Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μια ενδιαφερουσα προβλεψη της Αλ.Παπαρήγα

Μια από τις πιο ενδιαφερουσες ομιλίες της έκανε το βραδυ της Τρίτης η Αλ.Παπαρήγα στην Ηλιούπολη σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση.
Το πιο ενδιαφέρον και καινούργιο που ειπώθηκε ήταν το σημείο που αφορούσε στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε η Α.Παπαρήγα ειναι τελειωμένα.Το σύστημα δίνει απλά μια τελευταία ευκαιρία στη ΝΔ ενω την ίδια στιγμή σκέπτεται άλλες εναλλακτικές και ψάχνει για νεα στελέχη και εκπροσώπους. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι χρειαζεται μια νεα σοσιαλδημοκρατία που θα αντικαταστησει το ΠΑΣΟΚ που έχει καταρρεύσει και δείχνει πως ένα κομμάτι του συνεργάζεται  στηρίζει ή και προσχωρεί στον Συριζα. Και πρόβλεψε το εξής:
Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε ένα νεο φορέα σοσιαλδημοκρατικό που θα προέλθει από τη συνένωση αυτού του μετέωρου κομματιού του ΠΑΣΟΚ με το πιο συμβιβαστικό κομμάτι του Συριζα που θέλει να εμπλακεί στο παιχνιδι  της διακυβέρνησης. Το άλλο κομμάτι του Συριζα μαζί με άλλες συνιστώσες ή εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και ομάδες θα δημιουργήσει ένα νεο Αριστερό φορέα που θα προσπαθήσει να σταθεί ανάμεσα στο νεο αυτό σοσιαλδημοκρατικό φορέα και το ΚΚΕ σαν ένα νεό ανάχωμα τύπου νέου Συριζα.
Από κει και περα η ΓΓ του ΚΚΕ είπε πως η  πολιτική του ΚΚΕ είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον αφου ανοιξε τη συζήτηση για την εργατική λαική εξουσία που μπαίνει σιγά σιγα στη σκέψη των ανθρώπων του λαού. Αυτα που λέμε τώρα και η σκληρή και ασυμβίβαστη γραμμή του ΚΚΕ  μας δεσμεύουν για αυτα που πρέπει να κάνουμε αύριο είπε. Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν βρεθούμε έτοιμοι να σταθούμε στο πλάι του λαού στο επόμενο διάστημα, όταν μεγάλες μάζες εργαζομένων απεγκλωβιστούν, κάνουν το βήμα της ριζοσπαστικοποίησης και μπουν στους αγώνες συμπλήρωσε λίγο πριν το τέλος της ομιλίας της.

Η μεταφορά των όσων είπε η Α.Παπαρήγα είναι ελεύθερη και δεν έγινε με απομαγνητοφώνηση. Ειναι απλά αυτα που άκουσα και τα μεταφέρω.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, παρακολουθείς τις ομιλίες της Αλέκας; Εντυπωσιάστηκα. Μήπως είπε πότε προβλέπει ότι θα έρθει η λαϊκή εξουσία για να αναπνεύσουμε;

Ανώνυμος είπε...

τα ίδια και τα ίδια.Ούτε λέξη βέβαια για το πως το ΚΚΕ παρόλα όσα έχουν γίνει τα 2 τελευταία χρόνια δε πείθει.
Ας βγάλει λοιπόν το Σαμαρά να κυβερνήσει,ελπίζοντας σε διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Oταν σταματησει Ο ΛΑΌς να πιστευει στα ωραια παραμυθια οτι θα νικησει απο τον καναπε ψηφιζοντας σωτηρες. Και παντως πολυ πριν μπεί η ΕΕ στην υπηρεσια των λαών που δεν θα γινει ποτέ.Μου αρεσει όμως η αισιοδοξια σου και η πιστη σας στις δυναμεις του λαού.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

υπόσχομαι να αφήσω το καναπέ και να μη ψηφίζω σωτήρες,αλλά δε μας λέτε πότε θα κάνουμε την επανάσταση,
φέτος?του χρόνου?σε 10,50,100,1000 χρόνια?Πως το εκτιμάτε?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ρε ανλωνυμε θα ρωτησω και θα σου πω.Δε μου λενε ουτε μενα τα καθαρματα. ΑΛΛΑ έχε για καλόκαι για κακό το όπλο παρα πόδας γιατι δεν τους εμπιστεύομαι.
Νταξ;
Πλακα έχει δε λέω αλλα εχουμε και δουλειές.
Σε λέπω να τρεχεις πισω από τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και να ές, ρε καλα μου τα λέγανε αυτοί.
Γι αυτο ψηφισε ΚΚΕ κι απο δω και περα πουθενα αλλου στις πορείες,μόνο ΚΚΕ και ΠΑΜΕ γιατι θα γινει κ θα το χασεις και θα νοιώθεις τυψεις μετά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ρε ανωνυμε θα ρωτησω και θα σου πω.Δε μου λενε ουτε μενα τα καθαρματα. ΑΛΛΑ έχε για καλό και για κακό το όπλο παρα πόδας γιατι δεν τους εμπιστεύομαι.
Νταξ;

Πλακα έχει δε λέω αλλα εχουμε και δουλειές.
Σε βλέπω να τρεχεις πισω από τα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και να λές, ρε καλα μου τα λέγανε αυτοί.
Γι αυτο ψηφισε ΚΚΕ κι απο δω και περα πουθενα αλλου στις πορείες,μόνο ΚΚΕ και ΠΑΜΕ γιατι θα γινει κ θα το χασεις και θα νοιώθεις τυψεις μετά

salot sor είπε...

@ανωνυμος 8:54 π.μ. Μολις πεσουν και τα τελευταια αναχωματα μαζι με τις αυταπατες που σπερνουν, και απο οτι φαινεται δεν θα αργησει και πολυ.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=200851

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν προβλέπω ότι οι "ανώνυμοι", ανυπόμονοι επαναστάτες, αφού πανηγυρίσουν έξαλλα για την (ψευδο)αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάνα εξάμηνο το πολύ, θα χτυπούν το κεφάλι τους, θα κόβουν τα χέρια τους,κλπ, όπως οι οπαδοί του ΓΑΠ, στην πρώτη "σοσιαλιστική" βερσιόν.
Για να σοβαρευτούμε όμως, η πρόβλεψη της Α.Παπαρρήγα,αποδεικνύεται προιόν εξαιρετικής ανάλυσης, και ενισχύεται από το παρακάτω κείμενο.
"Το μεγάλο ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι αν μπορεί να συγκροτηθεί μέσα στο παλιρροϊκό κύμα της αντιμνημονιακής κυβέρνησης ένα διακριτό πολιτικό ρεύμα που αντιλαμβάνεται την αυριανή πολιτική αλλαγή ως απαρχή μιας πορείας ρήξεων και ανατροπών. Αυτό το πολιτικό ρεύμα δεν θα προεξοφλεί την ήττα της αντιμνημονιακής πολιτικής, δεν θα στέκεται γκρινιάρικα και μειοψηφικά στη γωνία, δεν θα αυτοπεριθωριοποιείται, πολύ περισσότερο δεν θα στρατεύεται στην αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία. Όμως θα υπερασπίζεται την αντιμνημονιακή πολιτική μέχρι το τέλος, θα ζητά να εφαρμοστεί η λαϊκή απαίτηση για ολοκληρωτική ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων της κοινωνικής χρεοκοπίας, θα προβάλει πειστικά, καθημερινά, σήμερα, τις μεγάλες και αναγκαίες τομές."
konserbokoyti.blogspot.com "Η επόμενη μέρα" 31-5-2012

Τέλεια αντιγραφή, δηλαδή της δομής και λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, με την αριστερή του αντιπολίτευση,αντίβαρο(!), στον ρεαλισμό της ηγεσίας του.
Alone

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Κι εγώ λοιπόν ήθελα να μάθω 45 χρόνια πριν, πότε θα κάνει την επανάσταση το ΚΚΕ γιατί συνεχώς μου το ρωτούσαν οι υπερεπαναστάτες της ΟΜΛΕ! Όλο μου ξέφευγαν και δεν απαντούσαν λέγοντας πως οι επαναστάσεις δεν προβλέπονται αλλά γίνονται! Τελικά μου είπαν αντί να αγωνιώ για το πότε θα γίνει η επανάσταση καλά θα κάνω να την… αναθέσω στους υπερεπαναστάτες της ΟΜΛΕ και να ζητήσω κα αριθμό πρωτοκόλλου στην απάντηση με την ημερομηνία έναρξης.
Έτσι και έκανα. Ανέθεσα την επανάσταση στην ΟΜΛΕ λέγοντας πως οι ρεβιζιόνες του ΚΚΕ δεν τη κάνουν ενώ εσείς που είστε γνήσιοι μαρξιστές – λενινιστές είμαι σίγουρος πως δεν θα κωλυσιεργήσετε και θα την κάνετε… Για να πω την αλήθεια η ημερομηνία τους δεν φαινόταν καλά γιατί ήταν ανάμεσα σε κόκκινες σημαίες, τουφέκια, λάβαρα και φωτο του Μαρξ του Λένιν και του Στάλιν και του Ζαχαριάδη! Νόμισα όμως ότι θα ήταν σύντομα δεδομένου ότι μου έλεγαν πως οι συνθήκες είναι έτοιμες αλλά την καθυστερεί το ΚΚΕ!!!

Έκτοτε, 45 χρόνια μετά, ακόμη περιμένω… Το κακό είναι ότι χάθηκαν και οι υπερεπαναστάτες, αντικαταστάθηκαν από καμιά δεκαριά νέες φουρνιές με το ίδιο μοτίβο αλλά επανάσταση δεν βλέπω! Βλέπω όμως την ίδια κατηγορία ότι το… ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ την καθυστερεί! Αμάν αυτό το ΚΚΕ δεν κάνει την επανάσταση που απαιτούν από τον καναπέ τους οι υπερεπαναστάτες, τι θα γίνει τελικά;
Άντε γεια….

ShareThis