Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Παυλος, ο Μανώλης και η βρωμερή διαστρεβλωση της αλήθειας στο δελτίο του ΜEGA




Ειδαμε όλοι τα πλάνα στις οθόνες.
Ειδαμε συγκλονιστικές στιγμές ενός λαού εξοργισμενου για τα όσα γίνονται σε βαρος του και σε βαρος της χωρας του. Ειδαμε μαθητές και σπουδαστές γυμνασίων και λυκείων να γυρίζουν τις πλάτες στους "επισήμους", να αλλάζουν δρόμο και να ενώνονται συγκινητικά με τους εργαζόμενους γονείς και συμπολίτες τους. Ειδαμε ακόμα και  μικρά παιδακια δημοτικων σχολείων να τολμούν να ορθωσουν το μικρο αλλά λαμπερό τους ανάστημα και να γυρίζουν το πρόσωπο στην υποταγμένη πολιτική ηγεσία που μας καταστρέφει βαδίζοντας δήθεν από θρίαμβο σε θρίαμβο στις συνόδους κορυφής της συμφοράς. Ειδαμε απελπισμένους εργαζόμενους και ανέργους, μανάδες και πατεράδες νεων παιδιών χωρίς μελλον που ειναι μερα με τη μερα όλο και πιο έτοιμοι να τα παιξουν όλα για όλα για να βάλουν  τέλος σ' αυτό τον κατήφορο. Ειδαμε τους δρόμους να γεμίζουν και να μετατρέπουν τις καθιερωμενες, στημένες παρελάσεις σε συγκλονιστικά μαζικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που ζητούσαν από την κυβερνηση να φυγει τώρα παίρνοντας μαζί της το δουλικό μνημόνιο.
Ειδαμε πανό πολιτικών κομμάτων ανακατεμένα με μαυρες σημαίες, γαλανολευκες, αυτοσχέδια πλακάτ, πανό συνδικάτων και συλλόγων που έλεγαν με ένα τρόπο πρωτοφανη το ΟΧΙ που δεν τόλμησε ούτε να ψελίσει αυτή η κυβέρνηση στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής.
Ειδαμε δηλαδή ενα λαό που  επιχειρούν να του κλέψουν την αξιοπρέπεια  και την περηφάνεια να στέλνει μηνυμα πως δεν θα τους ανεχτεί άλλο να καταστρεφουν ανενόχλητοι τη ζωή του. Πως θα τους σταματήσει με καθε τρόπο και θα τους φράξει το δρόμο.
Ακόμη κι η σιωπή όταν πυκνώνει γινεται ξαφνικά ουρλιαχτό.

Κι όμως. Στο ΜΕΓΑ ειδαν άλλα ή μαλλον προσπάθησαν να μας πεισουν πως ειδαν άλλα. Το ντουέτο "Παυλο μου-Μανώλη μου" στην πρώτη τους τοποθετηση διαχείριση πληροφοριών που ονομάζουν πληροφόρηση ειδαν "οργανωμένες μειψηφίες προερχόμενες από συγκεκριμένους χώρους"...
Και αφου - αναγκασμενοι μιας και τα γεγονοτα δεν κρυβόντουσαν- εδειξαν καποια πλάνα ακόμη από τη συγκλονιστική λαική διαμαρτυρία, μπηκαν στο κυρίως μενού. Ο Παυλος Τσιμας πήρε το λόγο και με το ταλέντο  που τον έκανε πλουσιο και διάσημο άρχισε με το γνωστό "αξιόπιστο" στυλ "εγω δεν είμαι με κανέναν αλλά.."να λέει οτι η διαμαρτυρία δεν ήταν εναντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια και την εξαθλίωση αλλά ήταν εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών!!! Μαλιστα για να μας πεισουν οι σχολιαστές χρησιμοποίησαν και το όνομα του Γ.Δημαρά λέγοντας πως αποδοκιμάστηκε μαζί με τους άλλους στη Θεσσαλονίκη. Οταν μετα από 5 λεπτα ο Γ.Δημαράς παρενεβη στο τηλέφωνο διαψεύδοντας τους, σχεδόν του επιτέθηκαν(ο Καψής) ρωτώντας τον αν καταδικάζει την αντίδραση του λαού!
Μονο που τα πανω που όλη η Ελλάδα είδε, δεν ήταν κενά. Ηταν τα πανό με τα συνθήματα των εργατικων συνδικάτων αλλά και συνθήματα αυτοσχεδια με συγκεκριμενο πολιτικό περιεχόμενο εναντια στην πολιτική της κυβερνησης και βεβαια δεν ήταν σε καμια περίπτωση εναντίον όλων γενικά.
Ειναι καθαρό οτι τη στιγμή αυτή ο λαός νιώθει πως ασκείται επάνω του μια βια χωρίς προηγούμενο αφου βεβαια χειρότερη βια από τη φτωχεια δεν υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που βλέπουν παντού απαράδεκτες αντιδράσεις ας μας πουν τι πρέπει να κανει ο λαός όταν ουσιαστικά του επιτίθενται αγνοώντας τον παραδειγματικά, τη στιγμή που η Δημοκρατία δεν λειτουργεί και η κυβερνηση διαρκως επαναλαμβάνει πως δεν ενδιαφερεται για τη γνωμη του λαού.
Οσο για τον Προεδρο της Δημοκρατίας και τις δακρύβρεχτες δηλώσεις διαφόρων περί προσβολής του θεσμού και του προσώπου ενός ανθρώπου που πολέμησε στα 15 του για την Ελλάδα έχω να πω το εξής με όλο το σεβασμο.
Γιατί αισθάνονται ότι προσβλήθηκε ο κ.Πρόεδρος; Προφανως δεν φανταζομαι πως εννοούν τον οργισμένο που τον έβρισε προδότη. Μάλλον θεωρούν προσβολή το ότι δεν εγινε η παρέλαση.
 Κι όμως θα μπορούσαν απλά  να το δούν σαν έκφραση και κατάθεση της αντίθεσης του λαού ενώπιόν του και με την ευκαιρία της παρουσίας του. Δεν καταλαβαίνω την ταυτιση Προεδρου-κυβερνητικής πολιτικής. Υποτίθεται οτι ο Προεδρος διατηρεί την ανεξαρτητη γνωμη του. Η οχι;

Κανενας πάντως δεν αθωώνεται από το ένδοξο παρελθόν του ειδικά όταν κρατάει με τον ή τον άλλο τρόπο στα χέρια του τύχες και ζωές ανθρώπων. Τα στερνά  τιμούν τα πρώτα κι όχι το ανάποδο λέει ο λαός. Ο στρατηγός Κατσιμήτρος που ήταν από τους πρωτεργάτες της μεγαλειώδους νίκης του Αλβανικού μετώπου ως επικεφαλής διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, κατάντησε τελικά να γίνει υπουργός της κυβερνησης Τσολάκογλου των συνεργατών των Γερμανων που εξεδιδε νομους και εντολές που κυνηγουσαν απελπισμένους που το χειμώνα του '41 εκοβαν  δεντρα για να ζεσταθούν η να μαγειρέψουν την ανυπαρκτη τροφή τους και να σωθούν από το θανατο. Μετα την απελευθέρωση δικαστηκε και πηγε φυλακή ως συνεργάτης των κατακτητών αφου το ενδοξότατο πράγματι παρελθόν του δεν ήταν φυσικά αρκετό να τον αθωώσει.
Κι αν η εξέλιξη τότε ήταν υπέρ του ΕΑΜ όπως έπρεπε δεν θα είχε απελευθερωθεί λίγο αργότερα.

Τους θεσμους λοιπόν τους εκπροσωπούν άνθρωποι και φυσικά οι άνθρωποι κρίνονται όποιοι και να είναι και όποιο κι αν είναι το παρελθόν τους.

Υ.Γ. Η διαστρέβλωση της αλήθειας συνεχίστηκε στον ΣΚΑΙ όπου ειπαν οτι τα κόμματα καταδίκασαν τα επεισόδια εκτός του ΣΥΡΙΖΑ! Είπαν δηλαδή οτι το ΚΚΕ ειναι κόμμα που ταχτηκε με την πλευρά των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έρριξαν τονους δακρύων για τις ματαιώσεις των καθιερωμενων παρελάσεων. Ειναι μια συκοφαντία που με ύπουλο τρόπο στρεφεται εναντίον και των 2 αριστερων κομματων και που εντασσεται στην προσπαθεια να ανοίξει πόλεμος αναμεσά τους. Ας προσεχτεί αυτό ιδιαίτερα.
Το ΚΚΕ δεν καταδίκασε τις λαικές αντιδράσεις. Ισα-ισα τις εκθείασε πεντακάθαρα. Ειπε ακριβως: "Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία" Αυτό βεβαια μόνο καταδίκη δεν είναι. Φυσικά οι εικόνες όπως του τυπου που ορμάει και χτυπά από πισω τον βουλευτή Τρικάλων κ.Μαγκούφη δεν εκφραζουν αυτο που έγινε σήμερα ουτε επίσης οι προσωπικές βρισιές τα αυγά και τα μπουγελώματα που μπορούν ευκολα να συκοφαντηθούν και να εχουν ακριβως το αντίθετο αποτέλεσμα. Ουτε επίσης οι δράσεις που ανελαβαν ακροδεξιοί και φασιστικες ομαδες που ηταν μια ελάχιστη μειοψηφία που δεν άρεσε σε κανεναν εκτός των ιδίων. Αυτα δεν τα καταδικάζει μονο το ΚΚΕ αλλά και όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί άνθρωποι που νοιάζονται να καταλήξει κάπου όλη αυτή η αντίδραση.
Οι ανακοινώσεις και των 2 κομματων εδώ

5 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

http://opateras.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

τα άκουγα κι εγώ και έφριττα. Είνια όχι απαράδεκτοι αλλά ομογάλακτοι των ξεπουλημέων ηγεσιών της χώρας.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!

Η φωνή του ακούστηκε παντού, σε όλη την χώρα, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους μας οδήγησαν στην νέα κατοχή. Όσο και να προσπαθούν οι εν τη Ελλάδι κρυφοί σύμμαχοι της νέας κυβέρνησης Τσολάκογλου (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ), να υποβιβάσουν τις σημερινές δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια: ότι ο λαός έχει την δύναμη και το σθένος που οι ίδιοι δεν έχουν. Σηκώνει το ανάστημα του και βροντοφωνάζει ένα νέο ΟΧΙ. Αποδίδει φόρο τιμής σε όλους τους ηρωικούς αγωνιστές, που θυσίασαν και την ζωή τους, για να αποτινάξουν τον ναζιστικό ζυγό. Τώρα είναι η δική μας σειρά να αγωνιστούμε για να απελευθερωθούμε από την νέα κατοχή της τρόικα που με τόση χαρά ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Στη Νίκαια δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του κανένας εκπρόσωπος του σάπιου αυτού πολιτικού συστήματος που κυβερνάει δεκαετίες τώρα είτε κυβερνητικός, είτε δήθεν «αντιπολιτευόμενος» σήμερα. Μια πόλη που η ιστορία έχει δείξει ότι ξέρει να αντιστέκεται, θυμάται και τιμωρεί όσους φορούν μαύρους κουκούλες και οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τον θάνατο. Κάποτε γύριζαν με αλαζονεία στους δρόμους της πόλης μας. Τώρα αισθάνονται την οργή του λαού!!

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την νεολαία μας,που τίμησε την σημασία αυτής της μέρας και δήλωσε το δικό της παρών στον νέο, επώδυνο αγώνα του λαού. Τα παιδιά, με τα μαύρα περιβραχιόνια, τα πανό και την άρνηση τους να στρέψουν το κεφάλι προς «τους επισήμους», δήλωσαν πως δεν πρόκειται να γίνουν σκλάβοι κανενός. Ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει το μέλλον τους!

Γι’ αυτά τα παιδιά και μαζί με αυτά, θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία! Ξέρουμε πως θα βρούμε πολλά εμπόδια και δυσκολίες στη διάρκεια του αγώνα. Θα βρούμε όμως και νέες μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης. Ένα όμως είναι σίγουρο: όσο είμαστε ενωμένοι, εμείς δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Αυτοί μας τρέμουν! Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη! Μέχρι να φύγει η κατοχική κυβέρνηση και η τρόικα!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η γραμμή σημερα ειναι "τα εκτροπα των παρελάσεων" Δεν υπήρξε λαικη διαμαρτυρία. Υπήρξαν έκτροπα. Γαμω τις λέξεις.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κώστα ο αγωνας όπως θα εξελιχτεί θα είναι μάλλον περα από την κυβερνηση και την τρόικα. Αυτό βεβαια εξαρταται από το λαό. Με αυτα που θα δει όμως δεν νομιζω πως θα θέλει να σταματήσει κα να γυρίσει πίσω

ShareThis