Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Τί ακριβώς θέλουν;

Βρήκα αυτόν τον πίνακα σε κάποιο ιρλανδικό οικονομικό site και μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρων.Πρόκειται για ενα πίνακα όπου προστίθεται το έλλειμμα και η ανεργία, παρουσιάζοντας έτσι τις πιο προβληματικές οικονομίες απο αυτές που παρακολουθεί ο οίκος Moody's.
Όπως φαίνεται, ακριβώς μετά από εμάς είναι η Αγγλία(με μεγαλύτερο έλλειμμα!) και 2 θέσεις μόλις πιό κάτω οι ΗΠΑ.Αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των 2 παραπάνω οικονομιών, καταλαβαίνει αν η Παγκόσμια οικονομία ανησυχεί η απειλείται από την Ελλαδίτσα η από κάπου αλλού.
Γιατί λοιπόν τέτοια αγωνία για την Ελλάδα;
Γιατί όλος αυτός ο πόλεμος;
Αυτό που σκέφτομαι ανάμεσα σε άλλα, είναι βέβαια η αντίδραση του κόσμου, που αναμένεται στην Ελλάδα πιο καυτή.Κάτι ο Δεκέμβρης, κάτι το άθροισμα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ότι και η δύναμη των άλλων αριστερών κομμάτων και ομάδων είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτό που δείχνουν οι εκλογές,κάτι η πίεση των αριστερών του ΠΑΣΟΚ, κάτι οι απεργίες που εξαγγέλλονται, έκαναν την S&P να πεί πως "τα μέτρα από μόνα τους δεν είναι αρκετά" και να σπεύσει να μας υποβαθμίσει.Δηλαδή τι άλλο εκτός από οικονομικά μέτρα χρειάζεται;Μήπως καμιά φυλακή;Καμιά εξορία; Τί ακριβώς θέλουν; Δήλωση μετάνοιας ότι θα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά;Απ'ότι φαίνεται εκτός απο τα ελλείμματα, ανεβαίνουν στα ύψη και το θράσος,και οι αποικιοκρατικές λογικές!
Βλεπετε το χρήμα, ου γαρ έρχεται μόνον.Η "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι",
η κάπως έτσι τέλος πάντων.
Υ.Γ. Στον πίνακα με πορτοκαλί το έλλειμμα και με μπλε η ανεργία.

1 σχόλιο:

dyosmaraki είπε...

Κι εγώ έχω την αίσθηση πως κάτι θέλουν μα δεν τους το έχουμε δώσει. Να είναι πιέσεις για αγορά εξοπλισμών (λένε πως θα μειωθούν τα έξοδα για αγορά εξοπλισμών)
Να είναι για αγορές ΙΧ τα οποία εισάγονται από τη Γερμανία?
Δεν είναι δυνατόν να τολμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να ισχυρίζονται πως ίσως η Ελλάδα προκαλέσει ντόμινο καταρρεύσεων αφού ούτε βιομηχανία διαθέτουμε σαν χώρα ούτε οι Τράπεζές μας ενεπλάκησαν σε τοξικά ομόλογα.
Πάντως ανεξάρτητα από αυτό πιστεύω πως η τωρινή κυβέρνηση θα πρέπει να ξεφύγει από το στάδιο των λόγων και να μεταπηδήσει στο στάδιο των πράξεων. Οτι υπάρχουν κακώς κείμενα στη χώρα μας υπάρχουν, δεν είμαστε κι εμείς άμοιροι ευθυνών. Και αυτά τα κακώς κείμενα θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα...χθες θα έλεγα....

ShareThis