Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Αντίπαρος (flashback 2)




Βόλτες και βουτιές στα απίστευτα Παντελονήσια!Και την Δευτέρα με το Σαργό στο Δεσποτικό.
"Ελληνες κροίσοι ιδιοκτήτες νησιού" με ποσα γράμματα;Είμαστε καμμια δεκαρια όλοι κι όλοι στο Λιβάδι,μόνοι στο αρχαίο έρημο νησί, μέ το ψυγειάκι με τις μπύρες και τα σχετικά.Καλοκαίρι.
Ο Σαργός άργησε να'ρθεί.Εκανε διάσωση ιστιοπλοϊκού στ'ανοικτά πρός τη Σίκινο.Βλέπαμε το σκισμένο πανι του ιστιοπλοϊκού να ανεμίζει από μακριά και περιμέναμε λέγοντας υπέροχες ηλίθιες ιστορίες, όπως αυτή του Νίκου του Περικολόζο.Αυτός ο φοβερός τύπος αγόραζε καμμιά δεκαριά πετσέτες και πριν πάει ο πολύς ο κόσμος παραλία τις έστρωνε σε διαφορετικά σημεία. Υστερα περίμενε.Και μόλις ξάπλωνε κάποια πού γούσταρε δίπλα σε πετσέτα του, πήγαινε κι αυτός.Κι αν δεν του'βγαινε μάζευε την εν λόγω πετσέτα ,έφευγε και ξαναπερίμενε τις υπόλοιπες.Αυτό ήταν το καμάκι Περικολόζο τη χρυσή εποχή...
Ο Σαργός ήρθε ψιλομανουριασμένος με σπασμένα κάγκελα από τη ρυμούλκηση.(Τυχερούλη Σαργέ,δεν πειράζει ας γκρινιάζεις...)
Το βραδάκι γιά ουζάκι στου Πιπίνου.Μέ το Νίκο,την Τόνια,τον Ελαφρόπετρο και το Βαρύσιμο(όλοι τα καλοκαίρια έχουν τα παρατσούκλια τους!),τον Αρη και τ'άλλα παιδιά.
Πρόσωπα αρπαγμένα απ'τον ήλιο,γελαστες μεθυσμένες φάτσες,κι ο ουρανός γεμάτος αστέρια.
Το φεγγάρι έφυγε,πήγε αλλού...σκασίλα μας.Αρκεί που το ούζο και το κρασί γέμισε ποτήρια ξανά και ξανά.Και τα θέματα αναλύθηκαν όλα "δεόντως"και άρα ο πλανήτης δεν είχε πια κανένα λόγο ν'ανησυχεί και συνέχισε τη βόλτα του πιο γαλάζιος, χαλαρός κι ωραίος!!!
Κι όλο μα όλο το νόημα του κόσμου ήταν εκεί,σ'εκείνη τη στιγμή στον Αη-Γιώργη,απέναντι απ'το Δεσποτικό.Τι κρίμα που τελειώνουν τα καλοκαίρια ρε γαμώ το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis