Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

"Εγκλημα και τιμωρία"

Γράφει ο Θ.Φιλιπποπουλος στο Capital.gr χθες.
"Ηρθε λοιπον η ώρα της τιμωρίας.Και σήμερα η μεγαλύτερη τιμωρία για τον πολιτικό κόσμο είναι η παντελής αδιαφορία.Είναι το σενάριο που λέει πως οι πολίτες θα προτιμήσουν τις παραλίες από τις κάλπες."Σιγα την τιμωρία....
Αν είναι να κάνεις έφοδο στις τσέπες του κόσμου,να στέκεσαι προσοχή στούς σπόνσορές σου επιχειρηματίες(με το αζημίωτο βέβαια) ,να ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία στα μοναστήρια και αυτά με τη σειρά τους σε άλλους επιχειρηματίες ,να μπλέκεις με όποια μίζα περνάει απο μπροστά σου κλπ.κλπ. κλπ. και μετά η μόνη τιμωρία να είναι η "παντελής αδιαφορία" που μάλιστα σου επιτρέπει να επανεκλεγείς για να συνεχίσεις το "έργο" σου, τότε ο Φιλιππόπουλος έχει δίκιο,πράγματι πρόκειται για πολύ σκληρή τιμωρία!!!
Μόνο που στα μάτια τα δικά μου μοιάζει να είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκουν αυτοί που κυβερνούν.Γιατί τι καλύτερο για τους "πολιτικούς " αυτής της σχολής από την "παντελή αδιαφορία".Σαν να μπαίνει στο σπίτι σου κλέφτης και συ αντί να κάνεις κάτι να τον τιμωρείς με την "παντελή σου αδιαφορία"!!
Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα που δε μου κάθεται σε όλα αυτά.Και δεν είναι άλλο από αυτή τη μαζική καταδίκη του "πολιτικού κόσμου" σαν να ανήκουν όλοι οι πολιτικοί
στο ίδιο διεφθαρμένο κόμμα,πράγμα κουλό και περίεργο που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στέλνει τον κόσμο στην απογοήτευση και από κει στον καναπέ!
Αυτή όμως είναι μια λογική "καφενείου" η μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς λογική τηλεόρασης,πολτοποίησης των πάντων,λογική εξουσίας δηλαδή για να μην είμαστε και τελείως αφελείς!Για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν 2 ειδών πολιτικές.
1.Η πολική με τη λογική της δουλειάς της δουλίτσας η της καριέρας τέλος πάντων,
που στέλνει τους υποψήφιους της στις σχολές για να σπουδάσουν όλες εκείνες τις τεχνικές που απαιτούνται για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και να μας ψήνουν πως παλεύουν "για το καλό του τόπου" ,και από πίσω να κάνουν ότι χρειάζεται για να γίνουν αυτοί πλούσιοι και οι πελάτες - εργοδότες τους πλουσιότεροι.
2.Η πολιτική με την αρχαιοελληνική έννοια ,αυτή της ενασχόλησης με τα κοινά χωρίς προσμονή ανταπόδοσης φυσικά.
.Η πολιτική των δρόμων ,της καθημερινής ζωής,της δουλειάς ,της πόλης ,της γειτονιάς,του
σχολείου,της υγείας ΜΑΣ,της παιδείας ΜΑΣ,του πολιτισμού ΜΑΣ,ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ.
Αυτή που έκανε κάποιους "ανόητους και γραφικούς ρομαντικούς "της αριστεράς να θυσιάσουν τα πάντα και να καταλήξουν στα ξερονήσια και τις εξορίες για αυτά τα "λίγα γραμμάρια της ευτυχίας"και της δημοκρατίας που απολαμβάνουμε εμείς.
Αυτή για την οποία "αδιαφορήσαμε παντελώς" και αφήσαμε τα ξεφτέρια που δεν αδιαφόρησαν καθόλου,να τα κάνουν όλα μπάχαλο!
Δεν πιστεύω ότι οι εκλογές ειναι η "ώρα του λαού" καί σε άλλα τέτοια ανόητα και υπερβολικά,
που υποβαθμίζουν την αξία της καθημερινής δράσης και παρέμβασης. Πιστεύω όμως οτι όλοι μας πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε μικρό η μεγάλο όπλο που διαθέτουμε για να ακουστεί η φωνή μας και να μην παραιτούμαστε απ΄αυτό για να πάμε για μπάνιο!
Ας μην είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε οτι θα ιδρώσει το αυτί τους και ότι θα πονέσουν απο την αποχή αν δεν πειραχτούν τα ποσοστά τους.Αυτό ακριβώς επιδιώκουν,την παντελή αδιαφορία των πολιτών.Αρκεί να ψωνίζουμε ,όπως Αμερική!
Έγκλημα και τιμωρία λοιπόν.Το έγκλημα γνωστό και μεγάλο.
Η τιμωρία όμως;

2 σχόλια:

KYRIAKOS είπε...

As soon as your born they make you feel small,
By giving you no time instead of it all,
Till the pain is so big you feel nothing at all,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
They hurt you at home and they hit you at school,
They hate you if you're clever and they despise a fool,
Till you're so fucking crazy you can't follow their rules,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
When they've tortured and scared you for twenty odd years,
Then they expect you to pick a career,
When you can't really function you're so full of fear,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
Keep you doped with religion and sex and TV,
And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking peasents as far as I can see,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
There's room at the top they are telling you still,
But first you must learn how to smile as you kill,
If you want to be like the folks on the hill,
A working class hero is something to be.
A working class hero is something to be.
If you want to be a hero well just follow me,
If you want to be a hero well just follow me

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

ShareThis