Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τελικά ποιός σήκωσε τη σημαία στην Ακρόπολη;


Πάντως όχι ο Γεώργιος Παπανδρέου!Η τέλος πάντων όχι στις 12 Οκτωβρίου 1944 που απελευθερώθηκε η Αθήνα!Η φωτογραφία που ανάρτησε το @ρ@τε πυλ@ς για να αποδείξει το αντίθετο το αποδεικνύει ολοκάθαρα(!) αφού ο φίλος δεν πρόσεξε την ημερομηνία από κάτω που λέει πως ο Γ.Π.σηκώνει τη σημαία στις 18 Οκτωβρίου- 6 μέρες αργότερα δηλαδή.Φυσικά η σημαία ανέμιζε ήδη στην ελεύθερη Αθήνα από τις 12 Οκτωβρίου, σηκωμένη από ανώνυμα χέρια αγωνιστών του ΕΑΜ, που βέβαια δεν περίμεναν τον Γεώργιο Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα για να πανηγυρίσουν την νίκη κατά του Ναζισμού!Είπαμε,το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

2 σχόλια:

Στέλιος είπε...

@Γιώργος Σαρρής: αγαπητέ κομμουνιστή, και να διαβάζω ξέρω και ξέρω τί λέω και τί γράφω: Οντως η φωτογραφία λέει 18 Οκτωβρίου και ΙΣΩΣ από ανώνυμα χέρια απλών πολιτών να αναρτήθηκε η σημαία πιο πριν. Ομως, για μένα έχει σημασία η ΘΕΣΜΙΚΗ αντιπροσώπευση του κράτους. Και εκείνη την ώρα την χώρα θεσμικά εκπροσωπούσε ο Παπανδρέου. Οπότε, όλα τα άλλα είναι "για να έχουμε να λέμε". Για τη σημασία του αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, σαφώς δεν έχω να αντιλέξω, αν και υπήρχαν παρασπονδίες και από τις 2 πλευρές: η κρατική πλευρά έστελνε κόσμο στα ξερονήσια, η πλευρά του ΚΚΕ έστελνε μικρά παιδιά στο Παραπέτασμα, μην τα διαγράφουμε όλα ε? Και η μεσαία πλευρά (ο δημοκρατικός κόσμος που δεν ήταν ΚΚΕ) την πλήρωσε επίσης αφού στιγματίστηκε ως φιλο-ΚΚΕ. Το ζήτημα φίλε μου είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ και μάλλον προσποιείσαι ότι δεν το καταλαβαίνεις: ΔΕΝ αρνούμαστε εμείς τη συνεισφορά του ΚΚΕ σε κάποιους αγώνες, το ΚΚΕ είναι που αρνείται την συνεισφορά όλων των άλλων ελλήνων και υποστηρίζει πως ΜΟΝΟ του αγωνίστηκε!
ΥΓ.1: πότε μίλησα εγώ για "σφυροδρέπανα στην ακρόπολη"?
ΥΓ.2: ο Μάρκος Βαφειάδης γιατί συνεργάστηκε με το Πασόκ και σας "έφτυσε" κατάμουθτρα, μπορείς να μου πεις?
ΥΓ.3: δεν βλέπω να λες κάτι για την προδοσία κατά του Βελουχιώτη...
ΥΓ.4: α, και κάτι άλλο. Φαντάζομαι ότι κατανοείτε ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ θα ήταν η χώρα μας σήμερα ΑΝ είχε επικρατήσει τότε το ΚΚΕ, ε? Αυτονόητα πράγματα να μην τα συζητάμε...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Στέλιο,η ατυχία σου ήταν ότι αυτός που σχολίασε στο "Καφενείο" το post μου(σημαίες και ψέματα) και με λινκ με έστειλε στο blog σου -και τη φωτογραφία -έμοιαζε να είναι ο"άρατε πύλας" και με εκνεύρισε με το σχόλιο για σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη κλπ.που ήταν η απόλυτη και χυδαία απαξίωση πρός αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να μιλάμε ακόμα όσα ελληνικά μιλάμε.Ετσι αποφάσισα ν'απαντήσω.
1.Δεν ειμαι ΚΚΕ .Ομως στο θέμα αυτό η Αλέκα είχε δίκιο 100% και συ άδικο όπως έδειξε η φωτο.(Και το περί κυράτσας άστοχο τουλάχιστον)
2.Το θέμα δεν είναι η θεσμική εκπροσώπηση κλπ. αλλά το ότι ο Γ.Π. δεν είπε λέξη για το ΕΑΜ που όπως και να το κάνουμε είχε απελευθερώσει την Ελλάδα.Ο Ανδρέας δεν ξέχασε ποτέ -φανερά τουλάχιστο-την προσφορά αυτή του ΕΑΜ ενώ ο Γιώργος...Επίσης ο Ανδρέας δεν θυμάμαι να έκανε συνέχεια αναφορές στον πατέρα του, αφήνοντας να φαίνεται η πρός τ'αριστερά απόκλισή του, ενώ ο Γιώργος...
3.Το ότι έγιναν κι απο τις δύο πλευρές ξεκαθαρίσματα στον πόλεμο είναι αλήθεια, αλλά το παιδομάζωμα
είναι μια βρώμικη και χυδαία προπαγάνδα!Ενα σενάριο των ταινιών του Τζαίημς Πάρις που πληρώθηκε καλά γι αυτό.Πίστεψέ με.Οι αριστεροί τότε έφευγαν πανικόβλητοι προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.Δεν πιστεύω να νομίζεις πως ήθελαν να φύγουν απο τη χώρα που ματωσαν για να ελευθερώσουν.
4.Το ΚΚΕ ηταν ο οργανωτής του ΕΑΜ αλλά στο ΕΑΜ ήταν οργανωμένος όλος σχεδόν ο λαός που αντιστεκόταν και όχι μόνο οι κομμουνιστές. Οπως βλέπεις μιλάω για το ΕΑΜ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.Δεν γινεται όμως να μην του αναγνωρίσεις αυτή την σελίδα της ιστορίας του και να πιάνουμε κουβέντα για όλα τα λάθη για να σβήσουν και τα σωστά.Αυτό δεν είναι ιστορία,είναι προπαγάνδα.Και ειλικρινά δεν πιστεύω πως αυτό θέλεις να κάνεις στο blog σου.
Τέλος χαίρομαι που τα λέμε και πιστεύω πως δεν θα κλείσεις τα μάτια στις όποιες υποχωρήσεις θα πιεστεί και θα κάνει ο Γιώργος.Και τότε θα χρειαστεί να είμαστε χέρι-χέρι.Ας φύγουμε πια απ' την οπαδική αντίληψη κι ας αρχίσουμε να ψάχνουμε γύρω μας για συντρόφους και συναγωνιστές και όχι για αντιπάλους.Θα μας χρειαστουν στις μέρες που θάρθουν να είσαι βέβαιος.ΦΙΛΙΚΆ Γιώργος.

Υ.Γ.Σ΄ευχαριστώ για το "αγαπητέ κομμουνιστή" αλλά αυτός για μένα είναι τίτλος τιμής που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μου ανήκει.Οι κομμουνιστές ειναι σίγουρα ένα είδος υπό εξαφάνιση αν δεν έχει ήδη εξαφανιστεί και μεις εδω παιδιά της τηλεόρασης.

ShareThis