μεχρι εκείνη τη στιγμη να κατασπαράξουν το ένα το άλλο δείχνοντας ταυτοχρονα πως πρόκειται για 2 όψεις του ίδιου νομισματος και μάλιστα ξοφλημένες. Φοβήθηκε πως θα αποκάλυπταν ό ένας τον άλλο και θα αλληλοακυρώνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis