Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ισραηλινή εισβολή στην Γάζα.


Από το Βαθύ κόκκινο

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ισραηλινή εισβολή στην Γάζα.

Ηταν Σάββατο 27 Δεκέμβρη του 2008 όταν ο ουρανός της Παλαιστίνης άρχισε για τα 23 επόμενα μερόνυχτα να βρέχει θάνατο και φωτιά στη Λωρίδα της Γάζας.
Η ισραηλινή αεροπορία έριξε τόνους βόμβες λευκού φωσφόρου και βόμβες διασποράς υπό τα χειροκροτήματα Αμερικάνων και Ε.Ε.

Σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, τραυματίστηκαν πολλαπλάσιοι, πολλοί εκ των οποίων έμειναν ανάπηροι, ενώ ισοπεδώθηκαν τα πάντα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη γη, διαμένοντας σε πρόχειρα καταλύματα και παράγκες. Υδροδοτικό και αποχετευτικό δίκτυο παραμένει κατεστραμμένο, ενώ η ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Με άλλα λόγια, οι ισραηλινές ηγεσίες πέτυχαν αυτό που προφανώς επεδίωκαν: Η Γάζα να μετατραπεί σε μια τεράστια φυλακή, όπου η ζωή θα είναι αφόρητη έως αδύνατη.

Και ενώ συμπληρώνετε ένας χρόνος από την γενοκτονία που εξαπέλυσαν τα σιωνιστικά καθάρματα στο Παλαιστινιακό λαό η «πολιτισμένη δύση» εξακολουθεί να αδιαφορεί αν δεν στηρίζει απροκάλυπτα τους σιωνιστές του Τελ Αβίβ.

Το ίδιο άθλια είναι και η στάση των αστικών ελληνικών κυβερνήσεων. Το είδαμε αυτό και στην άθλια θέση που κράτησε η Ελληνική κυβέρνηση κατά την συζήτηση στον ΟΗΕ της διάσημης έκθεσης Γκόλντστοον.
Μιλάμε για την έκθεση που καταλογίζει στο Ισραήλ τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την εισβολή στη Γάζα.
Και στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα τα δημοσιοκαφρικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έφτασαν στον βαθμό γελοιότητας να γράφουν ότι ο Γ. Παπανδρέου πληροφορήθηκε την στάση της κυβέρνησης στον ΟΗΕ από τα … μπλογκ!!!

Ένα χρόνο μετά την εισβολή των σιωνιστών στην Γάζα η ανάγκη έκφρασης της αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από ποτέ.

1 σχόλιο:

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Αδερφέ, πρόσθεσε και μερικά για το Κονβόι, αν θες.

Η Αίγυπτος τους απέκλεισε την είσοδο στην Γάζα, παρά την συμφωνία που είχαν κάνει αρχικά και τους ενημέρωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει είτε να παραδοθεί στην UNRWA, είτε να... εγκριθεί από το Ισραήλ και να περάσει από εκεί!

http://exoapotinvouli.blogspot.com/2009/12/blog-post_6498.html

ShareThis