Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η δύσκολη αλήθεια που είπε ο Αλ.Αλαβάνος

Τάραξε την καλή ατμόσφαιρα στο κέντρο και τις γειτονιές του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Αλ.Αλαβάνου.
Ο Αλ.Αλαβάνος εκανε μια πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση που κάθε καλοπροαίρετος και λογικός αριστερός πρέπει να σκεφτεί σοβαρά. Και ευτυχώς που ολα αυτά τα είπε αυτός, γιατί αν τα έλεγε κάποιος άλλος θα τον κατηγορούσαν για φιλοΚΚΕ προπαγάνδα και έτσι κανείς δεν θα άκουγε.
Τι είπε όμως ο Α.Αλαβάνος;
Ξεκινώντας από την αποψή του που λέει πως  "δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης" λέει:
«Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία»
«Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική
..."
Ξεπερνώντας τις θολές απαντήσεις που δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου μάλλον φαίνεται η διαφορά απόψεων που υπάρχει εκεί για τα εντελώς καιρια και βασικά, και εννοώ ακόμη και το θέμα του μνημονίου και του χρέους, που είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι φίλοι του Σύριζα  έχω να πω το εξής.
Ειναι από τις φορές που δεν μπορείς να μη συμφωνήσεις με τον Α.Αλαβάνο. Αυτό ακριβως είναι που με βγάζει από τα ρουχα μου, αλλά και με βάζει σε σοβαρές σκέψεις, στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρότι δε συμφωνώ ότι είναι 100% σίγουρο το ότι "έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει έξοδο από το ευρώ", κι αυτό γιατί δεν κανουν μονο στην Ελλάδα κωλοτούμπες στα δύσκολα, είναι τραγικό λαθος να μην μπαίνει αυτή η πιθανότητα σαν ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, στα πλαισια των εκβιασμών και του σκληρού πόκερ που θα παιχτεί. Είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Ακόμη και ο Γ.Βαρουφάκης που ήταν και είναι από τους μεγάλους υποστηρικτές της άποψης που λέει ότι δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να μας διώξουν ή να μας αναγκάσουν να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ αν πάμε κόντρα στο μνημόνιο, έχει αρθρογραφήσει για τη σοβαρή πιθανότητα τελικά για λάθος λόγους να το κάνουν.
Τι θα γίνει αλήθεια αν ο λαός βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός που θα πρεπει απροετοίμαστος να παλέψει σκληρά και να αντιμετωπίσει; Πως θα φερθεί όταν δεν του έχουν εξηγήσει σοβαρά όπως θα έπρεπε το ότι αυτό σημαίνει ένα δύσκολο αλλά αναγκαίο αγωνα από τη μεριά του για την ανάκτηση των κλειδιών της δικής του οικονομίας αλλά του το έχουν παρουσιάσει με τον πιο εύκολο τρόπο για να μην τον χάσουν από ψηφοφόρο;  Να σας πω τι θα γίνει με απόλυτη σιγουριά. Στο βαθμό που δεν θα του έχουν πει όλη την αλήθεια για κάτι τόσο κρίσιμο, θα κομματιάσει και θα πετάξει στα σκυλιά την όποια κυβερνηση βρισκεται εκείνη τη στιγμη στα πραγματα(πιθανόν "Αριστερή"), που θα την θεωρήσει υπεύθυνη για όλα του τα δεινά και μεσα του θα νοιώθει πως έχει και δίκιο!
 Κι έτσι αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που κατάστρεψαν τη ζωή του Ελληνα εργαζόμενου και γκρέμισαν ό,τι κατακτήθηκε στην Ελλάδα υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των αφεντικών τους, θα τιμωρηθεί η Αριστερά σε ένα νέο πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο διχασμό. 
 Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό είναι το σενάριο που επεξεργάζεται το  σύστημα για την περίπτωση μιας ακόμη σοβαρότερης εκλογικής ήττας που αχνοφαίνεται.

Αυτή ειναι η αλήθεια που κι εγω ψάχνω τρόπους να την πώ χωρίς να θεωρηθεί οτι το κάνω για οποιδήποτε άλλο λόγο.
Βεβαια υπάρχει και μιά άλλη εκδοχή που είναι η εξής απλή. Μηπως ο Συριζα δεν εχει τελικά σκοπό να βαλει σοβαρά θέμα  πραγματικής "καταγγελίας" και κατάργησης του μνημονίου;
Θα το δούμε πολύ σύντομα. Όσο  κι αν περνάει στα ψιλά και κανένας δεν δίνει όση σημασία πρεπει το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα καταθέσει νόμο αμέσως με το άνοιγμα της νέας Βουλής με θέμα την κατάργηση του μνημονίου. Κι εκεί ο καθένας δεν θα μπορεί παρά να ψηφίσει είτε υπέρ είτε κατά.
Οι ερμηνείες και οι επεξηγήσεις προσωπικών απόψεων σύντομα θα θαμπώσουν. Ειπαμε, ότι στις κρίσεις κρίνονται όλα και όλοι και μάλιστα κρίνονται διαρκώς. Κανεις δεν θα μπορέσει να ξεφύγει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το καλυτερο σενάριο είναι αυτό για το ΚΚΕ ρε Γιωργη.Τι σε χαλάει;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβως εννοείς. Η εξοδος από το ευρώ με τη θ'εληση του λαού δεν είναι το ίδιο με το να σε πετάξουν έξω προφανως. Το 2ο ειναι ενα κακό σεναριο ειδικα στο βαθμό που ουτε ο λαός ουτε το κράτος έιναι ετοιμοι για κατι τετοιο.Δε νομιζω πως αυτό θελει εξηγήσεις.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αν εννοείς οτι το ΚΚΕ ευχεται να γινει μια κυβερνηση κάποιας Αριστεράς που δεν είναι σε σωστή κατευθυνση και να αποτύχει πάλι κάνεις λαθος. τΙ ΚΑΛΌ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΕΤΕΥΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ;αΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ntJXCz-0KB0

Ο Μεγαλος ηγετης της νεας δημοκρατικης λαικης παραταξης.

Εαν δεν θελουν να φορολογηθουν ας παρουν τις βιλες και τα καγιεν τους και ας φυγουν τελειως απ τη χωρα..9.25

κοσμος λαικος απλος ετοιμος για κριτικη συμπαραταξη.

TRASH είπε...

Το σενάριο μιας χρεοκοπίας με "αριστερή" κυβέρνηση και το ΚΚΕ στην γωνια που πάνε να το βάλουν, όχι μονο καλο δεν είναι, αλλα εφιαλτικό. Σε μια τέτοια περίπτωση η λαϊκή οργή θα στραφεί σε υποστήριξη της φασιστικής δεξιάς.
Σε αυτό ακριβώς το σενάριο οδηγούν τα καραγκιοζιλίκια και οι παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος μπορεί να δει λίγο πέρα από την μύτη του και τον ορίζοντα των επομενων κάθε φορα εκλογών, το βλέπει. Οι κομμουνιστές μπορεί να χωλαίνουν στην "επικοινωνία", αλλα έχουν αποδείξει πως βλέπουν πολύ πιο μπροστά από τους υπολοιπους....

ShareThis