Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Η Ευρώπη αλλάζει" ... στη χώρα του ποτέ

"H Ευρώπη αλλάζει κι αυτό είναι βεβαιο" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρωινή εκπομπή.
"Αλλάζει κι από υπηρέτης των συμφερόντων των τραπεζιτών, επιστρέφει σε αυτό που ήταν από την αρχή ο σκοπός της που είναι η ευημερία των λαών"!! 
Τα δυο θαυμαστικά ειναι λίγα για τη φοβερή και τρομερή δήλωση που δείχνει που είναι το μυαλό, άντε να δεχτώ πως δεν είναι η άποψη όλων και μου πειτε πως είμαι άδικος, των συντριπτικά περισσότερων στο Συριζα.

Από τι φαίνεται πως αλλάζει "η Ευρώπη" βρε παιδιά;
Από τις δηλώσεις του σύντροφου Ολάντ που παει να βγει Σαρκοζικότερος του Σαρκοζύ πριν προλάβει να κλείσει 2 βδομάδες πρόεδρος; 
Από τη χυδαία επίθεση που κάνουν τα διευθυντήρια είτε σαν θεσμοί είτε ατομικά ο καθε εκπρόσωπος της ΕΕ(αξιωματούχοι των eurogroup, ecofin, comission κλπ) προσπαθώντας να επηρρεάσουν τον ελληνικό λαό;
Από το πυρ ομαδόν δεξιών και σοσιαλδημοκρατών περί ανάγκης τηρησης των δεσμευσεων της Ελλάδας;
Από την επίσκεψη επιτήρρησης και νουθεσίας του κ.Σούλτζ πριν λίγες μέρες;
Από τις δηλώσεις του "κόκκινου" Ντάνυ που λεχει γίνει από κόκκινο πανι κόκκινο χαλί στα πατώματα των καπιταλιστικων θεσμών;
Από τον τρόπο που υποδέχτηκαν τις απόψεις του Συριζα οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημικράτες στην περιοδεία του αρχηγού του; Από τι;

Η "Ευρώπη",όπως λεει πονηρά η κ.Κωνσταντοπούλου για να μπορεί να ελλιχθεί ανάμεσα στη διάθεση των λαών και την ΕΕ, δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Η ΕΕ είναι ενα κατασκεύασμα του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου που δεν έχει καμια σχέση με την εξυπηρετηση των συμφερόντων των λαών. Η ΕΕ δεν είναι ένα ραντεβού των πρωθυπουργών και των υπουργών οικονομικών που κάθονται και συζητάνε ελεύθερα και χαλαρα πίνοντας τον καφέ τους. Η "Ευρωπη" είναι η ΕΕ του Μααστριχτ, που είναι ένας απόρθητος θώρακας προστασίας μονοπωλιακών συμφερόντων, ένα σύνολο νομικών πλαισίων που διαρκώς "μεταρρυθμίζεται" και "εκσυγχρονίζεται" προς όλο και συντηρητικώτερη και αντιλαικότερη κατεύθυνση -βλέπε συνθήκη της Λισσαβώνας που την κατήγγειλε και ο Συριζα- που δεν φτιάχτηκαν για το καλό μας, κι αν έχει μείνει λίγη Αριστερη λογική και σοβαρότητα εκεί ας το ομολογήσουν. Κι αν είναι να περιμενουμε μέχρι να βάλουν τα μονοπώλια που βρίσκονται πίσω από την ΕΕ λευκά φτερά και να γίνουν άγγελοι που θα προστατευουν τους λαούς και να "επιστρεψει η ΕΕ στον αρχικό της σκοπό που ήταν η ευημερία των λαών" τότε δε μιλάμε για δευτερα παρουσία, όπως κατηγόρησαν το ΚΚΕ, αλλά για καταστροφική "πολιτική αφέλεια" για να χρησιμοποιήσω την πιο επιεική λέξη που μπορώ. Πιο "αφελής" πεθαίνεις ή μάλλον σκοτώνεις. Πιο αυταπάτη λέγεται και παραίσθηση.
Ειλικρινά θα ήθελα τη γνωμη των φίλων του Συριζα για το θέμα. Ειναι η ΕΕ μηχανισμός ευημερίας των λαών; Τι λένε οι αγωνιστές του Συριζα με τους οποίους πολλές φορές περπάτησα στις πορειες ακούγοντάς τους να φωνάζουν "Ουτε ΕΕ ουτε ΔΝΤ"; Δυστυχώς αυτό που αλλάζει δεν είναι η "Ευρώπη".
Αλλο είναι αυτό που αλλάζει και δεν θέλετε να το δείτε...Φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια το λέω.

Δυστυχώς 2 χρόνια εξαθλίωσης ενορχηστρωμένα από την ΕΕ δεν έβαλαν μυαλό σε αυτούς που υπερψήφιζαν το Μααστρχτ το 1992 πιστεύοντας οτι μπορούσαν να το αλλάξουν. Οσο κι αν "βάλουμε το σύμπαν να συνομωτήσει", 'οσες προσευχες κι αν κάνουν κάποιοι να τους δικαιώσει ο χρόνος, ο καπιταλισμός δεν πρόκειται να γίνει φιλολαικός. Ουτε στην δευτέρα ούτε στην τρίτη παρουσία ούτε στη χώρα του ποτέ...

ΥΓ1: Ρωτούν πολλοί τι ήταν αυτό που με έχει κάνει να αλλάξω στάση και να κάνω τόσο σκληρή κριτική στον Συριζα. Εγω άλλαξα στάση;
ΥΓ2: Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Γ.Δελαστίκ στο σημερινό ΕΘΝΟΣ. Δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών (Οχι μόνο προς τον Σύριζα) Η ΕΕ, η "Ευρώπη" όπως την λένε όσοι θέλουν να κρύψουν το ρόλο της και τη σκληρή αλήθεια, πραγματι αλλάζει αλλά ακριβώς προς την αντίθετη κατευθυνση, όπως είναι λογικό, όσο δυναμώνουν οι αέρηδες της κρίσης και υπάρχει ανάγκη στήριξης ενός συστήματος που τρίζει. Η ΕΕ στην απλή ερώτηση "Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" ας μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε τι θα απαντήσει.

12 σχόλια:

kolokotronis είπε...

@ Γιώργο,
δεν ξέρω εάν θυμάσαι την αντιπαράθεση που είχαμε, μερικούς μήνες νωρίτερα, για το ζήτημα των "πλατειών", τότε που η θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα σού φαινόταν μη πειστική.
Διαβάζοντάς σε όλον αυτόν τον καιρό, από τότε μέχρι σήμερα, έχω να σου πω, ότι η πολιτική σου ωρίμανση είναι απόδειξη, πως η διαλλεκτική δεν πέθανε ακόμα σε αυτόν τον τόπο.
Τα βήματα, που έχεις κάνει, στην συμπόρευση σου με το ταξικό κίνημα, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε έναν πολύ σκληρό και δύσκολο αγώνα, σήμερα και αύριο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Kolokotronis
Πραγματι είχα ελπίσει οτι μπορούσαν οι πλατείες κάπου να βγάλουν.Εστω λίγο πιο περα από εκεί που είμασταν.Ηταν εντυπωσιακή η συμμετοχή και σε πολλούς και ο ενθουσιασμός. Οσο πέρναγε ο καιρός έβλεπα ότι είχαμε μείνει στην πρώτη μερα, ή άντε στην 4η,5η. Βημα πιο κατω. Καθε προταση για έστω στοιχειώδη οργάνωση και συνδεση με το εργατικό κίνημα έπεφτε στο κενό.Σιγά να μην το κάνουμε Κρεμλίνο εδώ πέρα έλεγαν μεσα σε χειροκροτήματα και κανενας από τους Αριστερούς που ήταν εκεί δεν αντιδρούσε πραγματικά. Υστερα αρχισαν οι περίεργες αποφάσεις που ζητούσαν καταργηση των κομμάτων κλπ. που δεν το πίστευα οτι συνέβαινε. Μεχρι που ξεφούσκωσε εντελώς. Στις 20 Οκτωβρη μου τελείωσε οριστικά και πολιτικά και συναισθηματικα με τα όσα έιδα και με τη θεση που πηρε τοτε η "λαικη συνέλευση" των 50-100 που είχαν απομείνει.
Τωρα που βλέπω πίσω θυμάμαι τα συμβολα της "Δημιουργίας ξανά" Σιωπηλά είχε περάσει η δική τους γραμμή. Ηταν μια περιεργη στοιχιση εντελώς διαφορετικων τρόπων σκέψης με εντελώς διαφορετικούς στόχους.Ποτε δεν κατάλαβα πως Αναρχικοί, Πασοκτζηδες(κρυμμένοι), Αριστεροειδείς, δεξιοί και ακροδεξιοί τα έβρισκαν λέγοντας ο ένας στον άλλο ότι ήθελαν να κάνουν μια "εσωτερική επανάσταση". Κι όμως ειχε συμβεί.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Εγώ αν ήμουν ένα ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ*
θα σου έλεγα ευθαρσώς: «Ναι ρε φίλε, η Ευρώπη (ΕΕ) αλλάζει κάθε μέρα και μάλιστα ευθέως ανάλογα με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Αν δεν το βλέπετε, απλά είστε κολλημένοι το παρελθόν όταν Ευρώπη δεν κινούνταν γιατί ήταν εγκλωβισμένη στα δύο στρατόπεδα του ψυχρού πολέμου. Σήμερα που η ΕΕ αλλάζει «και επιστρέφει σε αυτό που ήταν από την αρχή ο σκοπός της που είναι η ευημερία των λαών»(!) απλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Αφουγκραστείτε το ΣΥΡΙΖΑ για να αφουγκραστείτε τις αλλαγές της»! Αν δεν ξέρετε το κέντρο του κόσμου φροντίστε να το μάθετε»!

«Αν» ήμουν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ λέω, «ΑΝ»!

*ήμουν από το 1968 μονίμως μικρός και πριν ένα μήνα μεγάλωσα απότομα! Έγινα ένας μικρομέγαλος!

Αντι-ΛΜΑΤ είπε...

Αφού "2 χρόνια εξαθλίωσης ενορχηστρωμένα από την ΕΕ δεν έβαλαν μυαλό σε αυτούς που υπερψήφιζαν το Μααστρχτ το 1992 πιστεύοντας οτι μπορούσαν να το αλλάξουν" τότε μήπως μπορούν να βάλουν μυαλό σ' αυτούς που το 1989 συγκυβέρνησαν με τα αστικά κόμματα και να προσπαθήσουν τώρα να εκμεταλλευτούν καλύτερες συνθήκες για να διαδώσουν τις ιδέες τους σε ένα περιβάλλον λιγότερο καταπιεστικό; Οι εκλογές δεν θα φέρουν τον σοσιαλισμό, αλλά μήπως
θα είναι καλύτερες οι συνθήκες;
Εν δυνάμει όσοι ψηφίζουν αστικά κόμματα είναι σύμμαχοι της αριστεράς, κάποια στιγμή θα αποδεχτούν την τάξη τους και θα απαιτήσουν τα δικαιώματα τους. Ποιές συνθήκες θα είναι καλύτερες είναι ζήτημα επιλογών...
ΥΓ. Εκτός αν μπορείς να βγείς και να πεις ότι ήρθε η ώρα για Επανάσταση, μπορείς; (γιατί εγώ μπορώ να το πω: Μόνη λύση είναι η Επανάσταση του Λαού!)

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συνδυαστουν τα ασυνδυαστα στο Συριζα. Πως ΤΑ ΑΚΟΎΝ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΙΌΔΟΞΑ ΟΙ Αριστερές συνιστώσες αλλά και οι κομμουνιστές που υπάρχουν μεσα στο Συριζα για διάφορους λόγους κατανοητούς η ακατανόητους. Πως θα βγει το μιγμα αισιοδοξίας που περνάει τα όρια του εφησυχασμού με την εγρήγορση που χρειάζεται και που το ξερουν αρκετοί στο Συριζα οτι χρειάζεται.Ας πουμε η ενεργοποίηση των λαικών συνελέυσεων που ελέγχονται από τον Συριζα σε συνοικίες τι ρόλο θα παίξει; Πανηγυρισμων. Ολα αυτα είναι για σοβαρή σκέψη από όλους, γιατί τις όποιες τρικλοποδιές, κωλοτούμπες, τραγικά λάθη κλπ. δεν θα τις πληρώσει μόνο ο Συριζα αλλά όλοι και κυρίως οι Αριστεροί αλλά και οι κομμουνιστές φταίνε δε φταίνε.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κομμουνιστές γιατί το κόμμα των κομμουνιστών είναι το ΚΚΕ, τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι με αριστερή συνείδηση μάλλον την κρύβουν βαθιά σε σημείο να μην μπορούν να την βρουν οι ίδιοι.Μη χειρότερα ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα."ΦΙΝΤΕΛΙΤΑ"

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΑΝΤΙ-ΛΜΑΤ
θΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΕΙς ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΙΛΑΣ.Γιατί βλέπω λιγο μπερδεμα. Και με την επανπασταση τωρα και με τις εκλογές και με τις συνθηκες που ωριμάζουν, τελος παντων. Τα περι '89 ειναι και λίγο βρώμικος πόλεμος γιατι για όσους ξερουν και θυμουνται το ΚΚΕ συμμετειχε σε μια κυβερνηση πολυ μικρού χρονικού ορίζοντα για να μην εκπνεύσουν οι προθεσμιες παραγραφής του τοτε σκανδαλου. Αν δεν το ειχε κανει τωρα όλοι θα έλεγαν οτι έβαλε πλατη για να γλυτωσουν τα λαμόγια με τα οποία είναι τα ίδια κλπ. Τα ξερουμε αυτά. Βεβαια έκανε λάθος όχι για την ουσία του πραγματος που ηταν η τιμωρία του τοτε σκανδάλου, αλλά γιατι τελικά έγινε τεράστια ζημια στο κόμμα. Γιατι ΄και διάσπαση έγινε τότε, και μαλιστα 2 μαζί με της ΚΝΕ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΌΠΩς ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙς ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΙΟς ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΙΟς ΉΤΑΝ Ο ΛΌΓΟς ΤΗς ΣΥΜΜΕΤΟΧΉς. Οι ίδιοι οι Συριζαίοι που κι αυτοί συμμετείχαν τότε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΒΓΑΊΝΟΥΝ και κανουν κριτικη στο ΚΚΕ που δηθεν συνεργάστηκε με τα αστικα κόμματα επιδη τωρα άλλαξαν όνομα συνιστώσας. Σημασία έχει ότι κάποτε έγραψαν οι τιτλοι οτι το ΚΚΕ μπηκε σε συγκυβέρνηση με αστικα κόμματα.
Το κυρίως ερώτημα βεβαια τωρα είναι πως ζητάνε καποιοι από το ΚΚΕ να κανει το ίδιο λάθος μόνο και μόνο επειδη θα συμμετεχε σε μια τετοια κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ(γιτί βεβαια το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ήταν απολύτως απαραίτητα για να γινει κυβερνηση και δεν έφταναν κιόλας(!) κι ας το έκρυβε ο Συριζα). ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ το περιεχόμενο αυτης της κυβερνησης δεν θα είναι ένα μονο ζήτημα αλλά η διαχείριση του καπιταλισμού συνολικα σε τρομερή κρίση την οποια δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνος του με τιποτα και πλαωνει χερι στην Αριστερά. Αφου έκαψε δεξια χαρτια τωρα προσπαθει να καψει και αυτα που τον ενδιαφερουν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οπως όλοι όσοι είναι εντός ΚΚΕ δεν είναι πάντα κομμουνιστές-αλλιώς δεν θα είχαμε Ανδρουλάκηδες,Δαμανάκησες κι ενα σωρό άλλους που βομβαρδίζουν τωρα το ΚΚΕ ΑΠ'ΈΞΩ- έτσι υπάρχουν και αλλού κομμουνιστές. Αν μας πιασει δε το αυστηρό μας τότε θα πρεπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα οτι κομμουνιστές υπάρχουν μόνο στον κομμουνισμό αφού όλοι, έστω και λίγο, τη μόλυνσή μας θα την έχουμε από τον καπιταλιστικό αέρα που αναπνέουμε.Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη και εν πασει περιπτωσει ούτε θελω να πείσω αλλά ούτε και πείθομαι από την ύπαρξη ορθοδόξων και ορθοδοξιών. Οι άνθρωποι κινούνται και οι απόψεις τους το ίδιο-ειδικά στις λεπτομέρειες. Ας μη βάζουμε λοιπόν απέναντι μας ανθρωπους που δεν είναι απέναντι.

Ανώνυμος είπε...

Το ΄89 στήθηκε ο συνασπισμός για να στηρίξει μια παπαριά κυριολεκτικά. Λες κι υπήρχε ποτέ πιθανότητα να βγεί άκρη και καταδίκη στον αντρέα παπανδρέου.
Αν θυμηθούμε τι έγινε, κομμουνιστές σαν τον κάππο, τον γράψα (και νομίζω τον ρούση(;))δεν εισακούστηκαν, διαγράφτηκαν ή την έκαναν με εάφρά πηδηματάκια με το ΝΑΡ.
Προσωπικά νομίζω πως του βγήκε σε καλό, γιατί ξεφορτώθηκε τα σιχάματα που έμειναν στον τότε ΣΥΝ και βρήκε ο κώλος τους καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι χώρισε η ήρα απ το στάρι.
Παραμένοντας φανατικός της θεωρίας η ισχύς εν τη ενώσει, πράγμα που ισχύει σαν νομοτέλεια στο σύμπαν, αδυνατώ να καταλάβω τι σκατά μας πειράζει να αφήσουμε μια ιδέα, μια χαραμάδα πιθανής μελλοντικής στήριξης στον συριζα, φρενάροντας παράλληλα τις όποιες δεξιόστροφες ροπές του, δίνοντας μια μεγαλύερη αισιοδοξία στον λαό αφετέρου και βουλώνοντας στόματα που λένε πως ο μόνος λόγος ύπαρξης του ΚΚΕ είναι για να κουνάει το δάχτυλο και νάναι "σταλεγάκιας".
Γιατί τώρα πια, αυτό που παίζεται δεν είναι μια παραπομπή απλά ενός πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη, μα η εξουσία.
Θεωρώ πως για μια ακόμη φορά θα γίνει το λάθος.
Μην τυχόν και παρεκλίνουμε απ την πεπατημένη.
Αν εσύ σύντροφε σαρρή βλέπεις κάτι καλό στο να καταντήσει το κόμμα στο 5% κρατώντας την επιβεβαίωση του τι μέλλει γενέσθαι και την εξουσία πάλι στο σύστημα, εγώ δεν μπορώ να το δω.


mbiker

Αντι-ΛΜΑΤ είπε...

Ο Γιώργος Σαρρής είπε (…) 26 Μαΐου 2012 2:26 μ.μ. και ο ΑΝΤΙ-ΛΜΑΤ λέει:

1. Ξεκινάς ζητώντας δήλωση ; Δεν με ξέρεις, στη χαρίζω! Είμαι με την Επανάσταση του Λαού (με τα όπλα θα καταχτήσουμε την εξουσία και θα επιβάλλουμε την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της-εσύ μπορείς να το υποστηρίξεις αυτό;)
2. Με τις εκλογές ; «Οι εκλογές ΔΕΝ θα φέρουν τον σοσιαλισμό…»
3. Οι συνθήκες αναφέρονται σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο λαός πρέπει να διορθώσει την ψήφο του.
4. Η συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, ας δεχτούμε, είχε σχέση με τις παραγραφές αλλά η συγκυβέρνηση των τριών με τι είχε σχέση; Επιπλέον από πότε η στήριξη ενός αστού εναντίον άλλου αστού είναι δουλειά του αριστερού; Χ. Φλωράκης (Καισαριανή, Ιούνης 1989) : «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
5. Δηλαδή για την ουσία του πράγματος δεν έγινε λάθος ; Δηλαδή υπήρξε τιμωρία; Πόσο καλά ξέρει το ΚΚΕ τα αστικά παιχνίδια; Κατάλαβε και γι’ αυτό άλλαξε την αντιμετώπιση του για τα επόμενα σκάνδαλα των αστών πολιτικών;
6. ……………………………………….
7. Διάσπαση της ΚΝΕ; Μήπως καθαίρεση της εκλεγμένης ηγεσίας της με απόφαση αστικού δικαστηρίου;
8. Έχει σημασία αν μια συγκυβέρνηση έχει περιεχόμενο ένα ζήτημα ή περισσότερα;
9. Δεν επιθυμώ συγκυβέρνηση ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω συγκυβέρνηση ΚΚΕ με άλλο κόμμα. Εντάξει, να μην ξανακάνει λάθος. Αλλά όχι και κεντρικός στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ! Τόσα χρόνια αντεπίθεση της υπερεθνικής ελίτ και των ντόπιων συμμάχων της και φταίνε οι συνιστώσες του Τσίπρα;
10. Όπως γράφτηκε οι ψηφοφόροι των αστικών κομμάτων είναι στη πλειοψηφία τους μέλη της εργατικής τάξης και κάποια στιγμή θα βρουν το δρόμο τους, μην τους τον κλείσουν οι επαναστάτες.
ΥΓ. + 6. Δεν νομίζω ότι θες από πρόθεση να υποβιβάσεις τα επιχειρήματα των άλλων, πιστεύω ότι έχει αξία να συζητάμε έστω κι αν έχουμε διαφορές αλλά: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΜΝΗΜΗ και ότι ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Θέλουμε να μπορούμε να στηριζόμαστε έστω και στην ανοχή του λαού, ίσως είναι ουτοπία να πειστεί ποτέ η πλειοψηφία για την αξία της επανάστασης. Άλλωστε εχθρός είναι η αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό.

Γιώργος Σαρρής είπε...

mbiker
Μην ΑΡΧΊΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ με γενικότητες "η ισχυς εν τη ενωσει" γιατι τα ίδια λένε όλοι ακόμη κ το ΠΑΣΟΚ.εΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΛΛΙΩΣ προφανως, πρεπει να δεις το σε ποια βαση μπορει να γινει το μαζι.Αφου η λυδια λιθος της πολιτικης του ΚΚΕ ειναι η θεση οτι αιτια όλων αυτων ειναι η ΕΕ κ το Μααστριχτ -και το εχω στηριξει κι αποδειξει σε 4 προηγουμενα προσφατα αρθρα- πως θα πει ναι στο Συριζα ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ κ λεει και δια στοματος Κωνσταντοπούλου (1η σε σταυρους στην ΑαΘΗΝΑς) ΟΤΙ "Η εΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ" αντι να ζητησει μια συγνωμη για τα ματια για ενατοσο τρομερο λάθος.Ο κόσμος μπορει να γυρισει αναποδα αλλά η ΕΕ γιατι αυτην εννοει ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟς ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΤΕΛΟΣ.
Επίσης το ΚΚΕ είπε πως αν φερει θετικούς νόμους ο Συριζα φυσικα θα τους ψηφίσει. Δε σε καταλαβαίνω.Εχεις ψηθει ξαφνικα από τη γνωστη προπαγανδα ΟΤΙ το ΚΚΕ ΕΚΤΟς ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑΡΙΚΟ;
Οσο για τους αριθμους, ποτε δεν περιείχαν μεσα τους την αλήθεια.Το ΚΚΕ με την ολόσωστη θεση για το Μααστριχτ πήρε τοτε 5.5% ενω ΠΑΣΟΚ,ΝΔ θριαμβευσαν. Λοιπόν; Ο Συριζα ειχε το 2009 4% και τωρα 20%; Οπότε;Το ΚΚΕ αν γινει οππορτουνιστικό θα παρει αμέσως μεγάλο ποσοστό.Αυτο είναι το ζητούμενο; Τα πραγματα τρεχουν πιο γρηγορα απο μας οποτε μη βιαζεσαι.Θα τα δουμε όλα.Τελος εγω δεν ειπα οτι η τακτικη που ακολούθησε το ΚΚΕ για τις εκλογες ήταν η [άριστη.Αλλα αν αντι για 8,5 ΕΙΧΕ ΠΆΡΕΙ 10% μονο ψυχολογικά θα είχε αλλάξει κατι.Αν θελεις τωρα να μην ππαρει το ΚΚΕ 5% ψηφισέ το.Αν παλι θέλεις να ψηφισεις Συριζα να εισαι έτοιμος για αυτοκριτική μετά γιατι βγαζει ματι οτι έχει κανει στροφη δεξια ήδη.Οσο μεγαλώνει το ποσοστό τοσο πιο πΑΣΟΚ.Ο τροπος που αποφασισε να αντιμετωπίσει την κριση κ το συστημα ειναι να γινει μεγάλο κόμμα.Για να γινεις μεγάλο κόμμα ξερεις τι πρεπει να κανεις.Μακαρι βεβαια να εχει δικιο ο Συριζα και να νικησουμε τον καπιταλισμό από τον καναπε χωρις να τρεχουμε.Ποιος θελει να κουράζεται;Κανεις

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΑΝΤΙ-ΛΜΑΤ
σΤΟ 89 δεν επανερχομαι, τα ειπα. Το βρωμιος πολεμος παει στο οτι γινεται απο όλους με τα ιδια επιχειρηματα απο δεξια κι αριστερα ειτε καθαρα, ειτε καλυμμενα κ δεν παει σε σενα προσωπικα.Αν διαβασεις τι ειπα θα το δεις.Το ΚΚΕ εχει ηδη δει ότι εγινε λαθος τοτε δε εχω να πω κατι παραπανω.Η εμμονη σε μετωπικα σχηματα παλαιου τυπου παρεσυρε σε λαθς.Αν δεν ειχε γινει βεβαια παλι θα έλεγαν όλοι αυτοι οτι απέφυγε να καταδικασει το ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ.
γΙΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕς ΕΔΩ ΌΠΟΥ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ θεση. Το οτι ρωτησα απο ποια θεση δεν ειναι γιατι απαιτω δηλωση όπως επιθετικα λες αλλά γιατι βγαζει κατι φιλοσυριζα όλο αυτο που δεν κολλαει με τα υπόλοιπα και τα περι πεαναστασης με τα όπλα.Οποιος θελει να κανει επανασταση μόνος τωρα ας τρεξει τι να πω.Ειναι μερικα πραγματα που δεν εχουν νόημα.Παιρνεις μια υπέροχη κομμουνιστικη και καλά θεση κ μενεις εκει μακρια από την κριτική σαν πιο κομμουνιοστης απ΄όλους.Μια χαρά.
Ο συριζα δεν ειναι οκυριος στόχος φυσικά.Το αναποδο έγινε. Ο σΥΡΙΖΑ με πονηρη τακτικη ενοχοποίησε το ΚΚΕ οτι δεν θελει δηθεν "αΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" και το βομβαρδισε φιλικα. Το ΚΚΕ λοιπον αμυνεται ακόμη και κάνοντας λάθος να μιλάει τοσο πολυ για τον Συριζα.
Αό κει και περα 1000 ΦΟΡΕς ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ κκε ΠΩς Ο ΣΤΟΧΟς ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.κΑΙ Ο ΣΤΡΙΖΑ αυτη την ωρα υ-πο-χω-ρει και δε φταιει το ΚΚΕ γι αυτό.

ShareThis