Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σε λεπτό πάγο-Δεχεται μη εφαρμογή του μνημονιου ο Βενιζέλος;


Σε λεπτό πάγο κινούνται οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.
Πληροφορίες που έρχονται από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και που μεταδόθηκαν πριν λίγο από τη ΝΕΤ λένε οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος δέχεται να μην εφαρμοστούν οι όροι του μνημονιου!
Η ΝΔ έχει μείνει έκπληκτη αφού αναγκάστηκε μεν από τα συμφέροντα που εκπροσωπει να στοιχηθεί με την πολιτική του μνημονίου, αλλά τότε επι της ουσίας ανακόπτοντας την ορμη του λαικού κινήματος που έβραζε, ουσιαστικα βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να μείνει ζωντανό και να ηγηθεί μάλιστα στη  συγκυβέρνηση. Αυτό στοιχισε στη ΝΔ τη διάσπαση και τώρα τη συντριβή στις εκλογές.
Αν η πληροφορία ευσταθεί το τι έχει να γίνει το βράδυ και στη συνέχεια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε λέγεται. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βγούν στη φόρα άπλυτα και μυστικές συμφωνίες που έγιναν εκείνο τον ύποπτο καιρό της συγκυβέρνησης και του σχεδιασμού του 2ου σωτήριου μνημονίου.
Εχουμε να  δούμε πολλά ακόμα σε αυτή την περίοδο που είναι η πιο ουσιαστική πολιτική περιοδος των τελευταίων 40 χρόνων.
Αυτό που θα μας δοθεί η ευκαιρία και πρεπει να προσέξουμε είναι οι στοιχίσεις που θα γίνουν πίσω από ταξικές πλέον θέσεις . Οι όποιες υποχωρησεις γίνουν από πλευράς αστικών κομμάτων θα είναι υποχωρήσεις που θα "επιτρέπεται" να γίνουν μέσα στα πλαίσια της διατήρησης των προνομίων της εξουσίας από τη μεγαλοαστική τάξη και επομένως κόντρα στα συμφέροντα των λαικών στρωμάτων  που εξακολουθούν να υποφέρουν το ίδιο και μετά τις εκλογές. Η απλά θα είναι μετατοπίσεις ανώδυνες που θα δίνουν ανασα σε υπο κατάρρευση κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ που απειλείται από ολοκληρωτική καταστροφή αν πάμε σε επόμενες εκλογές. Οπως είναι καθαρό, αν όπως δείχνει δημιουργηθεί δίπολο ανάμεσα σε Δεξιά και Αντιδεξιά παράταξη, στη δευτερη αυτός που θα ηγηθεί απειλώντας με εξαφάνιση τους άλλους δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τον εκνευρισμό που βλέπω στα πάνελ στους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ γίνεται φανερό οτι την ίδια αγωνία έχει και η ΔΗΜΑΡ που θα δυσκολευτεί πολύ να πει ΌΧΙ σε προταση του ΣΥΡΙΖΑ χωρις να ρισκάρει την εξαφάνισή της.
Επίσης από τη μεριά των δεξιών σχηματισμών και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι αδιάφοροι στις εκκλήσεις για ενότητα της κεντροδεξιάς από τη μεριά της ΝΔ . Ο κ.Καμμένος, με τη λιγοστή εμπειρία του και το σοβαρό έλλειμμα πολιτικών θέσεων που απλά εκμεταλλεύονται την τρικυμία στη ΝΔ, δεν έδειξε καθόλου βέβαιος για το τί πρόκειται να κάνει σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης των δικών του βουλευτών. Όπως τον άκουσα σήμερα μετα τη συνάντηση με τον Α.Τσίπρα δεν αποκλείεται καθόλου να συμφωνήσει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις αντιρρήσεις- αφου παρέπεμψε στη συνάντηση που θα γίνει υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας..
Οσο για το ΚΚΕ τα έχει ξαναζήσει όλα αυτά και δεν ιδρώνει το αυτί του."Συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια". Το ΚΚΕ ό,τι κι αν του στοιχίσει παραμένει σταθερά στη θέση του υπέρ των εργαζόμενων όπως οφείλει χωρίς να έχει κανένα λόγο να παρασυρθεί σε οποιουδήποτε είδους υποχωρήσεις. Αλλωστε ήδη επιβεβαιώθηκε σε πολλά. Ολοι αυτοί που αλληλοαπέκλειαν τους εαυτούς τους από ενδεχόμενες συνεργασίες τώρα συγκλίνουν. ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞ.ΕΛΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν αποκλείεται να βρούν άκρη. Αν το έλεγαν βεβαια αυτό στο λαό πρίν τις εκλογές, το ΚΚΕ δεν θα είχε πάρει 8,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πολύ πιο κάτω από το 16,8%, πιθανόν και κατω από το 10%. Ειναι ολοφάνερο επίσης οτι η πολυδιαφημισμένη "Αριστερή" κυβέρνηση δεν ήταν και πολύ Αριστερή και δεν χρειαζόταν μόνο το ΚΚΕ για να γίνει, αλλά το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ  ή και το κόμμα Καμμένου.
Τα πράγματα λοιπόν βαδίζουν σιγά-σιγά σε ξεκαθάρισμα. Και αυτό που αχνοφαίνεται από πίσω είναι το γνωστό σύνθημα που απειλεί να εκθέσει όλους όσους μπλέκουν σε συζητήσεις αμοιβαίων υποχωρήσεων για το "καλό του τόπου". Καλό του τόπου γενικά δεν υπάρχει.
"Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες."
Οσοι προσπαθούν να σταθούν στη λευκή γραμμή στη μέση του δρόμου ας πάρουν καλύτερα τηλέφωνο κανένα ασθενοφόρο γιατί επίκεινται ατυχήματα και σοβαροί τραυματισμοί.

Υ.Γ. Τελικά όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ η πληροφορία της ΝΕΤ δεν επιβεβαιώθηκε. Πιθανόν η διαρροή της πληροφρίας που έλεγε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να συνυπογραφεί από τον Ε.Βενιζέλο η εοιστολή που θα αποστελλόταν από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ περί μη συμμόρφωσης στο μνημόνιο ακύρωσε την όποια συμβιβαστική πρόταση Βενιζέλου. Γίνονται αυτά σε ένα τόσο έντονο παιχνιδι. Βεβαια υπάρχει και η επόμενη μέρα με το περασμα της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί θα δούμε ίσως τι έχει στο μυαλό του το ΠΑΣΟΚ.(Το άρθρο γράφτηκε στις 5.30μμ όταν ΄δωσε την πληροφορία η ΝΕΤ και το ΥΓ πολύ αργά το βράδυ)

12 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Κι εγώ Γιώργο που ήμουν νιος και γέρασα περιμένοντας την επανάσταση από το ΚΚΕ (και με το ΚΚΕ) τι να κάνω;
Μήπως θα ήταν σήμερα πιο χρήσιμο να βάλει πλάτες και το ΚΚΕ βγαίνοντας από την απομόνωση των συνθημάτων και των μοναχικών πορειών;
Αν δεν είναι τώρα η ώρα της αριστεράς πότε στο καλό θα είναι;
Σε παρακαλώ μόνο μη πεις ότι δεν ανήκει το ΚΚΕ στη αριστερά για τι θα με στεναχωρήσεις.

diaforos είπε...

Γεια σου φίλε Γιώργο. Και σε λέω φίλε γιατί τυχαίνει και εγώ να ονομάζομαι Γιώργος Σαρρής όπως μπορείς να δεις και στο blog μου.
Έχουμε βέβαια λίγο διαφορετικές απόψεις.
Βασικά δεν υποστηρίζω τον Τσίπρα και είμαι μόνιμα από αυτούς που απέχουν γιατί δεν με εκφράζει κανένα από τα κόμματα.
Αυτά όμως που έθεσε ο Τσίπρας σαν θέματα με βρίσκουν σύμφωνο.
Θα έπρεπε λοιπόν οι υπόλοιποι να τον πιέσουν για τους λάθρο και έτσι θα είχαμε μια καλή συνταγή διακυβέρνησης.
Το ΚΚΕ είναι μόνο για πλακίτσα.
Οι ψήφοι που πάνε στην Παπαρήγα είναι οι πλέον άχρηστοι και μετά την άρνηση της θα πρέπει να εξαφανιστεί.
Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνη της.

Γιώργος Σαρρής είπε...

@KOYKLITIS
Ησουνα νιος και γερασες μα το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρεα του 81 τα ξέχασες. Δε βαρέθηκες τα τολμηρά λόγια και τις υποσχεσεις;
Τις επαναστάσεις αδερφέ δεν τις κάνουν τα κόμματα ή οι κομματικοί στρατοί, τις κάνουν οι λαοι όταν πιστεψουν στον εαυτό τους.Και μαλιστα τότε τις κάνουν εύκολα.Αν το καταλάβουμε αυτό καλά θα παμε ενα βημα πιο περα, Αν όχι θα τρωμε ελπίδα για πρωινό και ξερό παξιμαδι το βράδι γιατι δεν θα υπάρχει μια.
"Η ωρα της ΑΡΙΣΤΕΡΆς" ΛΕς. δΕΝ ΒΛΈΠΕΙς ΟΤΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αΡΙΣΤΕΡΆς ΘΑ ΈΧΕΙ ΛΊΓΟ ΑΠΌ ΌΛΑ ΜΈΣΑ;Ποιας Αριστεράς λοιπόν; Και όλοι αυτοί που θα συμμετέχουν θα εχουν πίσω τους τα συμφεροντα που εκπροσωπούν(π.χ. ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ δεν είανι αθωα κόμματα του λαού, όπως και η ΔΗΜΑΡ που εχει δειξει ενα εντελώς ΠΑΣΟΚ προσωπο). Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ με όλους αυτούς; Γιατί θέλεις όταν όλα αυτα καταρρευσουν να καταρρευσει μαζί και η τελευταία ελπίδα του λαού για οργανωμένη αντίδραση;Τι θα πεί η Αριστερά όταν κάψει μόνη της το χαρτί της παλεύοντας να κυβερνησει μεσα στον καπιταλισμό χωρίς ο λαός να έχει την εξουσία; Ριξε μια ματιά σε προηγούμενα άρθρα όπως το προσφατο"Συζήτηση για την εξουσία-ενας λεκες που απλώνει" και θα καταλάβεις τι θέλω να πώ. Δεν σε πβαζει σε σκέψεις που όλοι από Αριστερά μέχρι Δεξιά λένε το χαζό επιχείρημα-διαστρεύλωση περί ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ; Το ΚΚΕ τόλμησε να βαλει το λαό να σκεφτεί πως μπορεί και έχει τις δυνατότηες να παλέψει για τη δικη του εξουσία. Ολα τα άλλα είναι δειλές λύσεις καταδικασμενες σε αποτυχία και θα το δουμε.Κι εμενα μου αρεσουν τα ωραία λόγια αλά κι εγω μεγάλωσα και τα βαρέθηκα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

@diaforos
Συνονόματε χαίρομαι που περασες από δω αλλά με τα 'επιχειρήματα' που λες δεν έχω να σου απαντήσω κάτι. Ειναι λίγο χοντρό ένας οποιοσδήποτε να λεει οτι το ΚΚΕ ειναι για πλακίτσα.Δειχνει τρομερή ανωριμότητα τη στιμή που το ΚΚΕ ειναι εδω 90 χρόνια (ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΑ ΆΛΛΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ΄΄ΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΧΆΝΟΝΤΑΙ),εχει αφήσει στους αγωνες χιλιάδες νεκρούς κι εχει ταυτίσει την ιστορία του με τη συγχρονη ιστορία της Ελλάδας.Συγνωμη που στα λεω έτσι χοντρά αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα παίρνουμε στην πλάκα.
Μη γίνεις άλλος ένας παντογνωστης επειδη άκουσες μερικά επιχειρήματα αρπαχτά από δω κι από κεί. Παντως επειδή καταλαβαίνω ότι μάλλον ειναι η αρχη που ασχολείσαι με όλα αυτά το θεωρώ θετικό. ΚΑΙ ΑΝ ΉΣΟΥΝ ΠΡΙΝ στο ΠΑΣΟΚ η ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ το θεωρώ κι αυτό θετικό. Ψαξτο κι άλλο όμως γιατί από αυτα που ακους π.χ. στην tv για το ΚΚΕ 1 στα 100 το πολύ είναι αλήθεια. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Το ΚΚΕ είναι ο μόνιμος για να μην πω ο μόνος φόβος τους εδω και δεκαετίες. Φιλικά

diaforos είπε...

@Γιώργος Σαρρής

Πως γίνεται όλοι οι παρουσιαστές να έχουν περάσει από την ΚΝΕ όπως και μεγάλη μερίδα των πολιτικών της χώρας μας.
Το ΚΚΕ δεν προήλθε από το ΣΕΚΚΕ; Οι περιούσιοι δεν ήταν αυτοί που το δημιούργησαν;
Γιατί μιλάει για φορολόγηση Εκκλησίας και όχι όλων των ΝΠΔΔ;
Γιατί δεν επανέκδοσε το βιβλίο του Μπάτση μέσω του τυπογραφείου που κατέχει και να το προβάλει ώστε να μάθει ο κοσμάκης τεκμηριωμένα για τον ορυκτό πλούτο της Πατρίδας μας και όχι μόνο;
Έτυχε πρόσφατα να ακούσω το αριστερό Μίκη να λέει ότι σε συνεννόηση με την CIA έφερε τον Εθνάρχη. Μου αποκωδικοποίησε τα πάντα με ένα δίλεπτο videaki.
Έκτοτε ασχολούμαι μόνο με την ενημέρωση ερασιτεχνικά μεν αλλά ατελείωτες ώρες δε.
Δυστυχώς προσωπικά για μένα το ΚΚΕ δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.
Αν ήθελε να διατυπώσει πρόταση και να αυξήσει τα ποσοστά του δεν θα εξαφάνιζε τον Μπογιόπουλο προεκλογικά.
Και Γιώργο μου δεν ήμουν ποτέ κοντά σε κόμματα. Στα 43 μου έχω ψηφίσει μόνο μία φορά και αυτή πιτσιρικάς.

Γιώργος Σαρρής είπε...

diaforos
Αν εχεις σκοπό να με αλεις να ξοδεψω οτι χρόνο έχω για να απαντάω σε ερωτήματα και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΈΝΑ σενάρια για όλη την ιστορία του ΚΚΕ ΑΣΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΑ.
Η αστικη προπαγάνδα έχει ξοδέψει εκατομύρια ώρες για κατασκευες που φυσικά έχουν κάποιο σχετικά "πειστικό" περίβλημα. Δεν εχω όρεξη να ασχοληθώ. Ξερω από την ιστορία της δικής μου οικογένειας τι είναι το ΚΚΕ .Υπάρχουν μπλογκς που έχουν χρόνο κ όρεξη για τσακωμούς τετοιου είδους. Εγω δεν εχω.
Ο Μίκης είναι ο ΜΙΚΗς Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ κ δεν καταλαβαινω τι σου αποκωδικοποίησε.

Τελος προφανως το ΚΚΕ δεν είχε σαν πρωτο στοχο την αυξηση των ποσοστων του σε βαρος της πολιτικης του θεσης. Ο Μπογιοπουλος κανει μια χαρά δουλια στο Ρ και στην Tv. Γιατι να βγει βουλευτης;;;; Το 2009 ο Ν.Σοφιανός εκλέχτηκε βουλευτής. ΤΩρα ήταν τελευταιος στο επικρατείας.ΚΑΙ ΛΟΙΠΌΝ;;;Πρεπει να δωσει αναφορά το ΚΚΕ για τον καταμερισμό δουλειας στο εσωτερικό του. Ηρεμηστε. Οταν ξεκινας από αντιπάθεια για κάποιον μην περιμενεις να καταλήξεις σε αντικειμενικα συμπεράσματα. Εβγαλες τα συμπερασματα που ήθελες απλά.

Ανώνυμος είπε...

Δε βλέπω τα σενάριά σου να επιβεβαιώνονται. Ο Σύριζα δε φαίνεται καθόλου διατεθειμένος να κάνει κωλοτούμπες. Ιστορική η ευθύνη του ΚΚΕ, και (μάλλον αναμενόμενο) αρνείται να την αναλάβει...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σεναρια ΜΟΥ; η ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΉΤΑΝ ΤΗς ΝΕΤ δεν ηταν σεναριο ΜΟΥ. εΓΩ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΊΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΧΑ φυσικά πάει για εκλογες και εξηγησα και εγω οτι οι πιθανότητες ειναι υπέρ του. Οι όποιες κωλοτούμπες -που μακαρι μνα μην κανει ποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνωντας τις προβλέψεις- γινονται συνηθως μετα, αφου γίνει καποιος κυβερνηση. Δεν ειναι ηλιθιοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Εξυπνοι και λογικοι ανθρωποι είναι.Ποτε μου δεν επεσα στο λαθος να βλέπω ηλίθιους παντου εκτός από το χωρο με τον οποιο συμφωνω περισσότερο. Μακαρι να το έκαναν κι άλλοι με το ΚΚΕ. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΊ ΤΑ ΚΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΑ οπως το δικό σου περι αναμενόμενου να μην αναλαμβανει τις ιστορικες του ευθυνες το ΚΚΕ. οΠΟΙΟ ΛΑΘΟς ΈΚΑΝΕ ΤΟ κκε ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΌΛΟΥς ΜΕ θυσίες και ΑΊΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΟΥ.ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΘΥΣΊΕς Ή ΑΚΌΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΟΝΤΡΆ.
Μη βιαζεσαι να βγαλεις προβλέψεις για το τι θα γινει στο τελος. Ο πόλεμος έχει πολλα επεισόδια και μόλις είδαμε αυτο των εκλογών.Εσεις που κατηγορειτε το ΚΚΕ για παντογνωσια δεν εχετε βαρεθεί να εισαστε παντογνωστες που ξέρετε φυσικα τι θα έπρεπε να κανει το ΚΚΕ;Μπορει κάποιος να μου πει τι εχει να κερδίσει το ΚΚΕ από τη σταση του; Ψηφους; Τι; Αν καταλήξεις οτι ειναι ηλίθιοι έρχεσαι στις απλοικότητες περι ηλιθίων που λέγαμε. Εκτός αν πάμε στα ακροδεξιά φασιστικά σιχαμερα σεναρια περι προδοτών (που εννοείται θα σβηστούν λόγω στοιχειώδους σοβαρότητας του μπλογκ αλλά και αηδιας.)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

1.
Έχει πρόγραμμα του ΚΚΕ;

Εγώ Γιώργο Βαρέθηκα να ακούω διάφορα φούμαρα κυρίως ότι το ΚΚΕ είναι κατά των συνεργασιών, δεν θέλει καμιά κυβέρνηση, δεν έχει πρόγραμμα κλπ.

Συνεχώς ακούω απίστευτα πράγματα ότι το ΚΚΕ δεν μιλάει για βελτιώσεις στο σήμερα αλλά ότι όλα τα φορτώνει να λυθούν στον… σοσιαλισμό! Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ….

Ομοίως ακούω και άλλα φοβερά όπως ότι δεν θα υπάρχουν άλλα κόμματα στον σοσιαλισμό και ότι θα γίνουμε… Β. Κορέα!

ΏΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ;

Αν δεν αγωνιζόταν για το σήμερα γιατί στηρίζει μαχητικά τις απεργίες και ειδικά με νύχια και δόντια την απεργία των χαλυβουργών 193 μέρες τώρα; Γιατί αυτοί που μας λένε ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το σήμερα του εργάτη είναι παντελώς απόντες από αυτή και άλλες απεργίες; Με μαγικά θα λύσουν το πρόβλημα των εργατών;

Ξέρουν την απεργία αλλά κάνουν πως δεν την είδαν! Κάποιο στέλεχος δήθεν αριστερός μάλιστα είπε ότι τους δημιουργεί πρόβλημα(!) η απεργία αυτή γιατί την κάνει τάχα το… ΠΑΜΕ και όχι το σωματείο χαλυβουργών με πλειοψηφία 99%!!! Λες και δεν την κάνουν εργάτες!

Είναι φανερό ότι οι πραγματικά ταξικές απεργίες είναι ενοχλητικές για μικροαστούς που θέλουν να παριστάνουν τον φίλο των εργαζομένων αλλά μόνο για να τους εγκλωβίζουν.

Αυτοί είναι που ενδιαφέρονται για το σήμερα και συκοφαντούν το ΚΚΕ;

Δυστυχώς έχουν τα μέσα ενημέρωσης και διαδίδουν κάθε συκοφαντία ενώ κανένας δεν κάνει τον κόπο να ακούσει το ΚΚΕ και πολύ περισσότερο να ελέγξει αυτά που λένε για το ΚΚΕ και να διαβάσει έστω λίγα από το πρόγραμμα. Το ακούς και από «επιστήμονες» στην τηλεόραση και το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ή ότι είναι ηλίθιοι και όχι επιστήμονες ή ότι είναι πληρωμένοι αντικομουνιστές και λένε εντελώς συνειδητά ψέματα.

Καταλήγουν στο τέλος να λένε ψέματα και να ισχυρίζονται ότι ξέρουν καλά τι λέει τα ΚΚΕ!!!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

2.
ΈΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;;


(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)

Δράση που έχει στόχο να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, η προστασία και πραγματική αύξηση του λαϊκού εισοδήματος. Η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η πάλη κατά της επιβολής των νέων εργασιακών σχέσεων. Η μείωση των ωρών εργασίας με πλήρη διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Η κατάργηση των υπερωριών και η λήψη μέτρων που αντιπαλεύουν και καταργούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των νέων. H ανάπτυξη και χρήση των νέων τεχνολογιών σε όφελος των εργαζομένων.
Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους. Θεσμοί εργατικού και λαϊκού ελέγχου. Ιση αμοιβή για ίση δουλειά ανδρών και γυναικών, νέων και αλλοδαπών εργαζομένων. Επιδότηση αόριστης διαρκείας στους ανέργους, επιδόματα στο 80% του βασικού μεροκάματου. Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων στη διάρκεια της ανεργίας. Ειδική προστασία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην τρίτη ηλικία. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων γενικότερα. Δημοκρατική, αντιμονοπωλιακή μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου. Μηδενικός φορολογικός συντελεστής σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Έλεγχος τιμών στις πηγές και μέτρα αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας. Φθηνές τιμές σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Υπαγωγή όλων των βασικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας στο δημόσιο τομέα.

Πάλη για τον περιορισμό, με τελικό στόχο την κατάργηση, των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Δράση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Η πάλη για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Πολιτιστική δράση που να εξυψώνει την κοινωνική διάσταση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Απόκρουση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας στην οικογένεια, στην εργασία, για τη συμμετοχή της στην κοινωνική και πολιτική δράση, στον πολιτισμό.
Μέτρα για την προστασία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους ανεγκέφαλους που νομίζουν ότι είναι πολύ μπροστά αυτοί και πολύ πίσω το ΚΚΕ. Τα παραπάνω αποσπάσματα που σε πολλά σημεία είναι άμεσες απαντήσεις στο σήμερα δεν είναι από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΚΚΕ το 2012. Είναι από το Πρόγραμμα που αποφασίστηκε το 1996! Και μόνο αυτό είναι αρκετό να δείξει πόσο μπροστά είναι το ΚΚΕ!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

3.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ;

(απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΚΚΕ)

Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.

Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας.


ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ;

Η σοσιαλιστική δημοκρατία θα κατοχυρώσει την ύπαρξη των κομμάτων που δρουν μέσα στα πλαίσια του σοσιαλιστικού συντάγματος.

TRASH είπε...

Για τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ:
http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_1090.html

Και ακόμη δεν έχει γίνει κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει πιέσεις!
και είμαστε σε προεκλογική περίοδο!
Μετά φαντάσου το τι έχει να γίνει...

ShareThis