Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, μπορούμε να τους σταματήσουμε!Συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις την Κυριακή. Στην Αθήνα στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους


Σε πεδίο σκληρής ταξικής μάχης έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας πάνω από 1.000 εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με τα συνδικάτα, τους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, τις Λαϊκές Επιτροπές να πραγματοποιούν πλήθος παρεμβάσεων πρωί και απόγευμα, όχι μόνο χτες αλλά και σήμερα, καλώντας ταυτόχρονα στα αυριανά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις πόλεις. Στόχος να περάσει παντού το μήνυμα: «Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Τα νέα σχέδια της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στόχο έχουν να κατασπαράξουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, προκειμένου να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Υγεία, στην ιδιωτική Ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε αγωνιστικό συναγερμό αναφέρεται: «Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! (...) Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. (...)Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα!Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις (...).Τσακίζουν το ΕΚΑΣ (...).Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζομένων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!...».

Ορισμένους από τους βασικούς άξονες της νέας επίθεσης ομολόγησε προχτές Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα. Αν περάσει αυτό το μέτρο, με δεδομένη την ανεργία, τις ελαστικές και προσωρινές μορφές απασχόλησης, την ανασφάλιστη, ιδιαίτερα για τους νέους, εργασία, σημαίνει ότι πρέπει να ξεγράψουν ακόμα και την έννοια της σύνταξης! Ενα ακόμα πλήγμα που θα επιφέρουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ομολογία του υπουργού, είναι να μη συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά πριν από τα γενικά όρια, φορτώνοντας στην πλάτη των γυναικών πολλά επιπλέον χρόνια εργασίας μαζί με την ανατροφή των παιδιών που στις σημερινές συνθήκες αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες.

Απέναντι στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα ταξικής μάχης. Καλεί «την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων. (...) Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis