Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Χαστούκι στις μνημονιακές πολιτικές!- Μεγάλη ήττα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεγάλη άνοδο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit polls



Χαστούκι στις  απάνθρωπες πολιτικές που τον εξόντωσαν  φαίνεται πως δίνει ο λαός !
Kατω από καθε προβλεψη των τελευταίων μυστικων δημοσκοπήσεων δείχνουν τα exit polls  τη NΔ  ενω ακριβώς στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από τις προβλέψεις τουλαχιστον των 2 που άκουσα εγώ. Η πιο αισιόδοξη(για το δικομματισμό) απο αυτές έδινε στα 2 κόμματα ΠΑΣΟΚ κ  ΝΔ πάνω από 45% .
Με το κλίμα βαρύ και για τα 2 τέως μεγάλα κόμματα το σενάριο για την επόμενη  μέρα ειναι θολό. Αν τα ποσοστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν κοντά στο 45% το σενάριο των άμεσων εκλογών θα ήταν σίγουρο. Τωρα το σκέφτονται πολύ σοβαρά.

Τωρα που οι κάλπες έκλεισαν και ο κουρνιαχτός κατακαθίζει θα πω για το ποσοστό του ΚΚΕ το εξής.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν κατάφερε να έχει έναν ελκυστικό εκλογικό στόχο ανάλογο των άλλων (όπως π.χ. το 17% του 1981). Επομένως  αν το ΚΚΕ κινηθεί στα ποσοστα που δίνουν τώρα τα exit-polls(7,5%-9,5%)  προσωπικά θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Οι σπουδαίες μάχες είναι όλες μπροστά μας.

Τα αποτελέσματα των εκλογικών τμηματων που έρχονται σιγά-σιγά είναι συγκλονιστικά.
Σε τμήμα της Λευκάδας που ήταν το πρωτο που είδα στο MEGA το ΚΚΕ ήταν 1ο με 88 ψήφους με τη ΝΔ 2η με 55!. Στη Β Πειραιά σε εκλ.τμημα στη Νίκαια πρωτος  ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και 2ο το ΚΚΕ με ανάλογους με πριν αριθμούς. Δυστυχώς δεν είναι παντού α ίδια αλλά έχουμε ένα καθαρό βήμα που κάνει ο λαός δείχνοντας τελείως διαφορετικές διαθέσεις.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

as sobareutoume kai as tsakisoume ayta ta zwa pou kapoioi kataferane na ta baloune sth boulh

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=liRz6EZh_E4#!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως το σύστημα, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο δημιουργεί σειρά από αναχώματα προκειμένου ο λαός να μην αναζητήσει λύσεις ανατροπή το συστήματος αλλά να ικανοποιείται με λύσεις ανατροπής ή αλλαγής πολιτικών που δεν αμφισβητούν το σύστημα.

Η επιλογή της διάσωσης κάποιων κεκτημένων, με αντάλλαγμα τη διατήρηση του συστήματος εκμετάλλευσης με υπερεκμεταλλευτή τις πολυεθνικές της ΕΕ, πρυτάνευσε σε μεγάλο μέρος των αγανακτισμένων πολιτών που απέρριψαν τις πολιτικές του δικομματισμού και του μνημονίου. Οι ψήφοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ψήφοι ανατροπής του συστήματος αλλά διατήρησής του με αντάλλαγμα κάποια ψιχία επί της κυβερνητικής πολιτικής.


Αυτή είναι φαινομενικά μια προοδευτική πολιτική επιλογή έναντι του μνημονίου αλλά πρακτικά μια συντηρητική και αρνητική στάση απέναντι στη ριζική ανατροπή της πηγής των δεινών του λαού.
…….

Ο λαός δεν επιδοκίμασε σε μεγάλο βαθμό και εκλογικά τους αγώνες του ΚΚΕ που συνδυάζονταν με ριζικές λύσεις ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Παρότι ήταν το μόνο κόμμα με τόσους αγώνες και τόσο ξεκάθαρες θέσεις, προτίμησε, σε αυτή τη φάση, να μη κάνει το άλμα και να επιλέξει θολές «αριστερές» ή εθνικιστικές προτάσεις θεωρώντας ότι θα γίνει δυνατό να πάρει πίσω τις κατακτήσεις του χωρίς να χρειαστεί να ανατραπεί το σύστημα. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, ψήφους μεταβατικούς που μελλοντικά θα αναζητήσουν ριζικές λύσεις.

………

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/05/blog-post_07.html

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Γιωργο ειμαι αυτος που σου εγραφε οτι ο συριζα θα βγει δευτερο κομμα και οτι το κκε υποσχεται μετα θανατον σωτηρια στην επουρανια βασιλεια..
αφηνες υπονοιες οτι το κολπο ηταν στημενο και οτι κατσε να δουμε αν θα βγει τριτο πρωτα πρωτα κλπ.
οτι η προταση για κυβερνητικη προταση εξουσιας ηταν ψευτικη χωρις να εχει ανταποκριση απο τις δημοσκοπησεις.
Δεν σε κατηγορω.Ισα ισα σε θεωρω στην ιδια οχθη.Στην απεναντι ειναι οι ναζι και τα δυο κομματα,οι ξενοι προστατες με τους ντοπιους συνεργατες τους.
Ηρθε η κρισιμη στιγμη η βαση του κκε να αναρωτηθει αν μπορει να συνεχιζει με την αρτηριοσκληροτικη ηγεσια της που εμμενει στην εξυμνιση του σταλινικου καθεστωτος,στην ηγεσια που εκανε συνδιαλαγει με τον μητσοτακη με μονο στοχο να μεινουν οι βασεις το 1989,στην σκευωρια κατα του Ανδρεα Παπανδρεου,στην ηγεσια που καταφερε και πουλησε τον γερμανο(του συντροφου στο κκε)στο κρατος κανωντας το κρατος κρατηκοποιηση εν ετι 2005 και απο φιλελευθερους.

Στις νεες εκλογες θεωρω πως ο δημοκρατικος κοσμος της αριστερας και του κεντρου,ο κοσμος που δεν ονειρευεται την επιστροφη στα κοινοβια αλλα ουτε και στα γκουλαγκ καθε αντιρρησια του καθεστωτος,ο κοσμος που καταννοει οτι με μπροσταρη μια ηγετικη μορφη που καταφερνει και ενωνει 12 κομματα και κινησης ο τοπος εχει μελλον,θα δωσει ενα τρομακτικο ποσοστο στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρεπωντας τον σε πρωτο κομμα και βαζοντας το ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Προσωπικα νιωθω δικαιομενος με την εννοια οτι ο στοχος της διαλυσης του πασοκ συνεχιζεται..το κομμα που εδωσε αρκετα και πολλα πραγματα στην κοινωνια αλλα και ειναι υπευθυνο για εναν εκμαυλισμο συνειδησεων που εφερε ,ηρθε η ωρα να μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.

τελικα,το στρωσιμο του χαλιου του λοβερδου για 40% σε 3-4χρονια δειχνει να αποφευγεται και οφειλεται και εσεις που δεν στηριξατε συριζα να το επικροτησετε..τελειως φιλικα παντοτε και με την δυναμη των αποψεων μας θεωρω οτι δυο ειναι τα θεματα της επομενης μερας.

Πρωτον,η ευθεια αντιμετωπιση του φασιστικου αποκομματος

και δευτερον,η αναζητηση δυναμεων συμπαραταξης για να γινει το μακρινο ονειρο τυ ισημερινου και του κορεα πραγματικοτητα.
Οχι γιατι ειμαστε σιγουροι οτι θα αλλαξουν τα πραγματα αμεσα,απλα και μονο για να κανουμε εδω και τωρα πραξη το ονειρο μιας αριστερης κυβερνησης στην ελλαδα που θα κανει ολους τους ευρωπαιους να λενε ειμαστε ολοι ελληνες.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aνώνυμε 2.31
Μεγάλο πρόβλημα που πρεπει πραγματικα να αντιμετωπισθεί. Πολυ χαλαρά πολλοί που θεωρούσαν τον εαυτό τους ακόμη κι Αριστερό ψηφισαν ΧΑ με βαση το θυμό.Δεν πιστευω οτι έχουμε 500000 ναζιστες πάντως.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αγγελε προφανως δεν διαβαζες αυτα που έλεγα.Μαλλον απαντουσες γενικα σε πολλους χωρις να ξεχωριζεις τι λεει ο καθενας. Εγω είχα γραψει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε πιασαρικη εκλο.τακτικη και ημουνα σιγουρος 100% οτι θα παει πολυ πιο ψηλα απο το ΚΚΕ.κΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ που εδινα 14% ΣΥΡΙΖΑ κ 9% ΚΚΕ. Αυτο δε σημαινει απολυτως τιποτα ομως. Ο ΣΥΙΖΑ έλγε ψεμματα οτι μπορυσε να γινει Αριστερη κυβερνηση κι αυτό φάνηκε αφου ακόμη κ μ αυτο το πολύ μεγάλο ποσοστό ΚΚΕ.ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ παιρνουν 90 έδρες και χρειάζεται ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ αλλα και δεξιες εδρες!!!Αν αυτο το λες Αριστερή κυβερνηση να τη χαιρεσαι αλλά μην μπερδευεις το ΚΚΕ στη μεση.
Δε χρειαζόμαστε καμια Αριστερη κυβερνηση.ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ χρειαζόμαστε κι αυτο δε γινεται ουτε ΜΕ αποδοχη ΕΕ κ ευρω, ουτε με εκπτωσεις στο χρεος, ουτε αφηνοντας τις βασεις που αυριο θα βομβαρδιζουν τη Συρία απείραχτες κλπ.Δεν ειναι δυνατο να θελει κανεις λογικος αριστερος να συμφωνησει το ΚΚΕ σε τετοια πράγματα. Κατα τα άλλα δεν ξέρεις τι λες.
1.Το 89 η συγκυβερνηση εγινε για την καθαρση (ποιες βασεις;;;)
2. Οταν λες για το Γερμανο καλο ειναινα εχεις κ λιγο υπ όψη σου περι τινος προκειται. Ο γερμανός (που δεν ειναι συντροφος αλλα ουτε και απατεώνας) πουλησε μια απο τις καλύτερες επιχειρησεις στην Ελλαδα στην COSMOTE σε τιμες αγοράς εκεινης της εποχής κ ηταν μια συμφωνια επωφελής κ για τους 2. Οποιος μιλάει για σκανδαλο Γερμανου απλά δεν έχει ιδεα από Χρηματιστηριακά.Κανεις δεν το συνεχίζει πια.
3.Δεν μπορω να σε παρακολουθησω σορυ. Πηδας από γκουλαγκ σε δημοκρατικους πολίτες και ξανα στο Σταλινισμό και παλι πισω. Εχεις διαλυσει το κεφάλι σου από την προπαγάνδα της tv ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩς ΚΑΤΑΠΊΝΕΙς ΑΜΆΣΗΤΗ. ψΑΞΕ ΆΛΛΕς ΠΗΓΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗς Κ ΤΑ ΞΑΝΑΛΈΜΕ.
Σιγα να μη συμφωνησει το ΚΚΕ σε συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ κ δεξιές πολιτικές. Ουτε στον ύπνο τους.
Το ΚΚΕ ειναι κομμουνιστικό κόμμα. Δεν ειναι χαλαρη κεντροαριστερά.
Εγω δεν θε΄λω να απογοητευτούν οι άνθρωποι που ΄'ελπισαν σε κατι καλύτερο κ ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα εκπλαγουν συντομα φοβαμαι όταν δουν με τι μαεστρια το συστημα μετατρεπει μια Αριστερη ΨΗΦΟ ΣΕ ΔΕΞΙΑ . ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΧΙ του κόσμου ΝΑΙ χωρις να παρει χαμπαρι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

SYMASTEV
Συμφωνω απόλυτα

ShareThis