Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι σταρ της νέας Νυρεμβέργης

Αυτοί που επέλεξαν να "σώσουν" την Ελλάδα μέσω καταστροφής βλέπουν τωρα πανικόβλητοι τις συνέπειες. Το κακό είναι οτι αυτοί για την ώρα μόνο τις βλέπουν σαν ταινία στην TV. Εμείς οι υπόλοιποι τις νοιώθουμε κιόλας και θα τις γευτούμε χειρότερα στη συνέχεια.
Αυτό που είδαμε κι ακούσαμε χτες στις ανακοινώσεις της συναντησης κορυφής Μερκελ-Σαρκοζύ ήταν δυό δήθεν ηγέτες που μετα από 2 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα - που ήταν η συνέχεια της κρίσης των Αμερικανικών ακινήτων και της χρεοκοπιας Λέμαν- αυτό που είχαν να πουν ήταν οτι ΘΑ υπάρξει σχεδιο επίλυσης!!! Μάλιστα έβαλαν όριο το τέλος του μήνα.
Ομως μετα από ενάμιση χρόνο αποτυχίας του Μνημονίου που είχε άλλους στόχους, η κατάσταση είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη.
Κι αυτό γιατί σε αυτό το μεταξύ έδωσαν την ευκαιρία και αφησαν να παιχτεί  αγνωστος αλλά τεράστιος αριθμός στοιχημάτων υπό μορφή CDS's που αγγίζει σίγουρα τις μερικές 100άδες δις όπως ακριβως είχε γίνει με την Λεμαν πράγμα που φυσικά οι ηγετες γνωριζαν.
Γι αυτό το έγκλημα ποιός άλλος εκτός από εμας θα πληρώσει;
Μαλιστα στην περίπτωση της Λεμαν τα στοιχήματα αυτα τα είχαν παίξει οι πλέον μυημένοι, αφού οι περισσότεροι ήταν ανυποψίαστοι και μες την πλάνη οτι η άνοδος των αγορών θα συνεχιζόταν και μόνο μια μερίδα είχε λάβει το μήνυμα από τις χρεοκοπίες Bear Sterns, Northern rock. Τωρα στα μοντερνα CDS's εχει ποντάρει και ο τελευταίος πικραμένος ή χαμένος τραπεζίτης, ιδιώτης ή και κράτος προκειμένου να βγάλει σπασμένα η απλά να κερδοσκοπήσει φρικτά. Πιθανόν λοιπόν οι "επενδύσεις" αυτές να είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους.
Αν λοιπόν φτασουμε σε πιστωτικό γεγονός-πράγμα μάλλον βεβαιο- καποιος πρεπει να πληρωσει τους "νικητές" που και "το' ξεραν και τό' παιξαν". Για να καταλάβουμε το μεγεθος του προβλήματος χθες δημοσιευτηκε στα "ΝΕΑ" η περίπτωση του Τεξανού Καιλ Μπας, που με μια ομάδα αναμενουν να κερδίσουν για κάθε 1100 ευρώ στοιχήματος σε CDS's 700000 euro(65000%). Οποιος και να είναι ο χαμένος(τράπεζες) που απερίσκεπτα μπηκε στο παιχνίδι έχοντας διαβεβαιωσεις απο τους "ηγετες' οτι ελέγχουν το παιχνίδι με το μνημόνιο, δεν θα πληρώσει μόνο αυτός, αφού η κριση θα είναι τετοιου μεγεθους που θα συνταράξει όχι μονο την Ευρωπη και τους πολίτες της αλλά όλο τον πλανήτη.

Το ντόμινο πάντως έχει ήδη ξεκινήσει. Το όνομα που του δίνουν ψιθυριστά γ για την ώρα λέγεται DEXIA. Στην Ελλάδα θα εχει πολλά ονόματα και στην Γαλλία και Γερμανία επίσης.

Σε πολύ λίγο ο κόσμος γυρω μας θα μοιαζει πολύ διαφορετικός αφου πλέον ολο αυτό το χαος δεν σωζεται.

Και μαλλον στις μελλοντικές δίκες της νεας Νυρεμβεργης, στα εδρανα των κατηγορουμενων που θα πηγαίνουν για κρεμάλα θα υπάρχουν πολλές γνωστες φάτσες που τωρα μοστραρουν σε ευρωπαικά κυβερνητικά έδρανα και δολοφονουν ανυποψίαστους αφελείς εργαζόμενους που ακόμη δεν πήραν την απόφαση να κάνουν το μετέωρο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis