Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μια βραδιά χωρίς πυροτεχνήματα-Πρόβλεψη για ένα σχεδόν αποτέλεσμα

Σε λίγο θα κλείσουν οι κάλπες.
Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα πιστεύω ότι τα πράγματα θα κριθούν  πάρα πολύ γρήγορα. Μπορεί και σε 5 λεπτά.
Οι αποστάσεις θα είναι αρκετά καθαρές και δεν θα μπορούν να υπάρξουν ανατροπές. Εκτός από τη μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερτριπλασιάσει το ποσοστό του 4% και θα πλησιάσει ίσως και το 14% για κανέναν άλλο δεν θα υπάρξουν πυροτεχνήματα. Η ΝΔ θα κινηθεί κάπου μεταξύ 23%και 25% και το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 17%. Το ΚΚΕ θα παλέψει μετά  τις νέες εφευρέσεις διλημμάτων για ένα 9-10%, ΔΗΜΑΡ κ Ανεξ. Έλληνες δεν θα φτάσουν το 7% ενώ η Χ.Α. θα είναι κάπου στο 5%. Θολό θα είναι το τοπίο μόνο για εκείνους που βρίσκονται κοντά στο 3% της εισόδου στη Βουλή.
Αυτό που θα φανεί και που θα δούμε το βράδυ στις οθόνες όμως θα είναι ένα πρωτοφανές σκηνικό κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος που συνεχίζει να γελοιοποιείται όλο και περισσότερο.
Η ΝΔ θα είναι το κόμμα που προσπάθησε να γαντζωθεί με νύχια και δόντια στην 1η θέση με σύνθημα "εμπρός για την αυτοδυναμία" ενώ όλοι έβλεπαν ότι έλειπε όχι ένα 2-3% αλλά ένα 15%!!
Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε με αγωνία να κρατηθεί και να σταματήσει την κατρακύλα με σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα ενώ όλοι ήξεραν ότι αυτό ούτε σαν ανέκδοτο δε στεκόταν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στο τραπέζι σε απόλυτα κατάλληλο χρόνο το περίφημο σύνθημα "εμπρός για μια κυβέρνηση της Αριστεράς τη Δευτέρα" ενώ ήταν φανερό ότι ακόμη κι αν συμφωνούσε το ΚΚΕ έλλειπαν 60 ολόκληρες έδρες που θα έπρεπε να βρεθούν στο ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξ.Ελληνες  ζητούσαν ψήφο για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης(!) με ποσοστά κοντά στο 6-7%!
Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό μόνο το ΚΚΕ στάθηκε με σοβαρότητα και τόλμησε να πει στο λαό ότι οι εκλογές δεν είναι το δικό του γήπεδο(και του λαού και του ΚΚΕ) και ότι πρέπει επιτέλους να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στην πραγματική εξουσία και την κυβέρνηση, να σταματήσει να τρώει το παραμύθι της εναλλαγής προσώπων και σχημάτων και να ανοίξει πανιά για τη δική του εξουσία με αγώνες και οργάνωση.
Το πιο πιθανό σενάριο για την επόμενη μέρα είναι οι εκλογές και μάλιστα άμεσα τον Ιούνιο με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης 51% για τα 2 κόμματα(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Θα επανέλθουμε

1 σχόλιο:

jorje7 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

ShareThis