Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δε θέλουμε ανακούφιση, θέλουμε τη ζωή μας, θέλουμε τη δική μας εξουσία

To τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ειναι το παρακάτω:
ΝΔ 18,85% 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ  16,78% 52 έδρες
ΠΑΣΟΚ 13,13%  41 έδρες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10,60 %   33 έδρες
ΚΚΕ   8,48 % 26 έδρες
ΧΡ. ΑΥΓΗ 6,97% 21 έδρες
ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,10% 19 έδρες
ΠΡΑΣΙΝΟΙ  2.96 %
ΛΑΟΣ 2,90 %
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,15%
ΔΡΑΣΗ 1,80%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,19%
ΚΟΙΝ.ΣΥΜΦΩΝΙΑ 0,96%
ΟΧΙ 0,92 %

Οι χθεσινές εκλογές ήταν μια πραγματικη  γροθιά στο στομάχι των 2 τέως μεγάλων που συντρίφτηκαν κυριολεκτικά αλλά και του ΛΑΟΣ που δεν κατάφερε καν να μπεί στη Βουλή. Ο λαός τιμώρησε αυτούς που λέγοντας από την αρχή μεχρι το τέλος ψέματα, λεηλάτησαν τη ζωή του, τον έβρισαν και τον βύθισαν στην απελπισία, κι αφού τον οδήγησαν με τις πολιτικές τους στην άκρη του γκρεμού του είπαν μετά πως η μόνη λύση γι αυτόν  ήταν να κάνει μαζί τους ένα βήμα μπροστά και μάλιστα χαμογελαστός κρατώντας γαλαζοπράσινες σημαίες.
 Ο λαός χθές χάρηκε με την ψυχή του το χαστούκι που τους έδωσε. Δεν τους νίκησε όμως. Κι αυτό που έχει σημασία είναι να κάνει αυτή τη χαρά να απλωθεί και να κρατήσει, να παρει πραγματική υπόσταση και να δώσει χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Το ΚΚΕ παρότι ήταν το μοναδικό κόμμα που είπε μόνο αλήθειες, το μόνο που δεν έθεσε ψεύτικα διλλήμματα,παρότι ήταν εκείνο που τόλμησε πραγματικα να βάλει ανοιχτά τη μόνη λύση που είναι η ασυμβίβαστη πάλη για την κατάκτηση της λαικής εξουσίας βρέθηκε μόνο ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Παρα τις διαφορές που είχαν τα άλλα κόμματα μεταξύ τους πυροβολούσαν όλα και με τη συμπαράσταση των ενορχηστρωτών των ΜΜΕ προς την κατεύθυνση της διαστρέβλωσης της θέσης του ΚΚΕ με το γνωστό "επιχείρημα" πως δήθεν το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Ετσι λέγοντας ψέμματα κατάφεραν να περιορίσουν την άνοδό του στο 1% περισσότερο από τις εκλογές του 2009 κι ακόμα να κλείσουν όσο μπορούσαν τα μάτια και τα αυτιά του λαού στη φωνή των κομμουνιστών που για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά και καθαρά έβαζαν στις μάζεις το ζήτημα της άμεσης πάλης για τη διεκδίκηση της πραγματικής εξουσίας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, όσο κι αν έχει θετικό χαρακτήρα, όσο κι αν δείχνει μια διάθεση διαφορετική από εκείνην που είχαμε δεί στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις, όση χαρά κι άν έδωσε, δεν παύει να μην αποτελεί σε καμιά περίπτωση λύση.
Πρεπει όλοι να καταλάβουν πως το περίφημο ρητό του Ένγκελς "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλάξουν τον κόσμο  θα ήταν παράνομες" δεν ήταν μια απλή εξυπνάδα κάποιου τυχαίου διανούμενου, αλλά μια πραγματικότητα που θα βρούμε πεντακάθαρα μπροστά μας. Πρεπει να καταλάβουν όλοι πως ήδη από χθές τα γνωστά κοράκια που δουλεύουν για λογαριασμό της πραγματικής εξουσίας, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή παρέα πλούσιων καπιταλιστών που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας και τον πλούτο που παράγουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, επεξεργάζονται τρόπους, εκβιασμούς και πιέσεις προς΄όλους για να μετατρέψουν το  ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ και να τον βυθίσουν ξανα΄στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία. Δεν πρέπει να τους κάνει το χατήρι.

Με το κεφάλι ψηλά οι έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι, όλοι οι απλοί άνθρωποι που υπέφεραν και εξακολουθούν και σήμερα μετά τις εκλογές να υποφέρουν, πρέπει να πάρουν την απόφαση να βαδίσουν όλο το δρόμο πρός την κατεύθυνση της ολοκληρωτικης απελευθέρωσης, της ολοκληρωτικής νίκης και της κατάκτησης της πραγματικής εξουσίας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μπορούν με την πάλη τους να κερδίσουν αυτό  που πραγματικά τους ανήκει. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές του "ρεαλισμού", του συμβιβασμού, των δήθεν  αναγκαίων υποχωρήσεων και των εφικτών λύσεων που μόνο λύσεις δεν είναι. Να πάψουν να εμπιστεύονται σε άλλους την ίδια τους τη ζωή και να τρέξουν από σημερα κιόλας να γραφτούν στα σωματεία τους και να τα μαζικοποιήσουν.
Ο μονος τρόπος για να πάρουμε τη ζωή που μας πήραν πίσω είναι εκείνος που περνάει από τα δικά μας χέρια. Μόνο αν πιστέψουμε πως μπορούμε, πως πρέπει εδώ και τώρα να τολμήσουμε και να παλέψουμε συνειδητά μπορούμε να κερδίσουμε αυτό που μας ανηκει. Το γή που πατάμε και τον αέρα που αναπνέουμε, το παρόν και το μέλλον μας, τον πλούτο που παράγουμε με τα χέρια μας και τα μυαλά μας,  μια ανθρώπινη ζωή ανάμεσα σε ανθρώπους, την ευτυχία και το χαμόγελο που μας αξίζει.
Ας το φωνάξουμε δυνατά κι αποφασιστικά σε όλους:
Δεν μας αρκεί μια οποιαδήποτε "δημοκρατική κυβέρνηση σωτηρίας".
Δεν μας φτάνει μια προσωρινή μικρή ανακούφιση, μια σύντομη ανάσα μετά την άγρια καταιγίδα που έτσι κι αλλιώς θα συνεχιστεί ακόμη πιο άγρια.
Θέλουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.
Δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να παίξουν πάλι με τα όνειρά μας.
Δεν τους φοβόμαστε πιά.
"Ο φόβος χάνει το νόημα του εκεί που αρχίζει το αναπόφευκτο". Η πάλη για την εξουσία του λαού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζουμε συντροφε Γιωργο.

Μην καρτερατε να λυγισουμε...

Παμε, γιατι το λαικο κινημα μας εχει αναγκη.

Ερχονται μαλλον και δευτερες εκλογες και πρεπει να εχουμε πιο δυνατο ΚΚΕ.

kage

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΕΒ!


Στο... αντιμνημονιακό μέτωπο ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων!


Να λοιπόν πόσο απλά ο ΣΕΒ εντάσσεται στο αντιμνημονιακό - φιλοευρωπαϊκό μέτωπο και επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία αναστολή και κανένα φόβο μη τυχόν και τα κλεμμένα δικαιώματα του λαού θα κινδυνεύσουν να επιστρέψουν στους δικαιούχους τους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
……………………
………………………..
http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/05/blog-post_1081.html

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Μετά τις εκλογές η ώρα της επαναστατικής πρακτικής
http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως το σύστημα, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο δημιουργεί σειρά από αναχώματα προκειμένου ο λαός να μην αναζητήσει λύσεις ανατροπή το συστήματος αλλά να ικανοποιείται με λύσεις ανατροπής ή αλλαγής πολιτικών που δεν αμφισβητούν το σύστημα.

....

Σε τέτοιες στιγμές για τους κομμουνιστές το καθήκον δεν είναι απλά να αποκαλύψουν τα κυβερνητικά σενάρια της άρχουσας τάξης αλλά να στρέψουν όλη την ενέργειά τους στο σημείο εκείνο που θα κάνει την διαφορά. Στην οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στο βάθος της κοινωνίας που θα αποφέρει την ανατροπή και στο πολιτικό σκηνικό.

Οι κομμουνιστές ποτέ δεν μπορούν να πάρουν ψήφο αν δεν είναι αποτέλεσμα βαθιάς διεργασίας στις συνειδήσεις και στις πρακτικές των μαζών. Αυτή είναι η επαναστατική πρακτική που απαντάει στις εκλογικίστικες λογικές αλλά και στις δυνάμεις που μαντρώνουν το λαό σε επιλογές εντός του συστήματος. Το άλμα προς τους κομμουνιστές ο κόσμος το κάνει πρώτα μέσα από τους αγώνες και μετά μέσα από την ψήφο. Ποτέ το αντίθετο.

..................................

Από την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ 2012:

«Η αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος πρέπει να συναντήσει την λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα με τη μαζική οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα γραφεία, στην λαϊκή γειτονιά, στην ύπαιθρο, στους χώρους της μάθησης, στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική κατάρτιση, με άμεσους στόχους πάλης για απόκρουση των νέων μέτρων που έρχονται. Καμία επανάπαυση γύρω από τα συνθήματα της επαναδιαπραγμάτευσης, της απαγκίστρωσης από τα μνημόνια και την δανειακή σύμβαση, στα πλαίσια των οργάνων της ΕΕ και του ΔΝΤ».

jorje7 είπε...

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις, αλλα νιωθω οτι εχουμε μπροστα μας ενα μεθυσμενο λαο απο τον νεο Ανδρεα , παλι με αριστερα συνθηματα, παλι με αριστερα οραματα, παλι καρπουμενος αγωνες κυριως αλλων(ΟΧΙ μονον αλλων ομως μην παρεξηγηθω), παλι με θολη προταση διαρκως μεταβαλλομενη

Μαθαμε να αναθετουμε σε αλλους τα παντα και αναζητουμε πολιτικο προσωπικο να μας λυνει το προσωπικο μας ζητημα
Οσο πιο πολλες οι υποσχεσεις ,και τελικα τα ψεμματα, τοσο πιο μεγαλη ανταποκριση εκλογικη, πολιτικη και τοσο μεγαλυτερη συστιμικη υπακοη

Το ψεμα εχει κοντα ποδαρια ομως και οι αγωνες που ερχονται δεν αφηνουν πολυτελειες να μενουμε πολυ στις 6ΜΑΗ

Συμπτυξη απο τα κατω εργατικου και ευρυτερα λαικου μετωπου σε χωρους δουλειας και γειτονιες με το ΠΑΜΕ μπροσταρη και οσους ενδεχομενως συμφωνουν στις βασικες κατευθυνσεις(εκτος ΕΕ-ΔΝΤ,σοσιαλισμος, ρηξη με μονοπωλια, μονομερης διαγραφη χρεους κλ), ισως λεω ισως τον ΜΛ χωρο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ(η' καποιες δυναμεις της)

Προσοχη δεν μιλαω για εκλογικα μετωπα

ShareThis