Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Παραιτηθείτε!


Σήμερα στη Γαλλία στη Γαλλία ο λαός οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα του, μεσα από τα μόνα όπλα και τις μόνες ασπίδες του, κατεβαίνει στους δρόμους απαιτώντας το δικαίωμα στη ζωή.
Απέναντί του και απέναντι σε όλους τους λαούς που παλεύουν στέκονται τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα τεράστιων επιχειρήσεων, που εκφράζονται μέσα από την ΕΕ, που ζητάνε κι άλλο αίμα εργαζόμενων, που ζητάνε να τσακιστούν οι δικές μας ζωές για να ζήσουν τα δικά τους κέρδη και να γίνουν ακόμη περισσότερα.
Σήμερα στη Γαλλία γράφεται άλλη μια από τις χιλιάδες σελίδες αυτού που λέγεται "ταξική σύγκρουση".

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ένα τσούρμο πονηροί οργανώνουν ένα κίνημα με τίτλο "παραιτηθείτε" που καλεί το λαό να κατέβει στο δρόμο, μακριά από κόμματα και συνδικάτα, και να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς να βάζει κανένα συγκεκριμένο αίτημα!
Δε ζητούν επαναφορά μισθών και συντάξεων, δε ζητούν να παρουμε πίσω 13ο και 14ο μισθό, δε ζητούν να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν τα μνημονια τα προηγούμενα χρονια με νόμους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΙΖΑ και οι συνεργάτες τους.
Γιατί άραγε;
Μα γιατί όλοι αυτοί οι "ακομμάτιστοι" είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Ποταμιού και όλων αυτών που πριν λίγο απάρτιζαν την κίνηση ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.

Και τι λένε;
"Παραιτηθείτε"...
Σε ποιον άραγε; Στην κυβέρνηση μόνο;
Μαλλον όχι.

Αυτός που θελουν κυρίως να παραιτηθεί ειναι ο λαός.
Από τι να παραιτηθεί;

Μα από αυτό που αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα, το σύστημα που με απόλυτο τρόπο εκπροσωπεί το "κίνημα παραιτηθείτε".
Θέλουν να παραιτηθούμε  από την πίστη μας στη μόνη δύναμη που έχουμε που δεν είναι άλλη από τον οργανωμένο αγώνα μας και τα οράματά μας για έναν άλλο δικαιότερο κόσμο, από το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.
Θέλουν να παραιτηθούμε από την πεποίθησή μας ότι μόνο μέσα από τα συνδικάτα μας και τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Τότε θα είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε απελπισμένοι στα νύχια τους και να τους αφήσουμε ανενόχλητους να σχεδιάσουν τη ζωή μας για μας χωρίς εμάς.

Τους πήραμε είδηση ομως και τους το λέμε απλά.
Ακομμάτιστοι και αχρωμάτιστοι σ' αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν.

Γι αυτό πονηροί απρόσωποι εκπρόσωποι της ευρωλεηλασίας της ζωής μας πετάξτε τη μάσκα!

Παραιτηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis