Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα αποτελέσματα ερευνών για τον Η1Ν1

Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιοποίησε το Παν/μιο της πολιτείας Maryland ο ιός της νέας γρίπης φαίνεται πως δεν θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε άλλον πανίσχυρο υπεριό,αφού στα πειράματα που έγιναν έδειξε να μην συνδυάζεται με τα στελέχη της εποχιακής γρίπης.
Οι έρευνες έδειξαν επίσης πως ο ιός έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα από τον ιο της κοινής γρίπης και ότι πολλαπλασιάζεται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία μέσα στον οργανισμό.Πράγμα όμως που θεωρείται φυσιολογικό, αφού ό ανθρώπινος οργανισμός δεν είχε το χρόνο ακόμη να αναπτύξει την άμυνα του(ανοσία) εναντίον του ιού, μιας και πρόκειται για ένα νέο "επισκέπτη".
Ένα συμπέρασμα λοιπόν που βγήκε ήταν, ότι ο κίνδυνος της συγκεκριμένης γρίπης είναι η ευκολία με την οποία προσβάλει τον οργανισμό και επομένως η πιθανότητα παράλληλης προσβολής από 2 ιούς γρίπης μαζί(πράγμα που δυσκολεύει πολύ την κατάσταση ασθενών με επιβαρυμένο ιστορικό) και όχι από την μετάλλαξή της σε κάποια άλλη πανίσχυρη γρίπη.
Σε ότι αφορά το εμβόλιο,το θεωρεί απαραίτητο πάραυτα αλλά εδώ θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε ποιος είναι ο χρηματοδότης της έρευνας.Στη Αμερική είμαστε ...
Πάντως οι Έλληνες γιατροί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την χρησιμότητα του εμβολίου.Οπότε κρίνουμε κατά περίπτωση, ρωτώντας το δικό μας γιατρό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis