Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σιγά να μην έκαναν λάθος! -Forbes:5,4 τρις από 4,5 πέρσι!


Σιγά να μην έκαναν λάθος!
Αν είναι σε κάτι αστέρια οι καπιταλιστές είναι στους υπολογισμούς, στο να κάνουν ταμείο.
Οταν μιλάνε οι αριθμοί, οι πολυλογία καλύτερα να σταματάει.
5,4 τρις από 4,5 πέρσι!
Αυτά έκαναν οι "ικανοί" κορυφαίοι δουλευτές του κόσμου, κυριολεκτικά, την ώρα που εμείς βουλιάζαμε στην κρίση μας.
Οταν ξεκίνησε αυτή η κρίση και τα μνημόνια θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά πανηγύριζαν το ότι οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ξεπέρασαν τους χίλιους. Είχαν γίνει τότε 1013. "Είμαστε δυό, είμαστε τρείς..." που λέει και το τραγούδι.
Τωρα έφτασαν αισίως τους 1426 από 1226 πέρυσι.
Αυτό θα πει να έχεις "θετικό πνεύμα", μαζί με κάμποσα δις που βοηθάνε στους αναγκαίους εκβιασμούς, αντί να είσαι μες στη γκρίνια. Οι κρίσεις έχουν ευκαιρίες, κι αυτοί τις αρπάζουν.
Οχι σαν εμάς...
Στο κάτω κάτω αν θέλαμε δικαιοσύνες και τέτοια ας γινόμασταν πλούσιοι.
Σκεφτείτε ότι αυτοί είναι εκείνοι που ζητάνε, απαιτούν και πετυχαίνουν τη μείωση των μισθών παγκοσμίως... Όμως έτσι δουλεύει αυτό το κόλπο, κι αν δε θέλετε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σκάστε και σκάψτε!

Aυτό που έχει λίγη σημασία παραπάνω για μας είναι ότι αυτός που ξεπέρασε όλους τους άλλους φέτος σε αύξηση κερδών και περιουσίας ήταν "ο δικός μας" Ευρωπαίος Αmancio Ortega των γνωστών Zara , που αύξησε το κομπόδεμά του κατά 19,5δίς δολάρια(!!!), εν μέσω φοβερής κρίσης για την αγαπημένη του πατρίδα Ισπανία, και μπήκε στο top three... Aνάμεσα στα άλλα λέει το περιοδικό εκμεταλλεύτηκε και την πτώση στην αγορά ακινήτων ψωνίζοντας κοψοχρονιά ακίνητα. Μπράβο! Είμαι σίγουρος ότι οι Ισπανοί άνεργοι και άστεγοι θα είναι περήφανοι για τον συμπατριώτη. Άξιζε τον κόπο το χαρτόκουτο κι ο καθαρός αέρας!



Οπως λέει και ο Ριζοσπάστης για το θέμα : Πλούτος κλεμμένος από τον ιδρώτα των λαών...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πλούτος κλεμμένος από τον ιδρώτα των λαών


Φαίνεται ότι η κρίση αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των παράσιτων, που την προκάλεσαν. Ετσι, μεσούσης της κρίσης, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αυξήθηκαν και από 1.226 πέρυσι, φέτος ανήλθαν σε 1.426. Αριθμός που «αποτελεί απόλυτο επίτευγμα» για τα 26 χρόνια που καταμετρά η αξιολόγηση αυτή του περιοδικού «Forbes». Ολοι μαζί μετρούν μία περιουσία 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 4,5 τρισεκατομμυρίων πέρυσι!



Οι προσωπικές τους περιουσίες ξεκινούν από τα 73 δισεκατομμύρια δολάρια ενός Μεξικανού, «πέφτουν» στα 67 δισ. δολάρια για έναν Αμερικανό και ακολουθούν ένας Ισπανός με περιουσία 57 δισ., ένας Αμερικανός με 53,5 δισ. και δύο Γάλλοι με 30 και 29 δισ. αντίστοιχα. Ολοι τους αύξησαν τον πλούτο που διαθέτουν σε σχέση με πέρυσι.

Αυτός ο πλούτος, όπως και όλος ο υπόλοιπος που βρίσκεται στα χέρια άλλων καπιταλιστών, έχει παραχθεί με τον ιδρώτα των λαών, είναι κλεμμένος απ' αυτούς. Πλούτος που θα έπρεπε να τους ανήκει, υπεραρκετός να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους. Κι όμως, δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε ένα απειροελάχιστο ποσοστό του. Απεναντίας, βουλιάζουν στη φτώχεια, στερούνται τα στοιχειώδη, το ψωμί, τη στέγη, την πρόσβαση σε υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Το χάσμα ανάμεσα στον πλούτο και στη φτώχεια διαρκώς θα μεγαλώνει όσο ο καπιταλισμός θα σαπίζει και θα προσπαθεί να επιβιώσει αρπάζοντας και την τελευταία μπουκιά απ' το στόμα των ανθρώπων του μόχθου. Και δε θα κλείσει παρά μόνο όταν οι λαοί αποφασίσουν να το κλείσουν, θάβοντας εκεί τους άρπαγες του πλούτου που παράγουν, κάνοντάς τους παρελθόν στην ιστορία της ανθρωπότητας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

My spouse and I stumbled over here coming from a
different page and thought I might check things out.
I like what I see so i am just following you. Look
forward to finding out about your web page yet again.


Also visit my web blog; acoustic guitar a chord

ShareThis