Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Η Ισλανδία στέλνει το θυμό της"Ακριβώς πριν από 200 χρόνια ενα άλλο ισλανδικό ηφαίστειο εξερράγη με καταστροφικές συνέπειες για τον καιρό, τη γεωργία και τις μεταφορές σε όλο το βόρειο ημισφαίριο - και συντέλεσε στο ξεκίνημα της Γαλλικής Επανάστασης."(Μπλογκ Ελβα-Πηγή Guardian)

Το σκεφτόμουν ολες αυτές τις μέρες.Έλεγα κοίτα να δεις τι μπορεί να συμβεί...
Χθες βρήκα λίγο χρόνο κι έριξα μια ματιά στο θέμα.
Οι έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία λοιπόν έχει προκαλέσει πραγματικό χάος στις μεταφορές με απροσδιόριστες ακόμα επιπτώσεις.Καμιά φορά αυτές οι αλυσιδωτές αντιδράσεις δεν ξέρεις που θα βγάλουν.Πάνω από 65000 πτήσεις ακυρωμένες, οι εταιρείες και οι πράκτορες αποζημιώνουν η κάνουν νέες προσφορές (φίλοι μου κέρδισαν μια μέρα επιπλέον και με Σαββατοκύριακο μέσα, σε ταξίδι που θα έκαναν στη Ρώμη) , ενώ μόνο χθές από τις 24000 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες, έγιναν οι 5000 (80% ακυρώθηκαν!).Για αυτη την εβδομάδα ελπίζουν σε ένα 50 %!
Να θυμίσω με λίγα και απλά λόγια το τι έγινε στην Ισλανδία.
Μια μεγάλη και 2 μικρότερες ιδιωτικές τράπεζες πρόσφεραν επενδύσεις "εγγυημένες" σε Αγγλους, Ολλανδούς και Γερμανούς επενδυτές, που όμως ήταν βασισμένες στα γνωστά τοξικά ο μόλογα και χαρτιά που σκαρφίστηκαν τα παγκόσμια golden boys.Oταν οι επενδύσεις αυτές κατέρρευσαν Αγγλοι, Γερμανοί και Ολλανδοί άσκησαν πιέσεις στην Ισλανδία και τα κατάφεραν (ποιός ξέρει πως!) Ετσι οι 300000 Ισλανδοί ξύπνησαν ένα πρωί κι έμαθαν πως η κυβέρνησή τους είχε κρατικοποιήσει (διασώσει τους είπαν) τις 3 τράπεζες και μαζί με αυτές και τα 5 δις που χρωστούσαν στους ξένους τζογαδόρους!!!Πολλές φορές το ΑΕΠ της χώρας δηλαδή.Σε μια νύχτα δηλαδή κάποιοι αποφάσισαν (σίγουρα με το αζημίωτο) να καταστρέψουν ένα λαό. Από τότε συγκεντρώσεις ,διαδηλώσεις , πτώσεις κυβερνήσεων μέχρι και ένα απίστευτο δημοψήφισμα όπου το 93% είπε ΟΧΙ στο παράνομο χρέος (και 1,5% ΝΑΙ!) δεν έλυσαν το πρόβλημα αφού η πουλημένη Ισλανδική κυβέρνηση εγγυάται την αποπληρωμή(και γιατί οχι αφού άλλος πληρώνει).
Έτσι την εκδίκηση ανέλαβε ο θυμωμένος Βίκινγκ Θεός της Ισλανδίας!
Τρομοκράτης ο Θεός!!
Το ηφαίστειο εξερράγη και όλη η κεντρική και βόρεια Ευρώπη ψάχνεται(και τώρα και λίγο η Νότια και εμείς εδώ στα Ν.Βαλκάνια).
Διάβασα κάπου πως μια παρόμοια έκρηξη το 1783 είχε σαν παράπλευρο αποτέλεσμα τον βαρύ επόμενο χειμώνα,την καταστροφή της γεωργικής παραγωγής σε πολλές χώρες και στη Γαλλία, και απο εκεί απανωτούς λιμούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο και ήταν μια από τις αιτίες της Γαλλικής επανάστασης!Λέτε;
Σήμερα πάντως ακυρώθηκε και η πτήση που θα μας έφερνε εδώ το ΔΝΤ.
Κάτι σαν "Φωνή λαού οργή Θεού" μου κάνει...
Εντάξει υπερβολικός είμαι ,αλλά το μήνυμα υπάρχει μέσα στο σύννεφο και στους ατμούς, και δονεί αυτές τις μέρες την Ισλανδία.
Kαι λέει "Νo cash, just ash" δηλ. "Δεν πληρώνουμε , φάτε τη στάχτη μας"
Ρε Χρήστο μήπως τελικά υπάρχει Θεός;(μη βρίζεις λέμε)

3 σχόλια:

busy bee είπε...

Την καλημέρα μου!
Σχετικό άσχετο αλλά δείτε και την "άλλη" οργή των Ισλανδών...πως είδαν (και αποκάλεσαν) οι Ισλανδοί το ΔΝΤ!:
http://manosbee.blogspot.com/2010/04/international-monetary-fund.html
Ωρα καλή.

Χρήστος είπε...

Χαχα!... Δε το σχολιάζω το τελευταίο αλλά όμως θα ρίξω λάδι στη φωτιά με το εξής αμφίσημο σχόλιο:

Οικονομική κρίση στο κόκκινο, σεισμός στη Αϊτή, σεισμός στη Χιλή, ηφαίστειο στην Ισλανδία, αεροπλάνα καθηλωμένα... Μήπως τελικά είχαν δίκιο οι Μάγια κ απλώς έπεσαν κ δυο χρόνια έξω; Μήπως αντί για Γιαχβέ υπάρχει Κετζοκοάτλ κ είναι πολύ θυμωμένος; Κ ξέρεις αυτοί οι θεοί των μάγια δεν κατευνάζονται με προσευχές, θέλουν αίμα!

Την καλημέρα μου!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γειά σου Χρήστο!
Ειχα διαβάσει το φοβερό ποστ σου,"Ο θεός, ο "μεγάλος" κ το κωλοδάχτυλο!" στο GHOSTNOTES, κι είχα πέσει ξερός από τα γέλια και σε θυμήθηκα.
Τώρα για τους Θεούς που λές , τι να κάνουμε ; Ότι θέλουν οι Θεοί.

ShareThis