Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βρέχει παραιτήσεις ...Ας πιστεψουμε στη δύναμη του λαού κι ας τους διώξουμε τώρα

Μετά τον υφ.Εργασίας κ. Κουτσούκο σήμερα ακολουθεί ομοβροντία  παραιτησεων.
Σήμερα  είχαμε παραιτησεις από το ΛΑΟΣ δηλαδή τον υπουργό Υποδομών Βορίδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γεωργιάδη,  τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης  Ροντούλη ενω περιμένουμε τον αναπλ. υπουργό Άμυνας Γεωργίου. Οι 4 του ΛΑΟΣ μοιραστηκαν δηλώνοντας οι 2 οτι θα υπερψηφίσουν και οι 2 οτι θα καταψηφίσουν το νεο μνημόνιο ενω είπαν οτι στηρίζουν την κυβέρνηση!
Το απόλυτο αλλαλούμ από ένα πραγματικά γελοίο  κόμμα που βλέποντας τη δημοσκοπική του κατάρρευση προσπαθεί να σωθεί λέγοντας και ΟΧΙ και ΝΑΙ συγχρόνως. Να προσεξουν μόνο να θυμουνται ποιοί είπαν ότι θα καταψηφίσουν και ποιοί όχι...
Πριν λίγο όμως είχαμε ξαφνικά και την παραίτηση της αν.Υπ.Εξωτερικών κ.Ξενογιαννακοπούλου που σημαίνει οτι τα πραγματα σοβαρεύουν αφού δηλώσεις εναντίον του μνημονίου έχουμε από την κ.Παναρίτη, την κ.Αποστολάκη που είπε οτι θα καταψηφίσει και αυτή αλλά και τον κ.Μιχελογιαννάκη, και τον Χ.Μαγκούφη. Πολλοί από αυτούς ανήκαν στο σκληρό πυρήνα των μνημονιακών βουλευτών που τωρα βλέπουν το έδαφος να τρεμει κατω από τα πόδια τους.
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι ομάδα βουλευτών που πιθανόν να φθανουν τους 30-35 που ετοιμάζονται να πούν ΟΧΙ! Ετσι όμως δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε βουλευτές που προέρχονται από τον ίδιο νομό, όταν δηλαδή κάποιος βουλευτής ενός από τα κόμματα του μαυρου μετώπου δηλώσει πως καταψηφίζει, αφού έτσι εκτίθενται στα μάτια των ούτως ή άλλως δεινοπαθούντων ψηφοφόρων τους.
 Παντως τώρα καταλαβαίνω γιατί χρειαζόμασταν πολλούς υπουργούς. Για να έχουμε περίσσευμα...

Για να πω την αλήθεια θεωρώ πολύ δυσκολη μια μεγάλη ανατροπή μεθαύριο στη Βουλή. Δεν τη θεωρώ ακατόρθωτη όμως. Το τι θα συμβεί θα εξαρτηθεί χωρίς αμφιβολία και από το πόση πίεση θα  ασκήσουν οι δρόμοι -που πρέπει να πάρουν πραγματικά φωτιά - δημιουργώντας σύγχυση στους ήδη πανικόβλητους κυβερνητικούς βουλευτές.
Οι αγώνες έχουν αποτελέσματα και ο λαός πρεπει χωρίς να το σκεφτεί να πιστεψει στον εαυτό του και να στείλει εδώ και τώρα στα σκουπιδια της ιστορίας και την Τρόικα και τους εδώ "Ελληνες" συνεργάτες-εκπροσώπους της.

Υ.Γ. Μόλις ακούσαμε πως η ΝΔ έβαλε θέμα κομματικης πειθαρχίας δείχνοντας έτσι υποχρεωτικά το πραγματικό της πρόσωπο! Οι μέχρι χθες "πολέμιοι" του μνημονίου που πρωταγωνιστούσαν σε ενα απίστευτο θέατρο δήθεν υποστήριξης των δικαιωμάτων του λαού, αναγκάζονται να βάλουν το κορμί τους μπροστά για να κρατηθεί όρθιο το υπό κατάρρευση μνημονιακό κάστρο.

7 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Τσίρκο!
Για να μην περάσει το μνημόνιο της ντροπής (179 ψήφοι), πρέπει να το καταψηφίσουν 73 (!) γομάρια.
252-179=73
Στους 252 του Μαύρου Μετώπου δεν έχω βάλει τη Ντόρα.
(153+83+16=252)
Είναι μεγάλο το τημ, δεν είναι σαν τις προηγούμενες φορές που τους μετρούσαμε με τα δάχτυλα και περιμέναμε να φανεί κάνας πατριώτης.
Φέξε μου και γλύστρισα!

Ανώνυμος είπε...

Επικοινωνιακές τρίπλες και μαλακίες.
Ο σκοπός είναι να μας καθησυχάσουν, να μας αποκοιμήσουν, φοβούμενοι το επερχόμενο διήμερο.
Δεν κάνανε τόσα και τόσα και να μείνουν ανεκτέλεστα δυό μέρες πριν το τέλος (μας).

mbiker

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Φοβάμαι ότι είναι ελιγμοί οι παραιτήσεις και τα μέτρα θα περάσουν.
Η μεγάλη μάζα του κόσμου είναι λυπηρό ότι δεν αντιδρά όπως απαιτούν οι περιστάσεις για μια ακόμη φορά (μακάρι να πέσω έξω).
Η χώρα, ο λαός της και οι εργαζόμενοι
είμαστε όλοι μπροστά στό κουτί της...Πανδώρας απ'όπου και ξεπηδούν οι''προσφορές '' του μεγάλου κεφαλαίου.
Μάχη εδώ και τώρα
αλλιώς δεν κερδίζεται ο πόλεμος. Καλό αγώνα σύντροφοι...

Swell είπε...

Να το καταλάβουμε πλέον ότι ζούμε στην κωλοτουμπελλάδα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν αποκλείεται να παίζει κατι από πίσω πάντως. Πολύ πανικόβλητη και περίεργη αντίδραση από το ΛΑΟΣ. Το "Αριστερα και πολιτική" έκανε ανάρτηση με τρομερό ενδιαφέρον και μιλάει για επικίνδυνη αποσταθεροποίηση. Διαβάστε το.
Οπως και να εχει ο κόσμος πρεπει να βγεί στο δρόμο και να θυσιασει πράγματα. Δε γινεται να εχουμε τόσο χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία και να μην τρεχει τίποτα. Ας μην αθωώνουμε τους διπλανούς, συγγενεις, φίλους για να μην τους στενοχωρήσουμε. Οποιος δεν απεργεί πουλάει ουσιαστικά όσους απεργούν αφου στερεί από όσους χανουν το μεροκάματό τους τη δυνατότητα να έχει αποτέλεσμα η θυσία τους. Πρεπει να πιεστουν. Επίσης όσο οι αντιδράσεις είναι χαμηλών εντασεων θα προτεινουν και θα περνανε συνεχώς καινούργιες εναλλακτικές που δεν υπήρχαν πριν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

mbiker
Δε νομιζω πως ειναι επικοινωνιακες τριπλες. Δεχονται μεγάλη πίεση όλοι, ειδικα οι βουλευτες της επαρχίας που εχουν πιο προσωπική επαφή. Καποιο μεγαλύτερο σχεδιο που θα "απλωθεί" τις επόμενες μερες μπορεί να είναι. Εκτός από τις παραιτήσεις ο Καρατζαφ είπε κι άλλα. Είπε πως η χρεοκοπία δεν τον φοβίζει αλλά ο κίνδυνος του κομμουνισμού(δεν τοπε ακριβως έτσι) τον ανησυχει!!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Συμφωνώ Γιώργο ότι ''κάτι'' θα απλωθεί τις επόμενες μέρες,το σύστημα είναι έξυπνο και προσπαθεί χαροπαλεύοντας να διασωθεί(ίσως με προβοκάτσιες; ίσως με ότιδήποτε θεωρήσει ότι θα ξεπεράσει την κρίση του)
Χωρίς να κινδυνεύω να γίνω μονότονος ξαναλέω ότι είναι στο χέρι μας.

ShareThis