Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Με γεύση φράουλα


 Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμη πιο πολύ ο αρχηγός του Α.Τσίπρας. Αν ακολουθήσει κανείς λογική αγοράς και δει την πολιτική σαν μπίζνες, τα κόμματα σαν επιχειρήσεις και τις πολιτικές θέσεις σαν προιόντα μιας χρήσης που τα ξοδεύεις και τα πετάς, τότε πραγματικά δεν έχει παρά να πεί χίλια  μπράβο και συγχαρητήρια στον Συριζα και τον Αλέξη Τσίπρα! Κατάφεραν μεσα σε  πολύ λίγο χρόνο να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, να βρούν άμεσο και γοητευτικό εκλογικό στόχο, να μπουν στον πυρήνα της επιθυμίας του ψηφοφόρου καταναλωτή συνθημάτων και να κερδίσουν απ ό,τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της ΜΑRC  την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του αφήνοντας το λιτό και σπαρτιάτικο ΚΚΕ να τρώει τη σκόνη τους!
Με την ίδια λογική θα πρέπει να κουνήσεις αρνητικά το κεφάλι στο ΚΚΕ και να το ρωτήσεις γιατί δεν έβαλε κάτω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν ανακάλυψε πρώτο αυτή την τακτική έτσι ώστε να βρίσκεται τώρα αυτό στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά πράγματα δηλαδή. Βέβαια θα μου πείτε αν κερδίσεις με μια πολιτική θέση-σουξέ την ψήφο των πολλών τους έχεις και μαζί σου; Δηλαδή ριζοσπαστικοποιημένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουν μια κρίση χωρίς προηγούμενο, δηλαδή έτοιμους να συγκρουστούν και να δώσουν σκληρές μάχες; Έλα ντε...εδω σε θέλω.
Ομως σ'αυτό το σημείο ο market maker πολιτικός αναλυτής σηκώνει τα χερια. Εμένα η δουλειά μου σου λέει ήταν να σε φέρω στην πρώτη θέση, να σε κάνω να μοιάζεις και ανατρεπτικός και σταρ, όχι να σε κανω Τσε Γκεβάρα, να σου φορέσω αμπέχωνο και να σε στείλω Σιέρρα Μαέστρα. Οπότε από δω και πέρα κόψε το λαιμό σου. Αποχωρεί και περνάει από το ταμείο να εισπράξει τη δίκαιη αμοιβή του για την επιτυχία.
Οσο για το λαό καταναλωτή που βρέθηκε με άλλη μια  γυαλιστερή συσκευασία στα χερια, ποιος τον υπολογίζει. Ετσι είν' αυτά τα πράγματα. Στο κάτω κάτω ας πρόσεχε! Τα πράγματα τρέχουν πια γρήγορα. Δεν πειράζει άλλωστε, κάτι θα βρεί, κάποια σκια να βάλει το κεφάλι του τώρα που η λάβα της κρίσης έρχεται απελπιστικά κοντά κι ιδρώνουνε κι οι πέτρες.

Υπάρχει λοιπόν η ανατροπή που θέλει σύγκρουση σκληρή κι αγώνες που αν δεν πονέσεις και δεν κάνεις όσα πρέπει δεν ξέρεις από πριν την έκβαση. Δυσκολα πράγματα που δύσκολα βρίσκουν κοινό αφου εδώ που τα λέμε σε ποιον αρέσει να ματώνει...Υπάρχει όμως κι η ανατροπή σε σκόνη με χρώμα και γεύση φράουλα που τη διαλύεις μέσα στο συμβιβασμό και έστω για λίγο ανακουφίζεσαι μεσα στην παραίσθηση. Εισαι εκεί έστω προσωρινά, χωρίς να κουραστείς, παιρνεις μια ανάσα βρε αδερφέ, όπως όταν πηγαίνεις σινεμά και για δυό ωρίτσες ταξιδεύεις με τη φαντασία σου όπου σου γουστάρει.
Υστερα αρχίζει η απότομη προσγείωση. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου γίνεται "επανεξέταση ολόκληρου του πλαισίου της υπάρχουσας στρατηγικής" κι αμέσως μετά επαναδιαπραγμάτευση των εφαρμοστικών νόμων που πονάνε, κι ύστερα η ανατροπή μέσα σε λίγες μέρες αρχίζει να γίνεται λάστιχο πού όσο το τραβάς τεντώνει κι αρχίζει να μοιάζει με αυτά που κατάγγελες πριν λίγο, με τις πολιτικές της ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλων ακόμα πιο συντηρητικών όπως το ΠΑΣΟΚ που πάνω στην απελπισία του θα γίνει κι αυτό και αντιμνημονιακό κι επαναστατικό και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αρκει να σε τυλίξουνε και πάλι σε μια κόλλα χαρτί ψηφοδελτίου, να σε βάλλουνε ξανά στο χέρι, κι ύστερα θα δούνε τι θα κάνουνε με σένα, που ποιός σου δίνει σημασία τωρα, πάντα θύμα ήσουνα και πάντα θύμα θάσαι, παντα τα εύκολα ακολουθούσες και σε έχουνε πάρει είδηση πια και σου πουλάνε ό,τι θέλεις να ακούσεις. Εσύ που βρίσκεσαι στο στόχαστρο. Εσύ ο άρχοντας λαός που με τη θέληση και τη συναίνεσή σου θα κλείσεις τα μάτια κι ένα συννεφάκι θα σε σηκώσει ξαφνικά και θα σε πάει σ'ένα νησί ξωτικό, κι οι μπάντες θα σου πάιζουνε τη διεθνή και το Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα σε λατιν μπητ που θα σου παίρνει το μυαλό και την ψυχή, την ώρα που θάσαι ξαπλωμένος αγκαλιά μαζί με όλους τους λαούς που ούτε ξέρεις πως βρεθήκατε έτσι εύκολα κοντά, και θα ρουφάς με το καλαμάκι  καπιταλιστικό χειμώνα  με γευση καλοκαίρι ή ανάποδα όπως θέλεις εσύ κι όπως τραβαει η ψυχή σου, και το ποτήρι σου θα ιδρώνει από  παγάκια σοσιαλισμού low fat που θα μικραίνουνε τη δόση σύγκρουσης ως την  ολοκληρωτική της εξαφάνιση.
Μεχρι να ξυπνήσεις φίλε μου, μέχρι να ξυπνήσεις και να δεις για άλλη μια φορά για πότε τα οράματα γίνονται τρυκ κι οφθαλμαπάτες και για πότε βρωμίζουνε οι καθαρές εντολές...

Υ.Γ. Για να μη χαλάσω το όνειρο σαν υστερόγραφο μόνο παραθέτω το σχόλιο της Ημερησίας για την επιστολή Τσίπρα στην ΕΕ που δημοσιεύουμε στο "εδώ και τώρα".
"Σαφή δήλωση «νομιμότητας» και «σεβασμού» του ευρωπαϊκού πλαισίου συνιστά η επιστολή την οποία απέστειλε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Μάρτιν Σουλτς) καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Απο την επιστολή απουσιάζει κάθε αναφορά σε «καταγγελία» του Μνημονίου..."

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο έξυπνο και στοχευμένο εκεί που έπρεπε.Έλεος πια πρέπει να έχουμε περισσότερη πολιτική σκέψη και όχι να αγοράζουμε ό,τι μας πουλάνε χωρίς να το δουλεύουμε στο μυαλό μας. Μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας, όταν αναφέρεται στο θέμα του μνημονίου, μιλάει για καταγγελία, όταν αναφέρεται στο χρέος μιλάει για αναδιαπραγμάτευση της διευθέτησης (επιλεκτική διαγραφή, λογιστικός έλεγχος κλπ)

Πείτε μου τι δεν καταλαβαίνετε...

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ ειναι δω με τον Τσιπρα αρχηγο.καταλαβα!καζ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε το κειμενο δεν ειναι ειρωνικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατι οταν ρωτουν τα στελεχη του Συριζα όπως το Μανωκλη Γλέζο το πρωί στη ΝΕΤ για την καταγγελία ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ τα μασανε και απαντανε με παρα πολλα λόγια και όχι απλα και καθετα. Επίσης οταν καποιος υποτιμα τη δυνατότητα παρεμβασης των μαζων δε μπορει παρα να κανει υποχώρηση. Που αλλου θα στηριχτει δηλαδή; Στο ρευστό που δεν υπάρχει, στην πλεονασματικη οικονομία, ή στη δυναμη των όπλων. Μην ειμαστε εντελως παράλογοι. Πες μου μια φορα που ο Τσίπρας κάλεσε το λαό και τα συνδικάτα σε εγρήγορση για να στηριξουν ΤΗΝ τολμηρη πολιτική ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕ΄ΛΙΕΛΙ. Και μη μου πεις θα το κανει όταν και αν χρειαστεί σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιώργος Σαρρής είπε...

Αηδιαστικα σχόλια που βρίζουν χωρίς διαθεση πολιτικης αντιπαράθεσης και μαλιστα απο ανωνυμους σβηνονται.Οποιος θελλει να παιξει προβοκαροντας ας παιξει αλλου.Μπλογκ υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Διαγράψατε το σχόλιό μου!!! Μπράβο!!!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οταν λες (μεταξύ αλλων...)οτι το ΚΚΕ ειναι ΜΑΥΡΟ μετωπο τι θες να κανω. Να κατσω να το κουβεντιάσουμε; Εχεις παράξενη άποψη για την πολιτικη αντιπαράθεση φίλε(η) μου. Αηδίασα πια με τον πόλεμο και τα χτυπήματα πάνω και κατω από τη ζωνη όλων μα όλων με ενορχήστρωση ΜΜΕ εναντίον ΤΟΥ κκε. Δεν το σηκωνει ο οργανισμός μου.Απορω μετά πως καποιο ζητάνε τα ΄ρεστα και χρεωνουν "εμφύλιο" στο ΚΚΕ.ΠΡΟΦΑΝΩς ΌΣΟΙ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΦΊΛΟΙ.εΚΤΟς ΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Για δειτε αυτο! Απλα πραγματα σε ενα μικρο βινετακι
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YYCz-4Yq3-0

Οσο για την φιλο που διαγραφτηκε το σχολιο του, προσεχτε με τα λογια σας μην γινεται απο τον φανατισμο σας, ουρακοταγκοι. Με ψυχραιμια ξαναναλυστε τα πραγματα. Ο εκφασισμος μας πλησιαζει, μην γινετε μερος της.

Εμεις οι κομμουνιστες μπορει να μην ειχαμε τα αναμενομενα αποτελεσματα απο τις εκλογες, αλλα εξακολουθουμε να εχουμε επιμονη, επιμονη και επαναστατικη καρτερια.

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

kage

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να έχεις δίκιο και εσύ και όσοι διαφωνείτε με τον συριζα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που δε καταλαβαίνω, γράφεις
"Βέβαια θα μου πείτε αν κερδίσεις με μια πολιτική θέση-σουξέ την ψήφο των πολλών τους έχεις και μαζί σου; Δηλαδή ριζοσπαστικοποιημένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουν μια κρίση χωρίς προηγούμενο, δηλαδή έτοιμους να συγκρουστούν και να δώσουν σκληρές μάχες; Έλα ντε...εδω σε θέλω"
Ποιος είναι έτοιμος για σύγκρουση? Ποιος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί? Ο κόσμος που πεινάει και έχει χάσει την ελπίδα του. Αν δεν έχει να φάει θα κατέβει στο δρόμο άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Πάντα έτσι γινόταν πάντα έτσι θα γίνεται. Δε ξέρω αν ο σύριζα λέει ψέματα, θεωρώ πιθανό να μη ξέρει ακόμα τι να κάνει, ελπίζω ότι δε λέει μλκιες, παρόλο που δημιουργούν ερωτηματικά αυτά που λέει.
Επίσης σύμφωνα με το κείμενο σου οι εκλογές δεν είναι λύση, αλλά αν δεν ψηφίσω εγώ θα ψηφίσουν οι υπόλοιποι. Και μη μου πεις ψήφισε ΚΚΕ όταν το ίδιο λέει η λύση δεν είναι οι εκλογές και τη λύση θα τη δώσουμε στους δρόμους (που δε διαφωνώ με αυτό). Άρα ας περιμένουμε τον κόσμο μπας και φτάσει στο έσχατο σημείο και αναγκαστεί να κατέβει στο δρόμο, έχοντας βέβαια χάσει κάθε κεκτημένο αποκτημένο με αίμα. Μόνο ο ανταρσία προσφέρει σοβαρά επιχειρήματα αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν.

blackbedlam είπε...

Γιώργο καλησπέρα, κοίτα τώρα την αντίφαση.
Πόσο καιρό τώρα κατηγορούν και καταδικάζουν το κόμμα γιατί δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΝ/Σύριζα.
Και απαντάει το κόμμα:
"Μα γιατί δεν ταυτίζονται οι θέσεις μας , γιατί ερμηνεύουμε διαφορετικά τα γεγονότα και τις αιτίες τους, γιατί έχουμε άλλους στόχους, γιατί βρε αδερφέ δεν γίνεται να τα βρούμε"
Και πολλά άλλα λέε,ι αλλά είναι αρκετά αυτά.
Γυρνάνε την πλάτη στο ΚΚΕ επιρρίπτοντας του την ευθύνη, που οι "αριστερές" δυνάμεις δεν σχηματίζουν κυβέρνηση,να σώσουν την χώρα από την καταστροφή και προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον λαό από την βάρβαρη λαίλαπα.
Και έρχεται η στιγμή που ο ΣΥΝ/Σύριζα έχει την ευκαιρία να συνάψει μια συμφωνία με τις όποιες άλλες δυνάμεις που μάλιστα του προσφέρουν γην και ύδωρ, για να σώσουν την χώρα από την καταστροφή και προκειμένου να απεγκλωβίσουν το λαό από την βάρβαρη λαίλαπα και απαντάει:
"Όχι γιατί δεν ταυτίζονται οι θέσεις μας, γιατί έχουν άλλους στόχους, γιατί βρε αδερφέ δεν γίνεται να τα βρούμε"
Και σε αντίθεση με το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ/Σύριζα τον επιβραβεύουν για την "συνεπή" στάση του και παρά τις όποιες παλινδρομήσεις κάνει, όπως και εσύ αναφέρεις!
Κάνουν πολύ καλή δουλειά οι μηχανισμοί τους, οι κονδυλοφόροι τους,τα ΜΜΕ.
Αλλά ο κόσμος;

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!

Γιώργος Σαρρής είπε...

BB έτσι ειναι. Ο Συριζα ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ με τον ιδιο τροπο που πιεζει αυτος το ΚΚΕ. Βεβαια ειναι τεραστιο ψεμμα οτι μπορουσε να γινει κυβερνηση Αριστερας με ΚΚΕ χωρις ΠΑΣΟΚ ακομη κι αν συμφωνουσε το ΚΚΕ. ΚΚΕ+ΣΥΡΙΖΑ+ΔΗΜΑΡ=97 Λείπουν 53!!
Παρ όλα αυτα υπάρχουν μεσα στο Συριζα άνθρωποι που σκεπτονται σωστά ή τέλος πάντων σε σωστη κατευθυνση και με αυτούς πρεπει να υπάρχει δίαυλος.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε
Οι εκλογες δεν είναι λύση δε σημαινει δεν ψηφιζω. ΟΙ εκλογες ειναι ενα πεδιο που δεν το αφηνουμε ανεκμετάλλευτο.Αλλα ΌΧΙ να το αναγορευσουμε και σε κορυφαία στιγμη της Δημοκρατίας.Απλα κερδιζουμε ό,τι μπορούμε.Ενα κοματι του λαού ειναι αποφασισμένο να κοντραρει και να αντισταθεί. Αυτο πρεπει να μεγαλώσει. Η εξαθλίωση πάντως δεν ειναι ο τροπος γιατι εκει βρισκει τροφη και ο φασισμός. Γι αυτο ειναιαναγκαία η ύπαρξη δυνατού κινήματος. Για να καταφέρνει να κραταει το λαό μακριά από τη γραμμη της απόλυτης εξαθλίωσης και με τις όποιες νικες να δινει εμπειρία και αυτοπεποίθηση στο λαό

ShareThis