Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Ενα γρήγορο πρώτο συμπέρασμα

Ενα γρήγορο συμπέρασμα που βγαίνει μετά το 2ο γύρο είναι το εξής.
Για μια αρκετά μεγάλη μερίδα του λαού που βρίσκεται στα αριστερά, τα πράγματα είναι ακόμη "τακτοποιημένα" και δομημένα στο μυαλό τους, με τον ίδιο τρόπο που ήταν πάντα.Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι προτιμότερο από την επάρατη δεξιά που θεωρείται μεγαλύτερη απειλή.
 Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και προσωπικότητες , αλλά και ηγεσίες όπως της ΔΑ που προσπαθούν να πλησιάσουν έτσι το ΠΑΣΟΚ
Αυτό συμφωνεί και με το γεγονός ότι η αντίδραση απέναντι στα μέτρα είναι για την ώρα "χλιαρή" σε σχέση με τη βαρβαρότητά τους.Ενώ αν είχαν παρθεί ακόμη και ηπιότερα μέτρα απο δεξιά κυβέρνηση (κανονική δεξιά) θα είχε καεί το σύμπαν.

.

1 σχόλιο:

symastev είπε...

Πύρρεια πανηγύρια
http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Θα έλεγα ότι οι εκλογικές «νίκες» της κυβέρνησης και της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση δεν είναι παρά πύρρειες. Τα δε γύφτικα πανηγύρια που έστησαν, ήξεραν ότι κρατάνε όσο το τέταρτο του φεγγαριού.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομιμοποιήθηκε το μνημόνιο και η λήψη των νέων σκληρών μέτρων.

Για να έχουμε ένα μέτρο της νομιμοποίησης των δικομματικών εκπροσώπων, στις περιφέρειες, αρκεί να πούμε ότι:


Σε όλη τη χώρα οι υποψήφιοι του δικομματισμού μοιράστηκαν τις ψήφους του 37,70% του εκλογικού σώματος. Η αποχή και τα άκυρα –λευκά ήταν το 62,30%!


Στην περιφέρεια Αττικής τα πράγματα ήταν χειρότερα. Οι ψήφοι του δικομματισμού ήταν το 35,66% του εκλογικού σώματος.


Στην Αθήνα ακόμη χειρότερα. Οι ψήφοι του δικομματισμού συγκέντρωσαν μόνο το 30.37% του εκλογικού σώματος.


Ο Σγουρός έλαβε στη Περιφέρεια Αττικής 520.290 ψήφους από τους 2.787.062 εγγεγραμμένους ήτοι εκλέχθηκε με το 18,66% του εκλογικού σώματος


Ο Καμίνης έλαβε στο Δήμο Αθηναίων 77.040 από τους 488.243 εγγεγραμμένους και εκλέχθηκε με το 15,78% του εκλογικού σώματος.

Με τέτοια ποσοστά εκλογής που κυμαίνονται στο 1/6 του εκλογικού σώματος καμιά νομιμοποίηση δεν γίνεται. Αν αύριο η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με τα 4/6 των ψηφοφόρων που ήταν η αποχή και τα άκυρα, δεν υπολογίζω φυσικά τη ΝΔ, μόνο την εκλογική νομιμοποίηση δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί.


Ο κοινωνικός αγώνας αρχίζει τώρα...

ShareThis