Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ηταν ένα φοβερό συλλαλητήριο!





Ηταν ένα κυριολεκτικά φοβερό συλλαλητήριο!

Δεν υπάρχουν κατάλληλες  λέξεις για να περιγράψουν αυτό που έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.
Επί 4 ωρες η Αθήνα ζούσε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό.

Αμέτρητες χιλιάδες, πάνω από 100000 κατά την πιο συντηρητική εκτίμηση,  εργαζόμενων, αγροτών, μαθητών, φοιτητών, ανέργων, συνταξιούχων κ.α. ένιωσαν και χάρηκαν τη δύναμή τους!

Το στήσιμο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, αλλά και οι καθυστερήσεις που υπήρχαν σε όλη την ανάπτυξη της διαδήλωσης έδειχναν ότι ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες που υπήρχαν.

Όσοι βρέθηκαν στους δρόμους είδαν και κατάλαβαν ποιοι αντιστέκονται πραγματικά.
Ποιοι μπορούν να εμπνεύσουν το λαό, να τον οργανώσουν και να τον κάνουν να ξεπεράσει τους φόβους του.
Ποιοι πιστεύουν στη δύναμη του λαού. Ποιοι δεν έχουν καμιά αμφιβολία πως ο  λαός μπορεί.
Ποιοι είναι σίγουροι ότι ο λαός είναι η μόνη λύση.

Ο Λαός μπορεί τα πάντα!

Αρκεί να πιστέψει και να οργανωθεί.

Είναι καθαρό μετά το σημερινό συλλαλητήριο ότι δημιουργούνται συνθήκες αναστροφής της κατάστασης.
Η Πανεργατική Απεργία που έρχεται στις 27 Νοέμβρη, αλλά και το συλλαλητήριο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη αποκτούν ιδιαίτερο νόημα.

Οσοι ήταν σήμερα στο κέντρο σ' αυτό το τρομερό συλλαλητήριο ας μιλήσουν με ενθουσιασμό και στους άλλους.
Ας τους μιλήσουν για τη δύναμη που έχουν και δεν το γνωρίζουν!



ΥΓ: Θα ξαναγυρίσουμε στο συλλαλητήριο με βίντεο, φωτογραφίες  και μικρή περιγραφή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το οτι δεν ειχε Ματ, δεν ειχε δακρυγονα, δεν ειχε καγκελα, δεν ειχε μπαχαλακηδες, οπως ειχε στις διαδηλωσεις που κατεβαινε πανω απο μισο εως ενα εκατομυριο κοσμο, δειχνει ποσο χεσμενους; ελεγξιμους; σας εχει το συστημα.

Ανώνυμος είπε...

αφού ο λαός μπορεί τα πάντα , όπως ισχυρίζεσαι, γιατί τους αφήνει να κάνουν ότι κάνουν? γιατί δεν τους ρίχνει? μόνο να διαδηλώνει ξέρει? ή δεν ήρθε η ώρα ακόμη? και πότε θάρθει η ώρα του λαού?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φοβισμένε μου φίλε που ούτε ψευδώνυμο δε βάζεις, ακουσέ με σε παρακαλώ.
1.Ο λαός μπορεί τα πάντα όταν το πιστέψει ότι το μπορεί και κανει αυτά που πρέπει να κάνει, δηλαδή να οργανωθεί και να παλέψει με στόχο και σχέδιο κι όχι σαν ηλίθιος μπαχαλάκιας που απλά βγαζει το άχτι του. Βεβαια εγω δεν πιστευω καθολου σε ηλίθιους παρα μόνο σε στημένους από το συστημα που ακολουθουν και καποιοι αφελεις.
2. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΌΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ στα συνδικάτα του. Οποιος το καταλαβαίνει είναι πολιτικά έξυπνος. Ολοι οι άλλοι ας ψαχτουν. Οποιος νομιζει ότι μπορεί μόνος του απάνω τους με την ευχή μου...
3. Προφανως ποτε δεν κατεβηκε 1 εκ. κόσμος όπως λες.Εγω ΄'ημουνα παντα εκεί.Εσυ μαλλον αλλου οποτε λες ό,τι θελεις. Στα μεγαλύτερα συλλαλητηρια όπως πχ 5/5/2010 ο κόσμος ήταν πάνω κατω όσος ειχε το ΠΑΜΕ την 1/11
ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ "ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΤ και ΜΠΑΧΑΛΑ"
1.Σε τι βοηθησαν τα μπάχαλα τοσον καιρό;;; Πηγε σιγα σιγα πίσω το κίνημα ναι ή όχι;
2.Σταματησαν τα μπαχαλα από τον καιρό που βγηκε ο Σαμαρας, ναι ή όχι;Γιατι άραγε;;;
3. Τα μπαχαλα στα δικα μας συλλαλητηρια δε χωράνε γιατι δεν τους παιρνει.
Αλλα το πιο σπουδαίο ειναι αυτό.Πιστευεις αλήθεια ότι αν μπαίναμε στη Βουλή θα παίρναμε την εξουσία; Προφανως ναι. Ελα όμως που η εξουσία δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά αλλού. Η ΕΞΟΥΣΊΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. Κι απο κει δεν την παιρνεις με ενα ντου καποιο ωραίο Σαββατο. Αυτό είναι το πιο σοβαρό θεμα που δεν αφήνουν να καταλάβεις κι εσυ και οι πολλοί. Γιατι αν το καταλάβεις δεν θα ξαναμπερδευτείς με πτώσεις κυβερνήσεων και νεους σωτήρες(λες "γιατι δεν τους ρίχνουνε")

Όποιος το καταλάβει θα σκεφτεί αμέσως: "ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ"
Και για να γινει αυτο πρεπει να φερθει σαν οργανωμενη δυναμη εξουσίας κι όχι σα γελοίο μπαχαλο που το πανε όπου θέλουν.
Προσωπικα δεν κατηγορώ αυτή την άποψη...Η πλάνη και η πολιτική αφέλεια δεν είναι εξαίρεση, είναι ο κανόνας.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αφου όπως λες μας εχει χεσμενους το συστημα, γιατι άραγε είπαν 5 λεξεις για ενα παο τα μεγαλύτερα συλλαλητηρια των τελευταίων χρόνων; Μα απλά γιατι το φοβουνται. Ξερουν πολυ καλά ποιους πρεπει να φοβουνται και τι πρεπει να θαψουν.
Και κατι ακομα. Δεκαδες συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ σερνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται. Γιατί;;;;Επειδη τους εχουν χεσμενους;;;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αυτοί που πιστευουν στα μπάχαλα, περιέργως πιστευουν και στη Δημοκρατία από τα κατω....
Ομως τα μπαχαλα ελέγχονται από καποιον(εκτός της ασφάλειας); Εχουν εξουσιοδότηση από καποιο όργανο του λαου που κατεβαινει στις διαδλώσεις, και επομενως ειναι το πιο ενεργό και μαχητικό (και βεβαια δικαιουται να εχει άποψη αφου ρισκαρει), για να κανουν ό,τι κανουν; Δινουν λογαριαμό σε κανέναν;
Τι σόι κουταμαρα είναι αυτή η "αγαπη" στα μπαχαλα;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τεστ πολιτικης ωριμότητας(ευκολάκι):
Τι ειναι πιο ευκολο;
1.Να γινει ενα μπάχαλο;
2.Να γραφτουν 1000 στα σωματεία τους.

(Η ερωτηση δεν απευθυνεται σε όσους σιχαίνονται τα σωματεια και ασχολουνται με τη διαλυσή τους.)

Ανώνυμος είπε...

5Tο να λες, οτι το 2010/11 κατεβαινε τοσος κοσμος, οσο εχτες, ειναι ψεμα.
Οταν το κρατος σε φοβαται, σου στελνει μπαχαλα, ΜΑΤ, δακρυγονα, για να σε διαλυσει.
Οταν σε εχει χεσμενο ή σε ελεγχει, σε αφηνει να περπατησες με το πασο σου.
Αυτη ειναι η πικρη αληθεια. Ολα τ αλλα ειναι παρηγορια στον αρρωστο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν ήσουνα προφανως στο κεντρο, οπότε δεν μπορείς να κάνεις εκτιμηση για το ποσο κόσμο είχε. Ασε αυτούς που ειδαν και ενιωσαν το συλλαλητηριο. Αν ήσουν σίγουρα δεν θα έλεγες ότι λεω ψεματα.Και αν ακόμα είχε κάποιο παραπάνω κόσμο ίσως στις 5/5/10 (και μόνο τότε) δεν είναι εκέι το θέμα μας. Αυτό της 1/11/14 ήταν ένα από τα 3-4 μεγαλύτερα, και τα έχω ζήσει όλα ένα-ένα σε όλες τους τις γωνιές.

Τα μπαχαλα και τα ΜΑΤ πάνε πακέτο. Αφου τα μπάχαλα δεν ευδοκιμουν καθόλου, δεν χωράνε με τίποτα, στο ΠΑΜΕ δεν κολλάγανε και τα ΜΑΤ. Δεν είχαν λόγο να είναι μπροστά μας. (Φυσικά δεν ήταν απόντα.Υπήρχαν γύρω κ έβλεπες τις διμοιρίες να κόβουν βόλτες στα στενά.) Το ΠΑΜΕ δεν είχε σκοπό να κάνει ντου πουθενά αφου κάτι τέτοιο δεν είχε εντελώς κανένα νόημα ειδικά προχθες. Ουτε καμιά απαγόρευση υπήρχε όπως π.χ. στην επίσκεψη Μερκελ.
Το σύστημα λοιπόν δεν είχε κανενα λόγο να προκαλέσει και να δώσει πόντους στο ΠΑΜΕ.
Με λίγα λόγια δεν ειχαν τρόπο να χαλάσουν το συλλαλητήριο.

Ισα ισα που ήξερε όλη αυτή την άθλια κουβεντα που θα ακολουθούσε και που θα αναλαμβάνατε εσείς και σας αφήνει να παίξετε το παιχνιδι του εναντίον της μόνης δυναμης που το απειλεί.
Ο μόνος που απειλεί το σύστημα δεν είναι το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ ως δυνάμεις. Ειναι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ως οργανωτές του λαού. Το λαό φοβούνται. Αυτόν που όλοι οι άλλοι είτε τον έχουν γραμμένο και τον θέλουν στη γωνία(ΣΥΡΙΖΑ), είτε τον υποτιμούν και νομιζουν ότι μπορούν να καθαρίσουν με ντου μερικών εκατοντάδων γενναίων.
Εμείς παλι κανουμε ότι μπορούμε για να τον βγάλουμε στο δρόμο, να τον βοηθήσουμε να νικήσει το φόβο του και να γίνει πρωταγωνιστής.
Αυτό που κανετε όλοι εσεις με τα "μάγκικα" σχόλια σας, είναι να του λετε να παει σπίτι του γιατι δεν γίνεται τίποτα. Απαξιώνετε το μόνο τρόπο που υπάρχει και τη μόνη δύναμη που πιστευει στη δύναμη του λαού. Εισαστε πράγματι πολύ χρήσιμοι... Αλλα όχι για το λαό.

ShareThis