Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Προ των πυλών -Αντίσταση τώρα!"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα
μου τα ’πες με το πρώτο σου το γάλα
Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τ’ αρχαία σου στολίδια
και δεν δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς "

Εφτασε λοιπόν η στιγμή που ο καθένας απο εμάς θα ευχόταν να μην έρθει.Οπως δείχνουν τα σημάδια και λενε οι πληροφορίες, πιθανότατα το Σάββατο κιόλας θα ζητηθεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού "διάσωσης" της Ελλ.οικονομίας.Του μηχανισμού δηλαδή που με μαθηματική ακρίβεια έχει σαν στόχο το να οδηγήσει την οικονομία στη χρεωκοπία,τους πόρους αυτής της χώρας στα χέρια των μεγάλων πορτοφολιών του πλανήτη κι αυτό το λαό στη βαθύτερη νύχτα τουλάχιστον των τελευταίων 50 χρόνων.
Ειναι πια καθαρό ότι μπήκαμε στη φάση της εφαρμογής του γνωστού πια σχεδίου των πλουσίων του πλανήτη να βυθίζουν τις οικονομίες στό χάος , τους λαούς στην απελπισία για να εμφανίζονται μετά ως σωτήρες αρπάζοντας ότι υπάρχει για ένα κομμάτι ψωμί.Και για όποιον δεν έχει κάτι να δώσει δεν πειράζει.Δέχονται και σκλάβους δηλαδή την εργατική δύναμη του εργαζόμενου κοψοχρονιά για την "ανάκαμψη της οικονομίας " μετά την κρίση
Αυτοί που δανειζουν τους λαούς δεν θέλουν τα χρήματά τους πίσω.Θέλουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει το χρήμα!Ας μη γελιόμαστε , αυτή είναι η αλήθεια

Αρχισε λοιπόν ξανά το γνωστό ψαλτήρι."Εφτασε η ώρα να πληρώσουμε", λές κι εμείς χρεωκοπήσαμε τον τόπο, η λες κι η Ελλάδα μόνο έχει χρέος... "δεν δουλεύουμε, δεν παράγουμε..."κλπ.Τους ακούς και νομίζεις ότι οι μόνοι που δουλεύουν σε αυτό τον τόπο είναι οι δημοσιογράφοι των καναλιών.Κι όλοι αυτοί που λιώνουν στα εργοστάσια και στα μαγαζιά χωρίς όρους, απλήρωτοι πολλές φορές η άλλοτε απολυμένοι, τους ακούν και φρικιάζουν.Και μαζί άρχισε και η πλύση εγκεφάλου για να δεχτούμε την αυτοκτονία.Εν χωρώ οι διευθυντές ειδήσεων φωνάζουν:"Είναι ολοφάνερο λένε ότι δεν κινδυνεύουμε από το ΔΝΤ." Αυτοί δεν είδαν τίποτα το κακό στην Αργεντινή, στην Ουγγαρία και τις άλλες χώρες που βούλιαξε στη φτώχεια το ΔΝΤ αρπάζοντας τον πλούτο και τις ελευθερίες τους.Κάπου μάλιστα άκουσα πως πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που δέχονται για άλλη μια φορά να μας σώσουν από την ασωτία μας!
Μας λενε πως εγγυώνται πως δεν θα ζητηθούν μέτρα φέτος.Τον άλλο χρόνο όμως;Σιωπή..
Τραγικές στιγμές ενημέρωσης όταν ο ένας δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού σκιαγράφησε τη σκοτεινή φιγούρα του ΔΝΤ για να διακοπεί από τον διευθυντή του που φωνάζοντας του είπε πως αυτά που λέει είναι ανακρίβειες.Και πως το σχέδιο στήριξης απο το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο.Μάλλον μόνο εμείς διαβάσαμε σε όλα τα ΜΜΕ για την επιστολή του ΥΠΟΙΚ προς ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ που ζητάει διευκρινίσεις.Τόσο ξεκάθαρο...
Μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με παραμύθια περί ανάπτυξης που πρεπει να ξεπεράσει προηγούμενους ρυθμούς, και μάλιστα άμεσα στους επόμενους μήνες, που θα μας βγάλει από την κρίση.Πράγμα που ακούγεται σωστό αν δεν ξέρεις...Όμως ο πρόεδρος του ΔΝΤ είπε πως η μόνη λύση είναι ο αποπληθωρισμός.Και αποπληθωρισμός σημαίνει μια χρονοβόρα διαδικασία που πρώτα βυθίζει στην ύφεση, υποχρεώνει σε μειώσεις μισθών και τιμών και μετά αν ζήσεις μπορεί να δεις "ανάπτυξη", η για την ακρίβεια να την δουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα νοικιάζουν σκλάβους για ένα πιάτο φαί και μόνο τότε θα κάνουν επενδύσεις.Γιατί ως γνωστόν στη διάρκεια της εξέλιξης του αποπληθωρισμού και πριν τον πάτο, όποιος επενδύσει κινδυνεύει με χρεωκοπία.
Μας λένε πως πρέπει τώρα μες τους επόμενους μήνες να κλείσουμε τις τρύπες στα δημοσιονομικά, μόνοι εμείς σε όλο τον κόσμο, και μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία που θα μειώσει χρέος κι έλλειμμα εν μέσω παγκόσμιας κρίσης!!Γιατί βέβαια στην κρίση του '29 καμιά μα καμιά χώρα δεν εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα.Αντίθετα έριξαν χρήμα στις αγορές, γιατί η ανάπτυξη μόνο με χρήμα και δη κρατικό στην πρώτη φάση μπορεί να γίνει.
Ειναι ξεκάθαρο, είναι ηλίου φαεινότερο πως στόχος τους δεν είναι η διάσωση της χώρας ,αλλά η αργή υποδούλωση της.Είναι λοιπόν ανάγκη εδώ και τώρα ο λαός να σταματήσει να τους πιστεύει και να ξεσηκωθεί.
Απο το δίλημμα ΔΝΤ η ΕΕ, Σκύλα η Χάρυβδη, γκρεμός η ρέμα, διάλεξαν για μας και τον γκρεμό και το ρέμα.Γιατί και στην αγκαλιά του ΔΝΤ μας σπρώχνουν και το όπλο της υποτίμησης δεν διαθέτουμε.
Πρέπει τώρα όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ξεπερνώντας παλιές συγκρούσεις και κολλήμματα, να καλέσουν το λαό σε αντίσταση χωρίς προηγούμενο! Σε συγκρότηση μετώπου που να δίνει την αισιοδοξία και την πίστη στον πιεσμένο από την κρατική προπαγάνδα εργαζόμενο, πως έχει την δύναμη να πεί όχι στην άλωση της ζωής , της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του.Πως έχει την δύναμη να πεί όχι στη ληστεία του μέλλοντος του και του αύριο των παιδιών του!Κι ακόμη πιο πέρα, να κάνει αργά και σταθερά τα πρώτα βήματα σε καινούργιους αδοκίμαστους δρόμους.
Και να πει ναι στο αύριο της δημοκρατίας του λαού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απελευθέρωσης του ανθρώπου από κάθε είδους απάνθρωπα δεσμά.
Το μέλλον είναι ο δρόμος που θα διαλέξουμε να βαδίσουμε.
Κι έχει ένα μόνο χρώμα , το χρώμα του ξεσηκωμού!
Και ευτυχώς η δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε.

10 σχόλια:

dame31 είπε...

Σήμερα άκουσα αυτούς τους παπαροδημοσιογράφους στο MEGA να λένε χαριτολογώντας ο ένας στον άλλο: "Αχ, Όλγα μου δεν θα πάρουμε σύνταξη πριν τα 80..." και πολύ θα ήθελα να τους γιαουρτώσω για να μην πω τίποτε χειρότερο....

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ιδια εικόνα σε όλα τα κανάλια.Μυριζε διατεταγμένη υπηρεσία

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, ότι περνάει από το χέρι μας να βγάλουμε από το μυαλό του κοσμου την καταστροφική ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα περάσει η μπόρα και όλα θα γίνουν όπως πριν.Είναι ψέμματα!Προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο σε κατάσταση απόλυτης ήττας ώστε να μην έχει διέξοδο.Δεν πρέπει να τους περάσει με τίποτα.

Citypress-gr.admin είπε...

Γιώργο μου έχεις δίκιο 100% αλλά από ότι βλέπεις έχουν κοιμίσει τον κόσμο και δεν αντιδρά σχεδόν κανείς ένας Τσίπρας το ψιλοπαλεύει άλλα είναι μόνος του και το ΚΚΕ κλασικά η θα γίνει μεγάλο μπάμ η ;;;;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κι όμως φίλοι του citypress, υπάρχουν δυνάμεις μέσα στα ήδη υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και έξω από αυτά που καθημερινά παλεύουν το χτίσιμο μιας συνείδησης που από κοινου θα αντισταθεί στην λεηλαsία που έρχεται.Καθημερινά γίνονται εντυπωσιακές διαλέξεις κινητοποιήσεις , μαζώξεις πολύ αξιόλογων ανθρώπων και αγωνιστών που ασχολούνται με το θέμα.Ειναι πρωτοφανης η καθημερινή ζύμωση απόψεων σε ευρύτερα δημοκρατικούς αριστερούς χώρους.Μόνο για απογοήτευση δεν είναι, αρκεί να βλέπει κανείς όλη την εικόνα του αριστερού χώρου κι όχι μόνο τις αδυναμίες του χώρου όπου συμμετέχει ο ίδιος.Ξέρω ότι αυτη η κατάσταση θα κρατήσει χρόνια και για αυτό χρειάζεται υπομονή και λυσασμένη επιμονή και πίστη.Ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξεπεραστουν παλιές ενδοαριστερές αντιθέσεις και να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις.Αλλά έχω την αίσθηση οτι πρώτη φορά στα δικά μου χρόνια είμαστε τόσο κοντά σε κάτι πραγματικα σπουδαίο.Αλλά συγχρόνως και κοντά σε κάτι τραγικό αν μείνουμε αδρανείς.Ειναι λοιπόν μια συγκυρία μοναδική όπου αξίζει τον κόπο να θυσιάσει κανεις πράγματα, και σίγουρα ένα κομμάτι από τον χρόνο που ξοδεύει ακούγοντας άθλια προπαγάνδα απο΄την ΤV.Πάμε δρόμο παιδιά , εκεί είναι το μέλλον

dame31 είπε...

Το κακό Γιώργο είναι πως όλα αυτά που λες δεν περνάνε στον κόσμο, δεν τα μαθαίνει και κυρίως δεν εμπιστεύεται καθόλου πλέον αυτούς που εσύ θεωρείς αξιόλογους ανθρώπους γιατί αυτό το πράγμα που λέγεται τηλεόραση τους έχει πλήρως απαξιώσει στη συνείδησή του. μη κρίνεις από σένα και τον κύκλο σου, εκεί έξω γίνεται της πουτάνας. Θολοκουλτουριάρηδες τους λένε και τους χλευάζουν (πέρασε βλέπεις ο όρος του αρχιλαμόγιου του καρατζαφέρ)

Swell είπε...

Tα ΜΜΕξαπάτησης, φρόντισαν επιτυχώς να πείσουν το κόσμο ότι φταίει αυτός για την κρίση. Κι έτσι θεωρεί τα μέτρα και τις θυσίες που θα κληθεί να κάνει αναγκαίες.

Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και κάποια άλλα Μέσα που δίνουν μια "διαφορετική" ΧΡΟΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ είπε...

Ο "πρόλογος" των κάθε είδους "επαναστάσεων" ή "λαϊκών εξεγέρσεων" ήταν ο "διαφωτισμός".
Το παιχνίδι των "αργυρώνητων" ...της πολιτικής ,των ΜΜΕ , του συνδικαλισμού ακόμα και της τελευταίας ελπίδας κατ εμέ ..του πνευματικού κόσμου ... αποτελούν το εργοτάξιο της συντήρησης και της στερέωσης του αναχώματος.... που ορθώνεται και αποτελεί την κατά βάσιν αιτία του "βολέματος" στον καναπέ του νεοέλληνα!!!
Αν ο λαός περιμένει την έγερση του από τον "προοδευτισμό"...ΣΩΘΗΚΕ!!
Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο έχει γκρεμιστεί στην κοινή λογική συνείδηση ....(το τελευταίο πηγάζει αβίαστα εκ του αποτελέσματος και εκ της βιωμένης αδράνειας των πάντων)
Ευχαριστώ για την ανοχή σας

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θα το πω απλα και με λίγα λόγια.Δεν με ενδιαφέρει απόλυτα το πόσο λίγες πιθανότητες υπάρχουν συμφωνα με λογικες αναλύσεις.Με ενδιαφέρει μόνο οτι πρέπει να γίνει.Ας μαζέψουμε λοιπόν δυνάμεις και κουράγιο κι ας αφήσουμε ΄πίσω τις στατιστικές και τις λογικές, "εδω που καταντήσαμε" η δυστυχώς η εξουσια, τα ΜΜΕ.." κλπ.
Αν ανεχόμαστε να δούμε τα παιδιά μας σκλάβους σε στρατόπεδα εργασίας 9δυστυχώς δεν υπερβάλω) τότε ας μείνουμε μόνο στην ανάλυση.Στόχος του συστήματος είναι η κινεζοποίηση του καπιταλιστικού μοντέλου.Και η μία και μόνη λύση βρίσκεται στο δρόμο.Οι αναλύσεις είναι χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, αλλά δεν είναι η λύση.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Υπάρχει πάντα και το σκληρό εργοοτάξιο της ανάγκης.Κι αυτό έτσι κι αλλιώς θα βγάλει κόσμο στο δρόμο.Το ζήτημα είναι το τι θα ζητήσει ο δρόμος.Γιατί μπορεί απλά να μαζεύεται λαός και να κάνει προσευχές όπως έγινε και αλλού. Κι από πίσω ο φασισμός να δουλεύει.

ShareThis