Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

94 χρόνια ΚΚΕ- Με χαρά συμμετέχω τραγουδώντας σ'αυτό το προσκλητήριο μάχης



Με μεγάλη χαρά συμμετέχω την Κυριακή τραγουδώντας στην εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ειναι μια εκδήλωση, που εκτός από το πολιτιστικό και γιορταστικό της κομμάτι, είναι κύρια και έντονα πολιτική. Είναι για μένα ένα προσκλητήριο μάχης και γι αυτό η τιμή που νοιώθω συμμετέχοντας είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Η δήλωση που έκανα στο Ριζοσπάστη γι αυτή τη μέρα είναι η παρακάτω.


"Σβήνοντας ένα ακόμα κερί γενεθλίων το ΚΚΕ έχει ανάψει ήδη μια μεγάλη πυρκαγιά. Την πυρκαγιά του αγώνα για την εξουσία του λαού.

Αυτή την πυρκαγιά ακολουθούμε με πίστη. Την πυρκαγιά που δε βολεύεται με λιγότερο ουρανό, την πυρκαγιά που θα κάψει τη μεγάλη νύχτα και θα ανοίξει το δρόμο για τα αστέρια, το δρόμο για τη δική μας έφοδο στον ουρανό. Είναι μεγάλη τύχη για την Ελλάδα που το δικό μας κόμμα δε χάθηκε στο δρόμο όπως τόσα άλλα. Ευτυχώς το ΚΚΕ δεν ήταν ένα ακόμα κόμμα με «φυσιολογικές» αντοχές. Αντεξε στις εξορίες του Μεταξά, στην εποχή με τις 2 ΚΕ και τους 2 «Ριζοσπάστες» σε συνθήκες άγριας παρανομίας και χαφιεδισμού, στον πόλεμο χτίζοντας το ΕΑΜ, στον τρομερό ματωμένο Δεκέμβρη του '44, στα χρόνια του ηρωικού ΔΣΕ, στα πέτρινα χρόνια, στη χούντα και το '68, στη θύελλα της αντεπανάστασης του '89-'91. Κι έμεινε εκεί, όρθιο, στήριγμα κι ασπίδα, στρώμα και προσκεφάλι του λαού. Εμεινε εκεί για τα χρόνια που έρχονται με γρήγορο βήμα. Για τις μέρες που οι πολιορκημένοι θα ετοιμαστούν ξανά για τη μεγάλη έξοδο."  
Γιώργος Σαρρής-Τραγουδιστής

10 σχόλια:

Unknown είπε...

είσαι εξαιρετικός!συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.την κυριακή λοιπόν όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα ηρωικά 94 χρόνια του ΚΚΕ του δικού μας ΚΚΕ!του κόμματος μας που στάθηκε αλύγιστο όλα αυτά τα χρόνια.να τιμήσουμε όλους αυτούς νεκρούς και ζωντανούς που θυσιάστηκαν.τιμή μας να είμαστε όλοι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

93 χρόνια το ΚΚΕ αλλά το ήθος και η ηθική παραμένουν άγνωστες έννοιες...

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22751:o-deyteros-thanatos-toy-xroni-missioy-&catid=76:arthografeia&Itemid=122

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δυστυχώς κάτι τέτοια, μόνο ανώνυμα μπορει να δημοσιεύονται, ειδικά όταν αφήνουν υπόνοιες κάποιας 'αριστερής οπτικής" που στο βάθος της στην περίπτωσή μας είναι απλά χρυσαυγίτικη.
Αν ψάχνεις για "ήθος και ηθική" στην Καθημερινή(από κει έιναι το άρθρο) κράτησέ το για τον εαυτό σου και μη βρωμίζεις το χώρο εδώ. Τέτοια ηθική δεν τη θέλουμε γιατί είναι η "ηθική" που τελικά πληρώνεται για να βγάζει λαδι τους εφοπλιστές και τα χώνει στους κομμουνιστές. Συγχαρητήρια λοιπόν.
Επί της ουσίας τωρα ο Χρ. Μίσσιος πέθανε, και βέβαια όταν καποιος φευγει μόνο 2 λόγια μπορεί να πει κανείς μαζι με τη λύπη που στέλνει στην οικογένειά του. Ο 'Ρ' είπε λοιπόν απλά αυτά τα 2 λόγια αποφεύγοντας να πεί πολλά είτε για τα καλά του είτε για τα κακά του. Δεν είχε νόημα άλλωστε αφού ο άνθρωπος είχε φύγει. Αν επέλεγε να γράψει πολλά εκεί να δεις τι θα έλεγες. Αυτη ήταν μια σοβαρή και σωστή στάση λοιπόν. Όσο για τα γραφόμενα του άθλιου άρθρου της καθημερινής και κατόπιν του "εναλακτικού" insider που αναπαράγει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, κάνει πολλά εσκεμμένα λάθη που όλοι οι υπόλοιποι που ασχολήθηκαν με τον ίδιο τρόπο κάνουν. Ο Χ.Μ. δεν έφυγε όπως λεει από τον ορθόδοξο δρόμο, αλλά έφυγε γενικά, καταδικάζοντας την πολιτική συνολικά. Αρα ΤΟ "δεν στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων" και κατόπιν "και της δράσης των κομμουνιστών" ή όλο μαζί, δεν είναι κριτική ούτε "σκατοψυχιά". Είναι η πραγματικότητα.
Ο συμπαθέστατος Χ.Μ. ξαφνικά μετά το '74 διάλεξε άλλο δρόμο, προσωπικό, καταδικάζοντας το παρελθόν του, και μάλιστα δήλωνε συχνά πυκνά ακατανόητα πράγματα, γι αυτό που ήταν κι ο ίδιος πριν, δηλαδή ένοπλος αντάρτης που πήρε συνειδητά μέρος σε μια ένοπλη σύγκρουση με το σύστημα. π.χ. Αυτό το απίστευτο "Εκεί που τα πίναμε και τα λέγαμε, αναρωτιόταν τι παραλογισμό ζήσαμε. Γυρνάω και του λέω: «Βασίλη καλά που κράταγες το πολυβόλο σου γερά, γιατί αν είχαμε κερδίσει εμείς θα καταστρέφαμε την Ελλάδα»(!!!). Για αυτό όμως ο "Ρ" δεν είπε τίποτα προς τιμήν του. Προτίμησε να σωπάσει και να μην ανοίξει τέτοια κουβέντα πάνω από ένα νεκρό παρότι το ΚΚΕ έχει πίσω του χιλιάδες από αυτούς που ξαπλώθηκαν από αυτό το πολυβόλο που κράταγαν γερά κάποιοι της άλλης πλευράς.
Εν πάσει περιπτώσει ο Μίσσιος ήταν άλλος ένας από εμάς με τα καλά του και τα κακά του, και ταπεινά εύχομαι καλό του ταξίδι. Αυτοί όμως που για να επιτεθούν άγρια στο ΚΚΕ τον ανακυρήσσουν άγιο, και ανοίγουν μια άγρια και ανήθικη κουβέντα πάνω από το νεκρο του σώμα νομίζοντας πως αρπάζουν μια ευκαιρία, δεν ήταν μαζί του ούτε στο ΔΣΕ, ούτε σήκωσαν όπλο εναντια στο σύστημα.Δεν ήταν σύντροφοί του λοιπόν. Κάθε άλλο. Κι όσοι λίγοι ήταν στο ΕΑΜ έχουν μετανοιώσει πια και στέλνουν τώρα αιτήσεις νομιμοφροσύνης στο σύστημα ή προσπαθούν να εξαργυρώσουν το ένδοξο χθες τους. Ας τον αφήσουν ήσυχο λοιπόν γιατί δεν πείθουν παρά μόνο όσους ήταν έτσι κι αλλιώς πρόθυμοι να πειστούν.
Τέλος αν θέλεις επαφή με το "ήθος και την ηθική" κόψε την Καθημερινή του Αλαφούζου και διάβαζε Ριζοσπάστη. Κατι παραπάνω θα κερδίσεις .

Γιώργος Σαρρής είπε...

Εννοείται ότι δεν θα συνεχίσω την κουβέντα αυτή στην οποία με ανάγκασε το ανώνυμο σχόλιο να μπώ.
Ας βρουν άλλο τρόπο αντιπαράθεσης, λιγότερο χυδαίο και μακριά από τους νεκρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ελα βρε Γιώργο εχουν γελοιοποιηθεί ,φυλάνε καραούλι για να πουν
την κοτσάνα τους και δεν το αντιλαμβάνονται,, προσπαθούν με το συναίσθημα(και μαλιστα υποκριτικό)
να απαντήσουν πολίτικα, χωρις την αναγκη να επιχειρηματολογήσουν ..απλα την αμολανε
Πραγματικά απο ενα σημείο και μετα εχουν πλακα ,αφου δεν το καταλαβαίνουν ας τους αφήσουμε...
Ειναι ομως χαρακτηριστικό τους να χρησιμοποιούν και μαλιστα χοντροκομμένα αυτον που υποτίθεται
υποστηρίζουν ,ειναι οι ιδιοι που κανουν αυτο που καταλογίζουν στον "άλλον", και ακομα παραπάνω
Ενός ειδους τυμβωρυχία ,,
,,κανουν αυτο που θα εκανε καθε καιροσκόπος γιαυτο ειναι και πολίτικοι απατεώνες ετσι
λειτουργούν σε ολα τα επίπεδα,,
... Τελικα καταλήγουμε... γελοιοι η" αστειοι. τριτος δρόμος δεν υπάρχει... γιαυτους....

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τέλος πάντων. Φεύγω για το ΣΕΦ.
"...μ'αυτοί είναι μακριά
Εβίβα ρε παιδιά
Ζήτω το κόμμα μας
Το ΚΚΕ"

Στα 100χρονα να γιορτάζουμε κι άλλα ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Γιώργο, επειδή πιστεύω ότι αυτά που έγραψε ο "Ρ" για τον Μίσσιο ήταν απρέπεια, εσύ με χαρακτηρίζεις χρυσαυγίτη.

Έγινες ένα πλέον με τη λογική του ΚΚΕ, όπου "ο γάιδαρος πετάει" αν ααυτό εξυπηρετεί το κόμμα. Ωραία μαθήματα ήθους δίνεις στο γιο σου...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο πόλεμος και οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ με κάθε αιτία και αφορμή, ακόμη και πάνω από πτώματα νεκρών, είναι το άκρο άωτο της ανηθικότητας.
Είτε το καταλαβαίνουν κάποιοι είτε όχι.
Επίσης στο βάθος του λυσσασμένου πολέμου εναντίον του ΚΚΕ,-γιατί πως αλλιώς να δει κάποιος όλο αυτό το άθλιο σκηνικό που στήθηκε "αυθόρμητα" από δεξιούς, ακροδεξιούς και 'αριστερούς" δημοσιολόγους, και κάποιοι έπεσαν στο λάκκο- βρίσκεται ο διακαής πόθος του συστήματος να απαλλαγεί από το μόνο κόμμα που εχει δηλώσει και είναι ορκισμένος εχθρός του.
Για μένα το " για το ΚΚΕ το ήθος και η ηθική παραμένουν άγνωστες έννοιες.." δεν είναι κριτική. Είναι αθλιότητα. Την ηθική του το ΚΚΕ την εχει κερδίσει με πολύ αίμα για να μπορεί σήμερα ο καθένας να αμολάει τη χοντράδα του όπως γουστάρει.Αν δεν μπορείς να το δεις δικό σου θέμα "ανώνυμε".
Εγώ δεν είπα κανένα χρυσαυγίτη. Μίλησα για χρυσαυγίτικη οπτική και τακτική.
Τέλος το ΤΙ ΚΆΝΩ εγώ με την προσωπική μου ζωή είναι εντελώς δικό μου θέμα. Μέχρι εκεί όμως νομίζει ο καθένας ότι έχει δικαίωμα να απλώνει χέρια και να λέει δήθεν ελεύθερα κι "ανώνυμα" τη γνώμη του. Κι υστερα μιλάμε για ηθική. Το χάσαμε εντελώς.
Δε συνεχίζω την κουβέντα.
Οποιο σχόλιο δε θα δημοσιευτεί, πόσο μάλλον τα προστατευμενα με "ανωνυμια".Οποιος με γνωρίζει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, κι όχι δημόσια και 'ανώνυμα" και επι σκοπώ προπαγάνδας .

Γιώργος Σαρρής είπε...

Εμείς οι ανήθικοι τι ήθος περίμενες να δώσουμε στα παιδιά μας;

Τι να πώ...ζούμε σε άλλη εποχή πιά.

geranista είπε...

@Ανώνυμος 11:37 π.μ.
Μήπως δεν ξέρεις να διαβάζεις; Ο Γιώργος γράφει "... ειδικά όταν αφήνουν υπόνοιες κάποιας 'αριστερής οπτικής" που στο βάθος της στην περίπτωσή μας είναι απλά χρυσαυγίτικη ..." από που βγαίνει ότι σε αποκαλεί χρυσαυγήτη. Μήπως υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και νομίζεις ότι όλοι το βλέπουν;
Πως θέλεις να σου απαντήσει κάποιος, όταν παίρνεις τις αντιΚΚΕ βρωμιές του Αλαφούζου και του κάθε Αλαφούζου και τις αναπαράγεις σαν αλήθεια, βάζοντας κατ αρχήν στο δικό σου μυαλό αυτή τη λάσπη που πετάς στους άλλους.
Και λίγα σου είπε. Όσο για αυτό που λες για το γιό του, τι να σου πω, είσαι ελεεινός και τρισάθλιος, με τους πιο επιεικείς όρους.

ShareThis