Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ποιος είδε το ΠΑΜΕ και δεν το χάρηκε!



Γιώργος Σιφωνιός-Χαλυβουργός την ώρα της δουλειάς



Mε δύο εντυπωσιακές επιθετικές κινήσεις που έκανε σήμερα το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό, έδειξε στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να την αφήσει να κάνει περίπατο.
Έδειξε ότι αυτό που λέει τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή το ζήτημα του ασφαλιστικού είναι αιτία πολέμου, το εννοεί απόλυτα.

Το πρωί στις 8πμ με αιφνιδιαστικό τρόπο "αποβίβασε" δεκάδες μέλη και στελέχη του μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου στον πιο καλά φρουρούμενο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ηρώδου του Αττικού, χαλώντας τον πρωινό καφέ του Πρωθυπουργού και κάλεσε από εκεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν σκληρή μάχη για το ασφαλιστικό και να συμμετέχουν στην διαδήλωση διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ακολούθησαν χιλιάδες εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν με επιθετικές διαθέσεις κάτω από το Υπουργείο.
Οταν παρ' όλα αυτά ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα λίγο πιο μετά, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ακολουθούσε σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Στη Βασ. Σοφίας η αστυνομία είχε στήσει φραγμό μπροστά από τη Βουλή στο γνωστό σημείο στα Λουλουδάδικα.


Ο Γ.Πέρρος και Χρ. Κατσώτης από την πλευρά του ΠΑΜΕ κάλεσαν την αστυνομία και την κυβέρνηση να αποσύρουν τα λεωφορεία και το μπλόκο και να αφήσουν τη διαδήλωση να περάσει προς το Μέγαρο Μαξίμου. Και οι δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποίησαν σε αυστηρό τόνο την αστυνομία ότι θα έχει όλη την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει.

Μπροστά στα λεωφορεία των ΜΑΤ ήταν παραταγμένοι συνταξιούχοι, γυναίκες της ΟΓΕ, εργαζόμενοι και νεολαίοι του ΜΑΣ.

Ξαφνικά η διαδήλωση χωρίστηκε στα δύο και προχώρησε στα δυο περάσματα δεξιά και αριστερά απο τα λεωφορεία επιχειρώντας το σπάσιμο του μπλόκου.
Ακολούθησε σύντομη μάχη με σπρωξιές, χτυπήματα από τους ΜΑΤατζήδες, κρότου λάμψης και χημικά.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, να περάσουν σαρώνοντας το μπλόκο και να βαδίσουν πρός την Ηρώδου Αττικού!

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας έδειξαν με αυτό τον τρόπο τις διαθέσεις τους σε σχέση με το ασφαλιστικό.
Είπαν στην "δεύτερη φορά αριστερά" κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι και να δώσουν συναίνεση στη σφαγή.

Ότι στον πόλεμο που τους κήρυξαν  θα απαντήσουν με πόλεμο!

Ότι η αντίσταση των εργαζόμενων και ο αγώνας τους μπορεί να έχει νόημα και αποτέλεσμα αν πιστέψουν στη δύναμή τους και αποφασίσουν να εμπιστευτούν αυτή τη δύναμη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η συνέχεια θα είναι παραπάνω από θερμή.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να νοιώσει την καυτή ανάσα της εργατικής τάξης και να καταλάβει ότι ο δρόμος της λεηλασίας όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει δεν μπορεί να είναι σπαρμένος με τριαντάφυλλα και μάλιστα από τα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων.





2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ShareThis