Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ολα τα κόμματα εναντίον του μνημονιου!-Συντροφοι και συναγωνιστές νικήσαμε!


Μετά τις τελευταίες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων που μπηκαν στη Βουλή προκύπτει το εξής συγκλονιστικό.
Ειναι όλα εναντίον του μνημονίου! Ολα θέλουν ή να το καταγγείλουν ή να το καταργήσουν μακροπρόθεσμα ή άμεσα ή να το αλλάξουν.
Συντροφοι νικήσαμε! Ακόμη κι από τα δεξιά κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, και ο θαυμαστής του μνημονίου Τζήμερος που σωστά έιπε οτι το μνημόνιο βρίσκεται κατα 80% στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε οτι θα έπρεπε να συζητηθεί άρθρο - άρθρο. Ακόμη και ο Σαμαράς σήμερα μίλησε για αλλαγές και μονόπλευρη λιτότητα(!) και μίλησε για αναδιαπραγμάτευση. Για το ΠΑΣΟΚ μη με ρωτάτε, δεν αντέχω άλλο Βενιζέλο, αλλάζω κανάλι.

Αρα έχουμε όλα αυτα  τα κομματα  εναντίον του μνημονίου αλλά επίσης όλα  υπέρ της ΕΕ και του ευρώ εκτός από ένα.Το γνωστό ένα είναι το ΚΚΕ που ανοιχτά και χωρίς να ανησυχεί μηπως χασει πελατεία προσπαθεί μόνο του να πείσει πως πρεπει να καταλάβουμε οτι το ευρω και η ΕΕ  είναι θεσμοί που μας κλέβουν λίγο λίγο τη ζωή προς το συμφέρον των πλουσίων και του μεγάλου ευρωπαικού καεφαλαίου.
Ποιος λέει αλήθεια και ποιός ψέμματα άραγε;
Και στο κατω κάτω τι εννοεί ο προφήτης σ.Σόιμπλε όταν λεει σήμερα "Τίποτα δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα με τις εκλογές;" Μήπως οτι με απλά λόγια η εξουσία που ασκεί η πολυαγαπημενη μας "Ευρώπη" είναι πλέον τέτοια που  όσο δεχεσαι αυτή την εξουσία με την παραμονή στην ΕΕ, δεν υπάρχει περιθώριο απεμπλοκής από τα μνημόνια;
Μηπως έχει αρχίσει να βγάζει ματι οτι ανεξάρτητη και αυτοδύναμη Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει εντός ΕΕ;
Μηπως λοιπόν αυτό  το ένα και μόνο κόμμα, που εντελώς τυχαία το έχουν βάλει στη μέση όλοι και του τα χώνουν για όλα,  είναι το μόνο που πραγματικά και ουσιαστικά είναι εναντίον του μνημονίου;
Λεω μήπως; Για σκεφτείτε το...

Ακόμη και οι FT έγραψαν σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα αφησουν την Ελλάδα να φύγει από το ευρω γιατί θα μπορούσε μεσα στην επόμενη τριετία να γίνει παράδειγμα αυτόνομης ανερχόμενης οικονμίας προς μίμηση! Εκτός ευρω φυσικά.

3 σχόλια:

dhmhtrhs είπε...

Μπράβο ρε Γιώργο!
καμάρωσε και κάτι αντιμνημονιακούς εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=jmxXCbIs2X4&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα, με την ύφεση που έχουμε και τη μείωση των μισθών, ό,τι και να γίνει, μα ό,τι και να γίνει, είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε βγούμε, είτε εφαρμόσουμε το μνημόνιο, είτε δεν το εφαρμόσουμε, μια και τα αποθεματικά έχουν αδειάσει, θα υπάρχει σε λίγο καιρό "ανάπτυξη", δηλαδή ένας ηλίθιος αριθμός που λέγεται ΑΕΠ και μετριέται στο ότι ο μισθός σου από 300 ευρώ έγινε 310 (3% ανάπτυξη!!!), στο ότι η ντομάτα από 1,20 θα πάει 1,40 (14,28% ανάπτυξη!!! και πληθωρισμός μαζί!!!), και αυτά θα γίνουν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Η μεγάλη συζήτηση που δεν μας λένε είναι ότι η επιμονή στην μείωση μισθών γίνεται ακριβώς για να μπορούμε να έχουμε "ανάπτυξη" (για τον πληθωρισμό σκασίλα τους, λες και θα υπάρχει το ευρώ σε 5 χρόνια, ήδη καταποντίζεται σε σχέση με τιμές πραγματικών εμπορευμάτων), με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος για τους κεφαλαιούχους. Γιατί άλλο κόστος έχεις όταν υπάρχει ανάπτυξη ξεκινώντας από μισθούς 300 ευρώ και άλλο όταν οι μισθοί ξεκινούν από 700 ευρώ. Στο μεταξύ, αδιάφορο για το ΑΕΠ είναι πόσοι θα αυτοκτονήσουν ή θα αρρωστήσουν από τη φτώχεια, πόσα παιδιά θα υποσιτίζονται, και πόσες γενιές θα χαθούν παλεύοντας σε δρόμους και χαμο-εργοστάσια για ένα κομμάτι ψωμί.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η Τυνησία και η Αιγυπτος είχαν υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης οταν τα πήρε ο λαός και βγηκε στους δρόμους για να σκοτωθεί. Επίσης ψηλούς ρυθμους κι ακόμη ψηλότερους έχει η Κίνα κι η Ινδια.
Αυτο εννούν τα παιδια με τις γραβατες όταν λένε Ανάπυξη-Ανάπυξη-Ανάπυξη! Που σημαινει φτωχεια-φτωχεια-φτωχεια για τους πολλούς και πλουτη για τους ελάχιστους.

ShareThis