Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

50000 φοιτητές αναστατώνουν το Λονδίνο!-"Greece, France, now here too"

 Αυτό κι αν δεν το περίμενε κανείς!
Aπίστευτη και απρόσμενη για τα δεδομένα της Αγγλίας διαδήλωση από 50000 φοιτητές έγινε στο Λονδίνο!Kαι με ένα από τα συνθήματα να είναι το "Greece, France, now here too"!!Δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τωρα καί εδώ"!
Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το τριπλασιασμό των διδάκτρων αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης Κάμερον, που περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες φόρτωσε τα χρήματα που στέρησε από την παιδεία στην πλάτη των φοιτητών τριπλασιάζοντας τα δίδακτρα!

Αυτά για να ξέρουμε τι μας περιμένει και τι κρύβεται πίσω από το "αξιοπρεπές" και παραπειστικό "αναγκαια μείωση δημοσίων  δαπανών" και τις επιθέσεις στο δήθεν τερατώδες Δημοσιο.

Ενα μικρό κομμάτι της τεράστιας διαδήλωσης παρά τις προσπάθειες των οργανωτών, έκανε εισβολή στα γραφεία των Τόρυς αιφνιδιάζοντας τους μόλις 200 αστυνομικούς και κατέλαβε το κτίριο υπό τις επευφημίες εκατοντάδων άλλων που παρέμειναν έξω.Από αυτούς ενας αριθμός ανέβηκε στην ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα.

Απο τον μικρό αριθμό των αστυνομικών φαίνεται το πόσο αναπάντεχα μεγάλη και δυναμική ήταν η διαδήλωση των φοιτητών που ειχαν ξεκινήσει από πολλά μέρη της Αγγλίας.Πολλοί μιλούν για τη μεγαλύτερη φοιτητική κινητοποίηση μιας ολόκληρης γενιάς.

Οσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι λαοί του κόσμου θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και θα πιούν το ποτήρι των μέτρων αδιαμαρτύρητα σαν καλά προβατάκια, φαίνεται πως το νόμισμά τους θα αποδειχτεί κάλπικο.Τα πράγματα δείχνουν πως το έργο θα παιχτεί με άλλους πρωταγωνιστές και αλλο άγνωστο σενάριο που θα γράφεται κάθε μέρα στο δρόμο.
Τι θα κάνει τώρα το χειραγωγούμενο εργατικό κίνημα της Αγγλίας;
Μήπως έφτασε η ώρα για μεγάλες ανατροπές;

Υ.Γ.Κάτι που είναι πράγματι εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ψάχνοντας για φωτογραφίες δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρώ  από τη μεγάλη διαδήλωση, ενω υπήρχαν άφθονες απο τα επεισόδια.Καποιοι ποντάρουν στην αντριχίλα των φιλήσυχων "πολιτών" όπως κι εδώ άλλωστε.
Oσο για τον "φοιτητή" που πέταξε τον πυροσβεστήρα από την ταράτσα δεν χρειάζεται σχολιασμό.Mιλάει μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis