Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Φίλε Λάκη Λαζόπουλε

Φίλε Λάκη Λαζόπουλε,
Σέβομαι απόλυτα την άποψη αυτών που αποφάσισαν να απέχουν από τις εκλογές της Κυριακής,η μάλλον αυτών που το επέλεξαν συνειδητά σαν πράξη διαμαρτυρίας.Μέσα σε μιά τόσο "καρατσεκαρισμένα" άρρωστη κατάσταση ο καθένας εχει το δικαίωμα να αντιδράσει με όποιο τρόπο νομίζει ,ακόμη κι αν δεν είναι τρόπος κάποιας δράσης αλλά σιωπής.Αλλά
απο αυτό μέχρι το να μιλάμε γιά νέες πολιτικές πραγματικότητες, γιά κόμμα της αποχής που ήταν ο νικητής και άλλα τέτοια "αισιόδοξα" η απόσταση είναι χάος!Είναι μάλιστα κάτι πού δεν μου κάθεται καθόλου καλά.Ξαφνικά τα δελτία ειδήσεων γέμισαν απο φαν της αποχης!
Μέσα σε αυτό το μεγάλο "κόμμα της αποχής" χωράνε όλοι!Απο τον Τράγκα
και τό δελτίο του star με την Πετρούλα,τούς κοσμικούς της Μυκόνου και τους πλούσιους απολιτίκ,μέχρι τους αγανακτισμένους όλων των κατηγοριών ,τούς αναρχικούς αντιεξουσιαστές -που έτσι κι αλλιώς δεν ψηφίζουν, μέχρι τούς ανένταχτους αριστερούς και τον Λ.Λαζόπουλο.Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Πίσω από τις μεγάλες ομαδοποιήσεις και τις χοντροκομμένες κατηγορίες κρύβονται οι πρόχειρες αναλύσεις ,τα μεγάλα ψέμματα και πιό πολύ οι μεγάλες αλήθειες.
Ποιό είναι το μεγάλο ψέμμα;Μα φυσικά οτι αυτή η τεράστια κατηγορία της αποχης έχει καποια κοινη "φωνή".Είναι φανερό ότι δεν έχει.Η υπόθεση δε κοινης δράσης τη"αποχης"-που είναι και το ζητούμενο- είναι το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα τελευταία.
Η μεγάλη αλήθεια δε, είναι τόσο φανερή που μόνο με τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια μπορει να κρυφτεί,και ειναι αυτή.Η κρίση που μας ταλαιπωρεί και θα μας ταλαιπωρεί όλο και πιό πολύ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ" ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που είναι τελικά εκτρώματα του συστήματος!
Ολοι συμφωνούν οτι είμαστε μπροστά σε μια σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος.Ακόμη κι ο Γιακουμάτος!ΟΜΩΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΥΣ;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα(και φυσικά ΔΕΝ σε θεωρώ κομμάτι του) επιχειρεί να προσποιηθεί πως συντάσσεται με κάποιο καθολικό αίτημα,προσπαθώντας απλά να το αποδυναμώσει και να το φέρει με τα νερά του.
Και μόνο φωνάζοντας και στρέφοντας οχλαγωγικά όλους εναντίον όλων,όλων των βουλευτών,όλων των κομμάτων μπορεί να κρυφτεί η ευθύνη αυτών που υποστηρίζουν, τρέφουν το άρρωστο αυτό σύστημα,και τρέφονται από αυτό.
Γι αυτό άλλωστε είναι ανάγκη οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι να σκεφτούν σε ποια πλευρά βρίσκονται και ποια προοπτική τελικα εξυπηρετούν.
Φίλε Λάκη Λαζόπουλε,είμαι φαν του τσαντιριού και πιστεύω πως παρά τις όποιες αδυναμίες είσαι η μόνη προοδευτική στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης, η μόνη στιγμή που αυτό το τρομερό εργαλείο του συστήματος εκπέμπει ελπίδα.Εδώ όμως είσαι λάθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis