Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Τρύπια ειν' η αγάπη μας και δεν μας προστατεύει - Χρόνια πολλά


Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει...
Μου 'χει κολλήσει και το τραγουδάω απ' το πρωί.
Μάλλον ψάχνοντας να βρω τι φταίει...
Μπορεί και να φταίει αυτό.

Χρόνια πολλά παιδιά και να περνάμε ωραία,ακόμα κι έτσι...

Κείνο που με τρώει
κείνο που με σώζει
είναι π' ονειρεύομαι
σαν τον καραγκιόζη

Φίλους και εχθρούς
στις φριχτές μου πλάτες
όμορφα να σήκωνα
σαν να 'ταν επιβάτες

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
Βάλε στη σκιά σου
τούτο το παιδί
Που δεν έχει απόψε
πού να πάει πού να πάει

Σαν κουκιά μετρώ
τα λόγια του καμπούρη
πίσω απ' το λευκό πανί
μέσα στο κιβούρι

Μα όσο κι αν μετρώ
κάτι περισσεύει
Τρύπια ειν' η αγάπη μας
και δε μας προστατεύει

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Κόκκινα αυγά ή καρναβάλια
μέσα από την κάλπη τη στατιστική
Μας κοιτάζει ο Χάρος
και του τρέχουνε τα σάλια

Σαν σκιές γλιστρούν
λόγια και εικόνες
Κάρα σκουπιδιάρικα,
φεύγουν οι χειμώνες
Αν δε ντρέπεσαι
να καθίσεις πίσω
Έλα Ηπείρου κι Αχαρνών
να σε γιουχαΐσω

Λευκό μου σεντονάκι
λάμπα μου τρελή
Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
Βάλε στη σκιά σου
τούτο το παιδί
Που δεν έχει απόψε
πού να πάει πού να πάει

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟ
Κι εκεινο που μας τρωει κι εκεινο που μας σωζει ειναι που ονειρευομαστε...

Kirki είπε...

χρονια πολλά Γιώργο μου.Χριστός Ανέστη.Ολα τα καλά μέσα απ την καρδιά μου-)

Ανώνυμος είπε...

-Τα κορόϊδα σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» στα 45 ή τα 50 !!!!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

26.02.10

Το ..πόπολο ή τα κορόϊδα θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» οι «δικοί» μας στα 45 ή τα 50 και άσε τα κλιμάκια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. να κάνουν ελέγχους!
Τις παραπάνω φράσεις αναφωνεί όποιος διαβάσει δυo πρόσφατες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, μετά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ότι το καθεστώς των όρων της συνταξιοδότησής τους ,που είναι 25 χρόνια εργασίας και σύνταξη στα 45 ή τα 50, δεν θα αλλάξει παρά τις αλλαγές που θα γίνουν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μάλιστα μετά την δέσμευση αυτή που απέσπασαν προ ημερών , που υποτίθεται ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος, είχε βγεί …στο μπαλκόνι του υπουργείου του και φώναζε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και άλλα παρόμοια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους, έσπευσαν να ανακοινώσουν τα ευχάριστα «μαντάτα» στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιριών. Πρώτη έκανε ανακοίνωση στις 19 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και ακολούθησαν μετά και άλλοι σύλλογοι,(22-2-2010) ένας εκ των οποίων είναι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Α.Ε.Ε.Γ.Α , δηλαδή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόκειται για την έκφραση μιας ακόμη …διγλωσσίας της σημερινή Κυβέρνησης, η οποία , με τον τρόπο αυτό, εκπέμπει μηνύματα αναξιοπιστίας και στους πολίτες της χώρας αλλά και στις περίφημες «αγορές», στις οποίες καταφεύγει η Χώρα μας για να δανεισθεί τα χρήματα που έχει ανάγκη για να καλύψει τις δαπάνες του κράτους, μέσα στις οποίες είναι και οι συντάξεις! Επίσης με τις δεσμεύσεις που έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στις ασφαλιστικές
εταιρίες, ουσιαστικά δημιουργεί μια κατηγορία «ημετέρων» στον χώρο της εργασίας και της ασφάλισης, η οποία διατηρεί τεράστια προνόμια προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, τα οποία οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα έχουν! Διότι είναι τουλάχιστο προκλητικό να συνταξιοδοτείται κάποιος πλήρως έχοντα 25 χρόνια εργασίας και ηλικάι 45 ή 50 ετών, ακόμη και όταν αλλάξουν οι όροι συνταξιοδότησης με αύξηση των ορίων ηλικίας, για το σύνολο των εργαζομένων!
Τέλος , σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές, η δυνατότητα συνταξιοδότησης και μετά την 1-1-2011 των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, την οποία υποσχέθηκε να μελετήσει «σοβαρά» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει να κάνει και με την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθήσει να έχει τον πλήρη έλεγχο διαφόρων τομέων εργαζομένων, καθώς έτσι ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών, θα μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους στις Ασφαλιστικές Εταιρίες και μετά το 2011 και άρα να διοικούν τους Συλλόγους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς στο τέλος του 2010 θα έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας και θα είναι άλλοι μέν 45 και άλλοι 50 και υποχρεωτικά θα συνταξιοδοτηθούν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά!Κι από μένα ευχές σε όλους!
Φίλε ανώνυμε, δεν έχεις άδικο με το σεντόνι από ότι είδα στα γρήγορα, αλλά μην νομίζεις ότι είναι εκεί το πρόβλημα.Δεν θα λυθεί τίποτα αν κοπούν αυτά.Απλά δεν θα υπάρχουν επιχειρήματα για συκοφαντίες και λοξοδρομήσεις.Αυτά τα θέματα πάντως απλά πετάνε την μπάλα στην κερκίδα.Η μεγάλη ληστεία είναι αλλού.Π.χ. στα 13 δις επιπλέον τόκους που θα πληρώσουμε για τα φετινά τοκογλυφικά επιτόκια παραπάνω απο πέρσι!

ShareThis