Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το ασήμαντο ΚΚΕ

Μ' αρέσουν οι δημοσκοπήσεις.
Μου γαργαλάνε το ...συναίσθημα δημοκρατίας, ξέρετε ποιας "δημοκρατίας", που έχω μέσα μου.
Μου ξυπνάνε τις εκλογικές μου αυταπάτες κάπως.

Πιο πολύ μ' αρέσουν οι δημοσκόποι όμως, κι ακόμη περισσότερο οι "αναλυτές" που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα, με απόλυτη "σοβαρότητα" στα κανάλια.

Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν, 3 τον αριθμό, το ΚΚΕ ήταν 4ο στις 2 μετά τη Χ.Α.και 5ο στην τρίτη με ποσοστά μετά την αναγωγή πάνω από 6%.

Παρ' όλα αυτά εντελώς συμπτωματικά, παρουσιαζόταν παντού μετά το ΠΑΣΟΚ, που παρά τα όσα έλεγαν οι αριθμοί το τοποθετούσαν 3ο στη σειρά(!) ενω ήταν π.χ 6ο, μετά το Ποτάμι και μετά τους ΑΝΕΛ... Οι αναφορές δε εννοείται ότι ήταν υψηλών προδιαγραφών ...θαψίματος. Μύριζαν χώμα!
Επίσης στα πάνελ κάθε μέρα και ενώ η ΔΗΜΑΡ πλέον έχει αποδημήσει εις Κύριον, οι εκπρόσωποί της παρουσιάζονται κανονικά και μετά θάνατον! Θαύμα...

Έτσι για να ξέρουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του συστήματος.

Η προσπάθεια να φανεί το ΚΚΕ ως ασήμαντη οντότητα που δεν επηρεάζει τα πράγματα όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και γίνεται όλο και πιο "επιστημονική".
Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες στο φεστιβάλ της ΚΝΕ δε γέμισαν ποτέ το πάρκο Τρίτση, ειδικά την 3η μέρα πρέπει να ήταν πάνω από 100000(!), πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, και επομένως δεν άξιζε οποιαδήποτε αναφορά εκτός από 2-3 φράσεις του ΓΓ από την κεντρική ομιλία.
Άλλωστε εκείνες τις μέρες ήταν εδώ η Lady Gaga που έφυγε από το ξενοδοχείο με τα εσώρουχα, ενώ ο Κουτσούμπας φορούσε κανονικό σακάκι... Οπότε τι να έκαναν;
Οι παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα "καλύπτονται" με μισή φράση από την ανακοίνωση του ΠΓ λόγω έλλειψης χρόνου, ενώ ατέλειωτες ώρες παίρνουν από τον ...πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο οι ανούσιες κόντρες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περι παντός. (Απο μια άποψη ευτυχώς, γιατί έτσι κλείνω την τηλεόραση και κάνω και καμιά δουλειά.)

Οι πολλοί βεβαια τρώνε το παραμύθι κανονικά. Υπάρχουν όμως κάποιοι που βλέπουν καθε μέρα ποιος επιβεβαιώνεται σε ό,τι λέει και κυρίως σε ό,τι κάνει.

Την 1η Νοέμβρη ίσως να είναι μαζί μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

1 σχόλιο:

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο,


Για τη σειρά παρουσίασης του ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις δεν έχεις δίκιο. Δεν γίνεται καμία διάκριση. Αυτό που επικρατεί γενικά (δεν κρατάω αρχείο για να ξέρω αν έχουν υπάρξει εξαιρέσεις) είναι να παρουσιάζονται τα κόμματα με τη σειρά που κατέλαβαν στις προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και τερματίζει πρώτος στις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται μετά τη ΝΔ.


Τα λέμε

ShareThis