Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Όχι άλλα δάκρυα...- Στα προάστια της λογικής

"Οχι άλλους φόρους" φωνάζουν όλοι οι διεκδικητές της εντολής με ματια γεματα ένταση και πλήρη από έλλειψη νοήματος που έλεγε κι ο Ν.Καρούζος.
Οχι άλλα δακρυα κλείσαν οι τάφοι ένα πράγμα δηλαδή, αλλά εδώ που τα λέμε κανείς δεν θέλει να γίνει λίπασμα στο δέντρο της μαύρης της "Ανάπτυξης" που ο σπόρος του είναι από πρίν δηλητηριασμένος από το καπιταλιστικό μικρόβιο. Όσο γι αυτα τα παραμύθια με το καλό του τόπου και τις άλλες σχετικές γενικολογίες να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.

Το"Οχι άλλους φόρους" δε μας λέει απολύτως τίποτα! Δε χρειάζεται κανένας να εξηγήσει σε κανέναν το ότι δεν αντέχουμε άλλο. Το ξέρουμε ο καθένας προσωπικά.
Απαιτούμε όμως να μας πουν τι θα κάνουν με τους ήδη υπάρχοντες απαράδεκτους φόρους και τα χαράτσια που επιβλήθηκαν παράνομα, από μια κυβέρνηση χωρίς λαική νομιμοποίηση, και που κάποια όπως το χαρατσι της ΔΕΗ κρίθηκαν ήδη αντισυνταγματικα (έστω και έμμεσα αφου δέχεται η απόφαση οτι ο φόρος αυτός έχει προσωρινό χαρακτήρα(!) για να δοθει δυνατότητα να ισχύσει για ένα χρόνο).
Θα τα πληρώσουμε; Δεν θα τα πληρώσουμε; Γιατί αν αρχισουν να μας λένε περίεργα του στυλ " Στη συγκεκριμένη κρίσιμη συγκυρία κρίναμε τελικά κλπ..." να μας πουνε και που θα βρούμε τα λεφτά να τα πληρώσουμε γιατί βέβαια δεν υπάρχει σάλιο στις τσεπες του κοσμάκη που βομβαρδίζεται αυτές τις μέρες με παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά που τον καθαρίζουν κανονικά. Και πριν μας το πούνε να ψάξουν να βρουν κι από πού θα φύγουνε από τώρα.
Γι αυτά λοιπόν, για το κυρίως πιάτο δηλαδή, ακούμε από τίποτα εως μπερδεμένα πράγματα από όλους, εκτός ΚΚΕ φυσικά που βασικά δεν το ακούμε σχεδόν καθόλου πια αφου το σπρώχνουν όλο και πιο πέρα γιατι ενοχλεί.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν τον κόπο ούτε να αναφερθούν βέβαια, αφού αυτοί τα ψήφισαν όλα αυτά μόλις λίγους μηνες πριν, και όταν τους ρωτούν μιλάνε με γενικοτητες περί συνολικής ή κατ' άρθρο αναδιαπραγμάτευσης!
Ο Καμμένος έχει άλλες δουλειές αφού ασχολείται με την καταδίκη της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και της ήττας των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς...και το συνεχές πλύσιμο και σιδέρωμα των γαλανόλευκων κουστουμιών του. Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει πίστη στη συνέπεια γενικά και γενικά δηλώνει ότι πρωτη προτεραιότητα δεν είναι η επιβίωση του λαού αλλα ...ο σχηματισμός κυβέρνησης! Οταν τους ρωτούν για τα συγκεκριμένα μου θυμίζουν το Γούντυ Άλλεν που τον ρώτησαν τι άποψη έχει για το θάνατο και ειπε "Ειμαι κατά"!
Ο Σύριζα τέλος είναι μες τη σαφήνεια. Οσο πλησιάζει ή ώρα της κρίσεως όλο και θαμπώνει η εικόνα γύρω από τα συγκεκριμενα που πονάνε. Να 2-3 απαντησεις του Π.Λαφαζάνη που λενε πολλά αλλά όλο και πιο θολά και  καταλαβαίνει κανείς γιατί τόσα βήματα πίσω. Τα μεγάλα ποσοστά χρειάζονται θυσίες και μη ρωτάτε ποιανού.
Από συνέντευξη του Π.Λαφαζάνη στο Βήμα fm που διαβάσαμε στο ΙΣΚΡΑ:

"ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ; Π.Λ:Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είναι, όμως, σαφές ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σταδιακή ανάκαμψη των μισθών γιατί τώρα βρισκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ; Π.Λ.:Βεβαίως, θα επανεξετάσουμε τις λογικές που έχουν επιβληθεί ειδικά χαράτσια τα οποία, πολλά από αυτά, είναι οριζόντια, επί φτωχών και πλουσίων και θα καταργήσουμε μέσα στις νέες συνθήκες και τη νέα πραγματικότητα, αυτά που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τις πιο φτωχές και υπό δοκιμασία οικογένειες στη χώρα μας...
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; Π.Λ: Αυτή είναι η βασική μας θέση, να τα καταργήσουμε! Θα ξεκινήσουμε, πάντως, από εκεί που «πονάνε» περισσότερο, από αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Θα ξεκινήσουμε να καταργούμε ειδικές επιβαρύνσεις, όσον αφορά ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν.

Αυτή την ώρα, ετοιμάζουμε επικαιροποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι αυτή η επικαιροποίηση θα απαντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."


"Θα ξεκινήσουμε..." λοιπόν λέει ο Συριζα όπως ξεκίνησαν κι οι άλλοι και μετά μας είπαν "Εμείς γι αλλού κινήσαμε μα αλλού η ζωη μας πάει".

Περιμένουμε λοιπόν την επικαιροποίηση, και δεν την περιμένουμε μόνο εμεις αλλά και πολλοί οπαδοί, μέλη και ψηφοφόροι του Συριζα που ό,τι και να λένε τρέμει η ψυχή τους γιατί τα έργα αυτά τα έχουν ξαναδει πολλές φορές.

Αυτό που δεν μπορεί να μη βλέπει κανείς πάντως είναι ότι παρά το γεγονός οτι πια δεν υπάρχουν παρα μόνο υποψιασμένοι σ'αυτό τον τόπο, το βλέμμα δε λέει να πάει προς την Ανατροπή. Δε λεει αυτός ο λαός παρά την κινητικότητα, παρά τα βήματα που κάνει, να βρεί το κουράγιο και να πιστέψει  στον εαυτό του κι όχι στους λογικούς και τις εφικτές λύσεις που τον σπρώχνουν ολοφάνερα στο γκρεμό.
Εμείς εδω θα το πουμε άλλη μια φορά κι ας παει χαμένο.
Μόνο ο,τι κρατάμε στα χέρια μας έιναι δικό μας. Κι αυτό μόνο οι κομμουνιστές που δεν τάζουν χίμαιρες αλλά πιστεύουν στη δύναμη που κρύβει μέσα του ο λαός το λένε.
Οσο για τα λογικά και τα εφικτά θα ξαναπώ: Στα προάστια της λογικής ζουν μονάχα οι μέλλοντες ηττημένοι. Ακούει κανείς;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akoyei kaneis

Ανώνυμος είπε...

file den yparhoun pia mesies.outekai to kke den exei lysi kai ayto to lene oi dimoskopiseis.an parei5% tote
yparhei sovaro provlima giati oute ta meli toy den to pisteyoun.
i lisi einai timios agonas edo kai tora.ayrio den yparhei.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Μη φωνάζεις Γιώργο «φτώχεια» υπάρχει και αλλού!

….«Μόνο» 39,4 εκατ. ευρώ ή 437,7 χιλ. ευρώ τη μέρα ήταν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 2,303 δισ. ευρώ, έναντι 1,824 δισ. της αντίστοιχης περιόδου του 2011. Τα κέρδη προ φόρων ήταν 50,24 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη αυτά είναι σχετικώς μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Προφανώς μιλάμε για μεγάλη φτώχεια των Βαρδινογιάννηδων. Λιμοκτονία! Η κρίση και το… μνημόνιο τους έπληξαν και φοβάμαι ότι σύντομα θα ζητήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου του ΜΕΓΚΑ, κι ας λέει τώρα άλλα, να αναλάβει τη διάσωση της Ελλάδας και των κερδών τους! Αυτά πάνε μαζί, το ξέρουμε από καιρό, κάθε φορά που η Ελλάδα «σώζονταν»!

Για να μη παρεξηγηθώ δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τη προηγούμενη φορά, όταν τον θαύμασε με θέρμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, θύμωσε!

Χαράτσια είπες; Να καταργηθούν πρώτα απο τους πληγέντες βιομήχανους που έχουν ισχνά κέρδη για να κάνουν επενδύσεις, να κερδίσουν, να ξανακάνουν επενδύσεις να "δώσουν" δουλειά στους ανέργους, να αυξηθεί ο πλούτος της Ελλάδος, να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και να φάμε με χρυσά κουτάλια που θα αγοράσουμε με χρυσά ευρώ!!!!

Αυτό είναι το μόνιμο σενάριο των κεφαλιαοκρατών. Απλώς στα τελευταία επισόδια δεν φτάνουμε ποτέ γιατί τα χαλάνε οι κομμουιστές με τις διαμαρτυριες και τις απεργίες αλλά και με την... ηγεμονία που ασκούν επί της κοινωνίας. Πως να προκόψουμε μετά;

Είπες τίπτοτα;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε μη δινεις και τοσο μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις. Παιζουν χοντρο παιχνιδι. Για να πω την αλήθεια δεν ανησυχω για τα μελη του ΚΚΕ απο αυτα που ακούω.Τα μέλη του ΚΚΕ φυσικα στενοχωριούνται που δεν κερδιζουν εκλογικά αναλογα με την προσπαθεια και τη συμμετοχή που είχαν αλλά το συστημα είναι ακόμα ένα βημα μπροστά προβλέποντας και κανοντας αναλογες κινησεις.Αυτη τη φορα παρειχε δυνατες εναλλακτικες και φαινεται οτι παρα την καταδίκη του δικομματισμού καταφερνει να αποτρεψει τον κόσμο από τη μόνη επικίνδυνη γι αυτό λυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ στηθηκε ατον τοιχο και ενοχοποιήθηκε οτι "ηταν εναντιον της ενότητας" ότι 'δε θελει να αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης" κ.α. απείρου κάλους παράλογα που όμως αφου τα ελεγαν 30 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΌΣ ακούγονταν λογικά.Ευτυχως το ΚΚΕ δεν εκανε το λάθος να προσχωρησει σε λάθος λογικές συνδιαχείρησης του καπιταλισμού που καταρρεει και ζητάει αριστερά στηρίγματα.Θα του στοιχίσει ισως προσωρινα(θα δουμε αν και πόσο) αλλα αυτο είναι σπουδαια παρακαταθήκη και δεσμευση.Για μενα είναι ελπίδα το οτι το Κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδας δε μοιάζει με τα άλλα χαζοχαρούμενα Αριστερα κόμματα της Ευρώπης που τρωνε φια βραδινό παραμυθι Ολάντ και κοιμούνται ευτυχισμένα. Κι όταν λέω είναι ελπίδα εννοώ για το άμεσο αυριο των αγώνων που είναι κοντά.Χαιρομαι που υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα που τους τριβει στα μούτρα τις συμβιβαστικές εναλλακτικές που προτείνουν και είναι έτοιμοι να συζητησουν.Αργα η γρηγορα ο κοσμος, ο λαός θα αναγκαστει να το δει και θα καταλάβει την αναγκαιότητα να παλέψει σκληρά για τη δικη του εξουσία.

ShareThis